Jussi Halla-aholla on erikoinen käsitys erinomaisuudesta

Perjantaina aamuyöllä tapahtunut ampumistapaus tuli suuren yleisön tietoon keltaiseen lehdistöön tehdyn vihjeen perusteella. Poliisin ja poliittisen johdon viestintä petti pahasti. Luotettavaa tietoa ei ole toimitettu eikä tiedottamista ei ole hoidettu juuri millään tavoin vielä tähän mennessä. Keskeiset poliittiset toimijat ovat väistelleet vastuutaan kommentoida asiaa. Kysymys kuuluu: miksi pääministeri, puolueen puheenjohtaja ja eduskunnan puhemies ovat pysyneet hiljaa. Miksei perjantaina järjestetty tiedonantotilaisuutta?

Puhemies on saanut omien sanojensa mukaan tiedon kansanedustajan pidätyksestä perjantaiaamuna. Saman aamupäivän puhemiesneuvoston kokouksessa puhemies jätti asian mainitsematta. On merkillistä, ettei noin merkittävän työyhteisön jäsenen rikosepäilystä ja pidättämisestä katsottu olevan asia, josta puhemiesneuvoston jäsenten olisi syytä olla tietoisia.

Puheenjohtaja Purra jätti lauantain sovitut tapaamiset väliin eikä hänenkään kannanottojaan ole voinut hyvällä tahdollakaan kutsua ”tiedottamiseksi”.

Entäpä pääministeri? Orpon osalta on tarpeetonta mainita mitään muuta kuin sen, että keskeiseksi tiedottajaksi oletettava hahmo vetäytyi kuin maan nielemänä. Missä roolissa oli poliisiministeri, sisäministeri Rantanen? No, ei häntäkään ole missään nähty, luultavasti Purran ja Orpon kanssa yhdessä piilossa jossain rotan kolossa.

Poliisille kansanedustaja on kansalainen. Olisiko kuitenkin niin, että kansanedustajan rikosepäily tulisi käsitellä eri tavalla kuin tavallisen kansalaisen rikosepäilyt? Entä jos kyse olisi ollut johtavasta poliitikosta? Kuka hoitaa tiedottamisen, jos epäilyn kohde olisi ollut ministeri, pääministeri, puhemies tai vaikkapa presidentti? Vornasellakin on rooleja valiokunnissa eikä kansanedustajiakaan saa jättää erillisen tiedotuslinjan ulkopuolelle vakavissa rikosepäilyissä. Kansanedustajan pidättäminen on sellainen asia, joka tulisi tiedottaa asiallisesti.

Puhemies Halla-aho sanoi HS:lle: ”Tässä tapauksessa tiedottaminen on edennyt esimerkillisesti sekä poliisin että perussuomalaisten taholta.” Näkemys on erikoinen. Ilman Seiskaan tullutta vihjettä, tiedotusvälineet eivät olisi ryhtyneet asiaa selvittämään. On vähintään oletettavaa, ettei yleisö kaiketi vieläkään tietäisi kansanedustajan rikosepäilystä ilman tätä Seiskaan vuodettua vihjettä tai kansalaisen aktiivisuutta.

Pidän puhemiehen näkemystä vähintään erikoisena.

kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Itseään häpeämätön oikeistoliberaali. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kelvollisiin ja halveksittaviin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivätpä he tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu