”Keskitietä ei ole” – julistuksen kommentointi on vapaa…

Puoluesihteeri Luukkasen uusin ”Keskitietä ei ole” – suomalaisessa politiikassa kyllä on ja tulee olemaan on tyypilliseen tapaan suljettu kommentoinnilta.

Puheenvuoron alussa särähti silmään Matteuksen evankeliumin lause, mutta teksti oli harvinaisen sovinnollinen ja jopa humaani.

Jos emme ota huomioon sitä, kuinka Luukkanen väittää, että ideologioiden vierastaminen olisi ollut politiikkamme tehdasasetuksissa, oli teksti sellaista, että vaikea sitä oli vastustaa. Kyllä ideologiat ovat selvästi kuuluneet aiemmin politiikkaan hyvin vahvasti. Jossain vaiheessa, Kekkosen runnoman konsensuksen hengessä, puolueita oli toki mahdotonta toisestaan erottaa. Kaikkien puolueiden ensisijainen tehtävä oli tehdä politiikkaa, jonka Kekkonen hyväksyi ja jatkaa Kekkosen toimikausia niin pitkään kuin vuosia kalenterissa riittää.

Tämän päivän politiikkaan kuuluu voimakas, jopa ylikorostuneen voimakas kahtiajako, jota tällaisen tavantallaajan on välillä vaikea ymmärtää.

Mutta näillä sanoilla, olkaa hyvä: sana on vapaa. Voitte alkaa taas nälvimään toisianne ja mielipiteitänne, aivan niin kuin pääministerikin kehotti.

 

 

kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Itseään häpeämätön oikeistoliberaali. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kelvollisiin ja halveksittaviin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivätpä he tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu