Antti Rinteestä tuli taakka

Antti Rinne, toimitusministeriön pääministeri, ei ymmärrä, miten pääministerin tulee jättää tehtävänsä. Pääministerinä toiminut ei voi jatkaa puolueensa puheenjohtajana, kun puolue on vaihtanut pääministerin. Se ei vaan yksinkertaisesti ole soveliasta.

Luulen, että Antti Rinne uskottelee itselleen – ja ehkä puolueelleenkin – että hänestä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Uskokoon ken tahtoo. Tosiasia on, että tuo poukkoileva lausuntoautomaatti nakertaa tulevan pääministerin uskottavuuden nopeammin kuin tämä ehtii presidentin kannustuspuheesta hallituksensa nimitystilaisuudessa toipua. Pahin, mitä demarit voivat tehdä (ja luultavasti Antti itse haluaa näin tapahtuvan), että demarit nimittäisivät Antti Rinteen hallitukseen, vaikkapa työministeriksi.

Valta on metka väline. Sen saatuaan sen kiinnipitämiseen tulee himo. Vallan väliaikaisuutta ei hahmota niin pitkään kuin se edelleen tuntuu olevan tavoiteltavissa. Hukkuva ja oljenkorsi on tällä hetkellä Antti Rinne ja valta. Joku vie Antilta sen korren. Toivottavasti pian.

Kun tuo korsi lähtee, Anttikin liikuttuu. Ei toki silloinkaan myönnä.

kainiemelainen

Punavihreä oikeistopopulisti, joka pysyy tiukasti keskustassa. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kuplallisiin ja kuplattomiin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivät tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu