Esiinnyin televisiossa!

Me Nato-myötämieliset aloitimme kirjoittamaan Nato-jäsenyyttä tukevia kirjoituksia viime vuoden lopulla, kun Venäjän retoriikka Natoa ja erityisesti Ukrainaa kohtaan koveni kovin uhkailevaksi. Tammikuussa alkoi näyttää selvältä, että Ukraina joutuu yhä kovenevien sotilaallisten toimien kohteeksi. Emmehän me oikeasti uskoneet tilanteen johtavan täysimittaiseen sotaan emmekä missään nimessä uskoneet Ukrainan sellaisesta selviävän. Ymmärsimme kuitenkin jo tuossa vaiheessa, ettei Venäjän valtapyrkimykset rajoitu Ukrainaan. Yritimme kuitenkin vaikuttaa suomalaisten asenteisiin ja Venäjän retoriikan koventuessa kansankin tahtotila alkoi hiljalleen kääntyä Natoon suopeammaksi. Meitä kutsuttiin enää harvemmin Nato-kiimaisiksi tai natottajiksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheutti ymmärrettävästi suuren massan mielenmuutoksen. Poliittinen johtomme heräsi tunnetuin seurauksin. Olemme tiellä kohti Nato-jäsenyyttä.

Venäjä ei ole vielä suuremmin reagoinut mielemme muuttumiseen. Venäjällä on työtä ukrainalaisten kanssa. Marssi Kiovan valtaamiseksi ei ottanut sujuakseen. Joukkoja kootaan nyt uudelleen, jotta edes Itä-Ukrainassa saavutettaisiin voitto, jota voitonpäivänä juhlia. Venäjän taistelu kääntyy kuitenkin mollivoittoiseksi. Kaatuneita on enemmän kuin mihin pienemmällä maalla olisi varaa, kalustokin osoittautuu heikoksi taitamattoman armeijan käsissä. Uskon kuitenkin, ettei suurvalta-armeijalla ole varaa totaaliseen kasvojen menettämiseen. Näin ollen Ukrainaa on tuettava kaikin keinoin. Ukraina on osoittanut taistelutahtoa ja osaamista. Puolustaja on pystynyt vastaiskuilla murentamaan valloittaja-armeijan rivejä ja ehkä myös taistelumoraalia. Venäjän armeijasta on kuoriutunut kansanmurhaajaryhmä. Näin siis, ellei se sellainen ollut jo aloittaessaan hyökkäyksen.

Venäjä ryhmittyy uusiin asemiin ja pyrkii voittamaan sotaansa Ukrainassa. Suomea kohtaan Venäjä on muuttanut retoriikkaansa. Olemme Venäjän ilmaisun mukaan ”vihamielinen valtio”. Kun Suomi suunnittelee seuraavaa siirtoa, Venäjäkin näyttää mielipiteensä. Venäjän kone kipaisi Suomen ilmatilassa ja puolustusvoimien verkkosivu joutui palvelunestohyökkäyksen uhriksi. Tiedämme, että pystyvät parempaankin. Uusia vihamielisiä hyökkäyksiä on luvasssa.

Puolueet hakevat hallintoelimiltään siunausta Nato-jäsenyyden hakemiselle. Kesäkuun Naton huippukokousta ennen hakemuksemme lähtee liikkeelle. Keskustan puoluevaltuusto tukee hakemusta ilman soraääniä. P. Väyrysen yhdenmiehen vastustus ei riitä kaatamaan eduskuntaryhmän yksituumaisuutta. Puoluevaltuusto oli ihailtavan yksimielinen. Kun Suomi-Venäjä Seuran puheenjohtajakin on Nato-jäsenyyden kannalla, on lopputulos melko selvä.

Kotimaiset Nato-vastaiset voimat hakevat uutta ryhmitystä. Väyrynen pyrkii ottamaan Keskustan haltuunsa. Kautio (sit) ja Tyni (PS) ovat jo ilmaisseet tukensa. Keskustan sisältä ei tukijoukkoa ole siunaantunut, mikä ei sinällään yllätä. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, ettei Venäjä meitä unohda. Uutta potkua on tulossa ja nämä vastaan asettuvat keräävät voimiaan. Yritetään siis jaksaa vielä hetki, tuetaan valtiojohtoamme ja pidetään mielessä, että Venäjä löytää vielä uusia tapoja haitata prosessia. Saman tekevät Nato-jäsenyyttä vastustavat.

Ukraina kaipaa tukeamme. Ukrainaa on tuettava niin poliittisesti, taloudellisesti kuin sotilaallisestikin. Aseapu ei saa tyrehtyä ensimmäiseen lähetykseen. Poliittinen tukemme on ollut yksimielistä. Taloudellinen tuki tulee koskemaan meitä kaikkia: Venäjän eristäminen tulee maksamaan meille paljon. Rosatomin ydinvoimalatyömaata ei ole saatu pysäytetyksi. Energiariippuvuutemme on saatava katkaistua. Joudumme maksamaan riippuvuudestamme kovaa hintaa. Ukrainan vuoksi hinta on maksettava. Muistetaan Ukrainaa ja kiristetään elintasostamme, Euroopan puolesta.

Minäkään en ihan valtakunnalliseen televisioon päässyt, kuten ei tohtori Väyrynenkään. Mutta olen toki saanut tähtihetkeni. Ruutu+ -kanavalla on nähtävissä salibandyn f-liigan pronssiottelu EräViikinkien ja Tampereen Classicin välillä. Tallenteen kohdassa 11:11 (peliajassa 0:00) joukkueiden kumartuessa aloitukseen tarkkasilmäisimmät katsojat näkevät toimitsijapöydän takana pinkin pikkutakkini ja maskin takana on tutun näköinen hemmo.

https://www.ruutu.fi/video/4066729

 

PS. Naisten salibandyn pronssi jäi Helsinkiin. EräViikingit voittivat pronssipelin jatkoerässä maalein 4-3. Jännitystä riitti siis. Onnea EräViikingit!

+14
kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Punavihreä oikeistopopulisti, joka pysyy häpeämättömästi keskustassa. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kuplallisiin ja kuplattomiin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivät tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu