Meidän on kyettävä katsomaan eläimiä avoimin mielin silmiin

Jos maan päällä olisi vain luonnollinen taustasukupuutto, eläisimme ikuisesti kestävässä paratiisissa. Ihmisen järjen ääni kuiskaa meille vienosti, että meidän täytyy lopettaa kuolleiden eläinten ruumiiden syöminen. Meidän on kyettävä katsomaan eläimiä avoimin mielin silmiin. Ja tunnustettava, että eläimet ovat ihmisten kanssakulkijoita ajanvirran tuntemattomassa mysteerissä.

Mitä enemmän olennot eroavat ihmisestä, sen hiljaisempi on heidän kohtalonsa. Luonnolla, elävillä olennoilla, kaikella maapallolla läsnä olevalla, pitäisi olla äänioikeus poliittisissa ja eettisissä asioissa, sillä olemassaolo ja oleminen on samanlaista kaikille, ei vain toisille. Viisas ihminen ymmärtää kunnioittaa kaikkea elämää maapallolla ainutlaatuisena ihmeenä. Kaikenlaisen kärsimyksen vähentäminen on järjen tehtävä. Vaatikaa kaikki ihmiset eläimille perusoikeuksia perustuslain tasolla.

Varpusten ja muiden eliöiden tapa olla olemassa vastaa täydellisesti niiden evoluution asettamia vaatimuksia. Ihmisellä ei ole moraalisia perusteita estää toisten lajien olemisen perusteita. Oleminen on ollut miljardeja vuosia ainoa mahdollisuus muodostaa olemassaolon ja informaation symbioosi. Sen seurauksena me kaikki tunnemme tuulenvireen ja valon ja varjon vaihtelun subjektiivisena kokemuksena jossakin olemassaolomme ikuisuuksia kestävässä syvyydessä.

Älylliseen olemiseen liittyvät moninaisuuden muodot, tietoisuuden kirjavuus ja koko ihmisen käsitys olemassaolon syvyydestä on muutettava vastaamaan todellisuutta. Kaikki harhat vain ihmiskeskeisestä maailmasta on hylättävä. Ja noudatettava kaikkea sitä tietoa, joka nykyään on ihmiskunnan käden ulottuvilla.

Kaikki Helsingin kaupungissa elävät eläimet on otettava mukaan moraalin piiriin kaikessa päätöksenteossa.

+1
KaiBackman
Vasemmistoliitto Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen toiminut Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019 sekä turvallisemman tilan työryhmässä 2019 - 2020. Olen Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin myös jäsenenä Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu