Toisinaan kohoaa valtaan edistyksellisiä uudistuksia ajavia voimia

Ihmiselämä on niin lyhyt, että hyvinä aikoina syntyneet sukupolvet ajattelevat kaiken hyvän olevan pysyvää. Ikään kuin kaikki olisi aina ollut hyvää ja mukavaa. He eivät oleta, että parlamentti voisi tehdä pahaa tarkoittavia päätöksiä puhumattakaan siitä, että perusoikeudet vietäisiin kansalaisilta laillisin keinoin. Lyhyt silmäys läheiseen historiaan osoittaa selvästi, että kaikki elämää ylläpitävät ylevät saavutukset voidaan menettää muutamassa hetkessä, sillä ihmismassat voivat nostaa valtaan millaisia tahoja tahansa. Vallassa olevat yleensä vakiinnuttavat keskeiset arvonsa koko yhteiskunnan arvoiksi. Siksi meidän ajassamme puhutaan vain kilpailusta, rahasta, menestyksestä ja muusta sellaisesta.

Moni poliitikko on kuin urheilija, jonka ainoana tavoitteena on saavuttaa sekä henkilökohtaista menestystä että kunniaa. Ja mikä merkillisintä, saada edustamansa puolue kasvamaan keinolla millä tahansa riippumatta kannattajiensa yhteiskunnallisesta tilasta ja asemasta. Siksi voi hyvällä syyllä sanoa, että valtaa parlamentissa pitävät ne, jotka ovat parhaiten pystyneet tekemään itsestään tuotteen sekä markkinoimaan sen yleisölle. Poliitikot itkevät onnesta saavuttaessaan poliittisessa kilpailussa jotakin haluamaansa. Toisinaan he ovat hyvin katkeria päinvastaisesta syystä. Poliitikko ei kuitenkaan voi olla mikään urheilija, joka yrittää ponnistaa kaikki voimansa yrittäessään tehdä uusia ennätyksiä.

Poliitikkojen tekemät päätökset voivat johtaa jonkun ihmisryhmän yltäkylläiseen vaurauteen tai johtaa suuret ihmismassat köyhyyteen ja kurjuuteen. Onneksi toisinaan kohoaa valtaan edistyksellisiä uudistuksia ajavia voimia, joista hyötyvät kaikki ihmiset.

0
KaiBackman
Vasemmistoliitto Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen toiminut Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019 sekä turvallisemman tilan työryhmässä 2019 - 2020. Olen Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin myös jäsenenä Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä. Olen Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varajäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu