Poliitikot vaikuttavat kyvyttömiltä suojelemaan elämää maapallolla

Nevadan vuoriston Kuolemanlaaksossa Kaliforniassa lämpötila oli hiljattain +54 celsiusastetta. Se riittää tappamaan ihmisen helposti. Kun elämä nousi valtamerestä ammoisina aikoina, se otti mukaansa tarvitsemansa veden. Siksi me ihmisetkin olemme käveleviä vesisäkkejä. Vesi haihtuu kuumuudessa, joten ihmisestä jää jäljelle vain tyhjä säkki sekä vähän luita, jänteitä ja hampaat. Suomessakin lämpötila oli hiljattain pitkään korkea, reippaasti yli +30 celsiusastetta. Silloin lehdistä sai lukea lämpötilan olevan käsittämättömän korkea.

Tämä siitäkin huolimatta, että siinä ei ole mitään käsittämätöntä, vaan että se kaikki on tiedetty jo vuosia sitten. Vieläkään ihmisiä ei pelota yhtään ilmastonmuutoksesta, joukkosukupuuttoaallosta ja biodiversiteetin laskevasta suunnasta vääjäämättä seuraavat katastrofit. Poliitikot vaikuttavat kyvyttömiltä suojelemaan elämää maapallolla. Jos planeetta halutaan säilyttää elinkelpoisena tukeville sukupolville, yhteisöjen tavallisten ihmisten on toimittava asian vaatimalla tavalla.

Omistaminen on vahvistumaan päin menossa, ja tavallisilla ihmisillä on vain käyttöoikeus erilaisiin hyödykkeisiin. Mutta miten omistajat voivatkaan omistaa miljardien vuosien aikana muotoutuneen maapallon ja sen elämän kaikkineen, kun koko ihmissuku on täällä maan päällä olemassa vain hetken aikaa. Poliitikot puhuvat lähiluonnosta, joka on jossakin metron varrella. Mitä se muu on siinä välissä? Aivan kuin luonto olisi olemassa ihmisen toimesta vain saarekkeina, jonne voi kätevästi pistäytyä tekemään jotakin hauskaa. Monesti luonnonsuojelualueelle mennään, kunhan on ensin tukevasti syöty eläinten lihaa, jotta sitten jaksetaan katsoa ihania eläimiä.

+2
KaiBackman
Vasemmistoliitto Helsinki

Olen toiminut Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019 sekä turvallisemman tilan työryhmässä 2019 - 2020. Olen Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin myös jäsenenä Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu