Ulosottoon uusi laki velallisen työllistämiseksi ja velkojen maksamiseksi

Uusi peruspäiväraha on 33,78 euroa per päivä. Mikä järki tässä on, että ulos-oton suojaosuus on pienempi kuin peruspäiväraha? Vuonna 2021 velallisen suojaosuus on 22,71 € ja lisäksi jokaista velallisen elatuksen varassa olevaa henkilöä kohti suojaosuuteen lisätään 8,15 €.
Ja mikä järki on siinä, että peruspäivärahasta menee enemmän veroa kuin palkasta?
Ehdotukseni ulosoton muutoksia varten:
Vaihtoehto 1)
Suojaosuus pitäisi ehdottomasti tuplata vähintään ja ottaa lisäksi mukaan lisäkeinot, jolla ihmisen kannattaa tehdä töitä, jotta ei tarvitsisi olla jouten.
Eri ihmisillä on erilaisia välttämättömiä menoja terveyden, asuinpaikan, perheen jne. mukaan. Nämä pitäisi ottaa huomioon.
Vaihtoehto 2)
Jos Hallitus haluaa tavoittaa -tavoitteensa 80 000 oikeasta työpaikasta(ei tempputyöllisisistä 9 e/päivä) Pitäisi ehdottomasti antaa kaikille työllistyville työttömille vähintään 1 -vuoden vapaata ulosottomaksuista. Sen jälkeen lasketaan jokaisen yksilöllinen maksukyky ulosottoon, jotta työpaikassa kannattaa pysyä ja ulosottomaksuja maksella, ettei taas sitten vuoden päästä ole kortistossa.
Vaihtoehto 3)
Tällaisena aikana kun Suomessa ja muualla maailmassa on erittäin vaikeaa taloudellisesti, olisi kohtuullista, että vanhat ulosottovelallisten velat muutettaisiin korottomiksi Valtion myöntämiksi lainoiksi. Kun Valtio muuttaisi ulosottovelat lainoiksi, todennäköisesti ihmisten kannattaa silloin mennä töihin ja maksaa oikeasti pääomat pois. samalla luottotietojen palautus nopeutuisi. Velkojat saisivat nopeasti rahansa ja todennäköisesti työmarkkinoilla olisi vipinää. Monet entiset yrittäjät perustaisivat yrityksiä ja työllistäisivät itsensä. Samalla Valtio säästäisi ja saisi lisää verotuloja.
Mutta ei: Valtio syytää miljardeja ulkomaille kun Suomessa pitäisi elvyttää. Tämä velallisten elvyttäminen olisi paras työllisyysteko kansakunnalle.
+2
KaiHaavisto1
Sitoutumaton Raasepori

Entinen Perussuomalainen aktiivi ja Puoluevaltuuston jäsen. Nykyinen poliittinen taustavaikuttaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu