Sudella ei ole vainua kaikkialla olevasta vihasta

Koko sivilisaatio käy autiomaassa elävän muutaman suden kimppuun täydellä voimalla. Sudella ei voi olla mitään vainua vihasta, jonka subjekti on kaikkialla samanaikaisesti. Se on niin ihanan yksikertaista, selvää ja mutkatonta tappaa karmea susi jossakin erämaassa lähellä Venäjän rajaa.

Mitään luontoa ei ole enää olemassa monien ihmisten tajunnassa. On vain sivilisaation hallinnoimaa, pilkottua, mustattua, laskettua, mitattua laakeaa alaa, jossa talitintin ääntelyn muutokset liikenteen metelissä on rekisteröity ja tallennettu jatkotoimenpiteitä varten.

Lokki on jäätelön sieppaaja, pulu on lentävä jätesäkki. Seurasaaren oravat ovat ongelma, ja sinitiaisia ei saa ruokkia talvella.

Sitten viimein päästään käsiksi luonnonvaraisiin susiin. Niillä on suussaan terävät hampaat, varpaissaan terävät kynnet ja päässään terävät aivot. Metsästyslain 37 §:n mukaan susi on rauhoitettu. Muuta luontoa ja kaikkea sellaista voidaan ihmisen mukaan joutua suojelemaan luonnonvaraiselta sudelta, ja juuri siksi voidaan myöntää poikkeuslupa suden tuhoamiseksi. Se mahdollistaa suden tappamisen ympäri vuoden.

Tapettu susi kuuluu koko väestölle, jonka fyysinen ja psyykkinen hahmo on valtio. Suomen pinta-ala on 338 440 neliökilometriä. Ja Suomessa kulkee jossakin 301 sutta omien laskelmieni mukaan. Siis yksi susi liikkuu keskimäärin 1124 neliökilometrin alueella. Jos pääset kohtaamaan suden, silloin ei saa juosta karkuun. On vetäydyttävä sinne, mistä olet tullutkin.

+1
KaiBackman
Vasemmistoliitto Helsinki

Olen toiminut Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019. Olen Vasemmistoklubin jäsenen. Toimin Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu