Se on korkeammassa kädessä

Maailman satunnaiset ilmiöt heittävät ihmisen sokeasti valoon tai pimeyteen.

Kaksi täysin erilaista naista, jotka myös elivät eri vuosituhannella. Hypatia Aleksandrialainen (n. 355–415) oli antiikin ajattelija, matemaatikko, tähtitieteilijä, kirjojen kirjoittaja, assistentti, opettaja, poliittinen vaikuttaja sekä filosofikoulun johtaja. Raivopäinen ja kateellinen miesjoukko murhasi tämän älykkään ja hyväsydämisen naisen kattotiilillä poliittisista syistä, sekä repivät hänen ruumiinsa kappaleiksi lopulta polttaen ne Cinaro nimisessä paikassa. 

Vähän yli 1600 vuotta myöhemmin elänyt Irma Grese toimi keskitysleirivartijana Ravensbrückissä, Auschwitzissa ja Bergen-Belsenissä toisen maailmansodan aikana. Irma Grese ei ollut käynyt kouluja, vaan hän oli siviilissä tehnyt sekalaisia työtehtäviä muun muassa meijerityöntekijänä. Hänen lisänimensä keskitysleirillä oli ”kaunis peto”. Irma Grese oli korkeassa asemassa Auschwitz-Birkenaussa. Hänen valvonnassaan oli 30 000 naisvankia. Keskitysleireillä hän murhasi ja kidutti, ruoski ja hakkasi toisia naisia kuoliaaksi perversillä ja poikkeuksellisen julmalla tavalla. Hänet hirtettiin sotarikollisena Hamelnissa Ala-Saksin osavaltiossa vuonna 1945. 

Molemmat naiset kokivat kauhistuttavan kuoleman toisten ihmisten käsissä, vaikka toinen oli tehnyt pelkkää hyvää ja toinen pelkkää pahaa lähimmäisilleen. 
Maailman satunnaiset ilmiöt heittävät ihmisen sokeasti valoon tai pimeyteen riippumatta siitä mitä me täällä maan päällä loppujen lopuksi puuhastelemme.

 

KaiBackman

Olen toiminut Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 ja 2019. Olen Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin jäsenenä Vasemmistoliiton puoluehallituksen asettamassa eläinpoliittisessa työryhmässä sekä Helsingin Vasemmiston turvallisempi tila työryhmässä. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen. Kaikki kirjoitukseni edustavat omaa mielikuvitustani, mielipidettäni ja utopiaani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu