Kuka tykkää Väyrysestä?
Luin päivän Väyrysen. Jäin jotenkin miettimään kommentointia seuratessani, kenelle Paavo oikein kirjoittaa. Blogit toistavat samaa rataa, ensin katsaus siihen mitä kaikkea hän aiemmin kirjoittikaan ja sitten vähän uuteen uskoon pakinointia Venäjän puolesta. Kommentoijat lyövät entistä ulkoministeriä kuin vierasta sikaa eikä arvostusta tunnu heruvan. Hämmästyinkin sitä, että blogia oli tykännyt 5 henkilöä.
Onhan se kovin vähän. Mies on kuitenkin entinen ministeri ja luulisi hänen liepeillään pyörivän monikymmenpäinen kannattajajoukko. Mutta toisaalta: kun mietimme, millaista tekstiä Paavo sylkee, niin onhan 5 tykkääjää sitä katsoen aika monta.
Mutta tuumasta toimeen. Kävin läpi hänen 20 viimeisintä blogiaan ja merkkasin ruutupaperille ja sain otoksen. Paavon kahdessakymmenessä viimeisessä blogissa on ollut kaikkiaan 32 eri tykkääjää.
Kolmessa blogissa oli yksi tykkäys ja niin ikään kolmessa oli kolme tykkäystä. Tykkäyksien keskiarvo oli niinkin mukava, kuin 5,15 tykkäystä/blogi. Mediaani oli 5.
Kolmestakymmenestäkahdesta tykänneestä 13 oli tykännyt vain yhden kerran ja 19 oli tykännyt useasti. Mediaani oli 3 tykkäystä/tykkääjä ja keskiarvo 3,21 tykkäystä/tykkääjä.
Sinänsä tätä hommaa helpotti se, ettei Paavon blogia ollut tykätty kuin kerran yli 10 kertaa. Tuolloin tykkäyksiä tuli 12. Kun alusta ei näytä kuin 10 viimeisintä tykännyttä, kaksi tykännyttä jäi hämärän peittoon.
Se ei kuitenkaan muuttane kärjen järjestystä, sillä ylivoimaisesti eniten Paavon viestittelystä on tykännyt Markku Hatakka. Tuo rämäpää ei ole kuin viidesti huitaissut ohi tykkää napista. Käypä korjaamassa tilanne, Markku!
Muita uutteria tykkääjiä ovat olleet Tuukka Lampela ja Jouni Halonen. Onnittelut myös heille.
No, ei kai kukaan politiikkaan lähde tykkäyksen perässä? Ja toisaalta, Väyrynen saa ainakin huomiota”dissidenttinä”, joten uskon hänen suorastaan nauttivan kinaamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin Paavo tykkäysten perässä tänne kirjoittaa. Muutoinhan hän muuttaisi kirjoitustensa sisältöä 180 astetta.
Mutta voihan tämä nostaa tykänneiden mahdollisuuksia. Kuka tietää, jos vaikka Paavon kampanjatoimisto olisi yhteydessä. Kyllä hyville miehille aina paikka löytyy. Tiedä, vaikka kampanjapäälliköksi. Edellinen Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho oli tykännyt entisen suojattinsa kirjoituksista ainoastaan kaksi kertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen on poliittisesti ajanut itsensä sivuraiteelle, jossa hän resiinalla yrittää löytää tietä takaisin.
Nyt kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Väykkä pystyi kirjoituksillaan tuomaan itsensä takaisin framille. Väyrynen hakee huomiota ja sitä täällä pienessä määrin saakin.
Pieni mies pysyy pienenä.
Ilmoita asiaton viesti
”Kuka tykkää Väyrysestä?”
Väyrynen
Ilmoita asiaton viesti
No hän, ihan varmasti!
Ilmoita asiaton viesti
Pysyvä kirjoituskielto Väyryselle! Kuka kannattaa?
” Sitä paitsi, olenhan minä myös nähnyt senkin, miten oikeuslaitoksemme hyökkää täysin häikäilemättä sananvapautta vastaan ja niin sanotun älymystön jäsenet puolustavat asiaa suurella innolla.”
https://timo-vihavainen.blogspot.com/2022/07/saataisiinko-meillekin-new-york.html
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ainakaan kannata. Päivän väyrynen on tarpeellinen muistutus siitä, että Ukrainassa soditaan.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikkaan lähdetään juuri tykkäystä perässä. Niin demokratia toimii
Ilmoita asiaton viesti
Oletpa vaivan nähnyt yhden Väyrysen takia.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä sitä ei joutilas mies lomallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka tykkää Väyrysestä?
Putin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä varmaan. Mutta blogitykkäykset eivät vahvista oletustamme.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Putin ei ole päässyt rekisteröitymään Puheenvuoroon painaakseen tykkäysnappia?
Ilmoita asiaton viesti
Totta! Ei se ainakaan Facebookin kautta ole voinut rekisteröityä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän se Putin tykkää, vaikka ei paina tykkäysnappia. Putin ei tunnetusti käytä internetiä. Onhan se mukavaa, että Paavo on uskollinen. Vaikka Venäjällä on pettureita, Paavo vaan se pysyy Putinin rinnalla. Ystävä, johon voi luottaa, tai ainakin toimija, joka syystä tai useammastakin pilaa jälkimaineensa pysyvästi.
Ilmoita asiaton viesti
Oma viestini blogikirjoitusten ”tykkäysnappia” painaessani on suunnattu aina lukijoille, ei blogin kirjoittajalle.
Viestini on yksinkertaisesti : lukemisen arvoinen
Tällaisen blogin sisältö saattaa olla yhtä hyvin vastoin omia mielipiteitäni kuin niitä myötäilevä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kyllähän päivän Väyryset ovat lukemisen arvoisia. Joka kerran tunnen niskakarvani nousevan pystyyn ja ihmettelen, kuinka kukaan voi Ukrainan alistamista ihannoida.
Luen paljon historiallisia kirjoja. Väyrysen blogien jälkireaktio muistuttaa Auschwitz-kirjojen jälkireaktiotani: ”Ei vain ikinä enää!”
Ilmoita asiaton viesti
Paavolla on syynsä. Me emme tule niitä tarkemmin tietämään. Jälkipolvet tietävät sitten asiasta tarkemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä ehdottomasti Sinun kanssasi Pekka,
Pidän yleensä kirjoituksista joista voi oppia jotain uutta, edes hitusen.
Myös Niemeläisen kirjoitukset ovat ajatuksia herättäviä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä oli todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirjoitus.
Opimme jokainen jotain uutta. Kiitos.
Jäin kaipaamaan kuitenkin linkkejä ’suurien ja arvostettujen’ ajattelijoiden kirjoituksiin.
Tosin voimme katsoa blogistin kuuluvan sellaisten joukkoon?
Korjaan tilanteen laiitamalla linkin erään toisen ajattelijan näkemyksiä maailmasta
(on vasemmistolainen mutta silti pidän Chomskyn rohkeudesta ja sananvapauden taistelun puolustamisesta):
” Chomskyn mielestä totuus poliittisesta todellisuudesta on systemaattisesti vääristettyä tai tukahdutettua eliittien yritysten etujen mukaisesti. He käyttävät valtamediaa, mainontaa ja ajatushautomoita edistääkseen omaa propagandaansa. Chomskyn työt pyrkivät paljastamaan tällaisia manipulointeja ja totuuden, jota he peittelevät.[144] Hän uskoo, että ”maalaisjärki” on kaikki mitä tarvitaan murtamaan valheiden verkko ja näkemään totuus, jos sitä käytetään kriittisten ajattelutaitojen ja tietoisuuden kanssa siitä, mikä rooli itsekkyydellä ja itsepetoksella on itseen ja muihin.”
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Noam_Chomsky
(Tiedän että sama linkkiä olin jakanut tri Väyrynen blogissa …)
Ilmoita asiaton viesti
Muutama huomautus:
– Jos Chomsky ”uskoo, että ’maalaisjärki’ on kaikki mitä tarvitaan murtamaan valheiden verkko ja näkemään totuus”, niin silloinhan on ristiriitaista tai ainakin paradoksaalista vedota Chomskyn kaltaisiin ”suuriin ja arvostettuihin ajattelijoihin”.
– ”Maalaisjärjen” perusteella on selvää, että suuri ja mahtava naapurimme on äärimmäisen brutaalisti hyökännyt toisen naapurinsa kimppuun, eikä tämä kiemurtelemalla (tai ”suuriin ajattelijoihin” vetoamalla) muuksi muutu.
– ”Poliittisen totuuden systemaattisesta vääristelystä” on Venäjä kuitenkin tuhat kertaa parempi esimerkki kuin USA, jossa esiin pääsevät myös vaikkapa Chomskyn kaltaiset ajattelijat ilman pelkoa joutua vangituiksi tai valtion salamurhaamiksi.
– Jos Wikipediaan vedoraan, sen teksti jatkuu: ”Vaikka Chomsky on osallistunut protestimarsseihin ja organisoinut aktivistiryhmiä, hänen mielestään ensisijaisesti koulutus sekä ilmaisten oppituntien ja luentojen tarjoaminen edistää laajempaa poliittista tietoisuutta.” Tämänhän perusteella meillä Suomessa olisi sitten hyvät olosuhteet tuon laajemman poliittisen tietoisuuden kehittymiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Hienoa että viitsit lukaista Chomskysta. Itse törmäsin Chomskyyn lähinnä hänen kielitieteellisten saavutustensa ansiosta, mutta en kiellä ettenkö pitäisi hänen humanistisista ajatuksista, vaikkakin ovat sosialismiin suuntautuneet.
Toisen ’ajattelijan’ tuore tämänaamuinen kirjoitus (osa X) Suomen historiasta:
” Tämä debatti lienee vaikuttanut vahvasti siihen, että tsaarit sallivat Suomen säilyttää autonomisen erityisasemansa, joka mahdollisti Ruotsin valtakunnan entisen takapajuisen itäosan kehittymisen sadassa vuodessa valtioksi, joka kykeni esittämään melkein alalla kuin alalla korkean tason saavutuksia. Näin ruotsalainen revanssihenki tuli tehneeksi palveluksen Suomelle – tosin tavalla, jota sen edustajat eivät olleet tarkoittaneet. ”
Ote ”Suomalaisuuden synty” -jaksosta, Professorin kirjoitussarjan viimeisimmästä osasta:
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/07/suomalaisuuden-synty.html
Ilmoita asiaton viesti
(Off Topic) Lisää lihaa luiden päälle blogistin kirjoitukseen eli jotain ajateltavaa historiasta:
Perustuu professori Heikki Ylikankaan esitykseen vuodelta 2007.
” Valistunut itsevaltias käynnisti talouskasvun”
https://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/07/valistunut-itsevaltias-kaynnisti.html
” Tämän seurauksena Suomen satamakaupunkeihin perustettiin suuria höyrysahoja ja sahatavaran arvo nousi uittoreittien varsilla koko Suomessa. Taloudelliset mahdollisuudet houkuttelivat Suomeen myös ulkomaalaisia yrittäjiä. Näin Suomi aloitti tiensä metsäteollisuuden suurvallaksi, jonka tueksi luotiin koulu-uudistus.” Jne jne
Venäjän itsevaltias kurmuutti Suomea …
Ilmoita asiaton viesti
Itse toivon, että sota Ukrainassa johtaa siihen, että löydämme oman tiemme. Löydämme tavan, jolla riippuvuutemme Venäjästä vähenisi ellei kokonaan poistuisi.
Tarvitsemme lisää bioenergiainvestointeja, muun muassa karjatilojen CHP-biokaasulaitoksia tulisi tukea. Usean tilan yhteislaitosten tulisi saada investointitukea jopa täysimääräisenä.
Jokainen historian sivun käännös on käytettävä hyväksemme. Tämäkin on yksi niistä monista käännekohdista, joissa voimme rakentaa jotain pysyvää.
Ilmoita asiaton viesti
Hatakka, pitäisiköhän meidän tehdä Putinille pyyntö saada liittyä Venäjään, niin kehittyisimme lisää?😂
Myytti Suomen kehittymisestä Venäjän yhteydessä on täyttä roskaa. Ruotsin yhteydessä Suomi olisi kehittynyt nopeammin ja itsenäistynytkin hieman aikaisemmin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta olen, Pekka, eri mieltä. Jos olisimme jääneet Itä-Ruotsiksi, tokkopa kansallista heräämistä olisi tapahtunut tai päästetty tapahtumaan. Sentapainen suomalaisen kielen ja identiteetin hävittäminen, mitä Ruotsi harjoitti Tornionjokilaaksossa, olisi kohdistettu koko Itä-Ruotsiin.
Venäjästä on ollut paljon harmia, mutta ei pidä olla sinisilmäinen Ruotsinkaan suhteen. Autonomian aika oli ratkaiseva kansallisen identiteettimme muodostumiselle.
Ilmoita asiaton viesti
Itse en pidä itseäni kummoisena ajattelijana. Mutta ajatukseni ovat sentään omiani.
Puheenvuoro onkin oiva alusta juuri siksi, että jokainen esiintyy omine ajatuksineen ja esikuvineen. Sosiaalisessa mediassa samanmieliset kirjoitukset ja sivallukset nousevat keskeiseksi sisällöksi. Täällä voimme keskustella myös eri mieltä olevien kanssa ja tutustua heidän ajatuksiinsa.
Ilmoita asiaton viesti
Jo otsikko oli niin kutkuttava, että teki mieli peukuttaa. Luin kuitenkin ensin tekstin, eikä siinä ollut mitään sellaista ihmistä halventavaa tms., joka olisi voinut kääntää peukkuni toisinpäin.
Toivottavasti saamme nauttia vielä pitkään Paavo Väyrysen kirjoituksista.
Ilmoita asiaton viesti
Minä myös toivon, ettei päivän Väyryset lopu. Enkä pitänyt siitä, että yksi hänen teksteistään poistettiin.
Ilmoita asiaton viesti
”Kuka tykkää Väyrysestä?”
Tietenkin Väyrynen.
Väyrysen perisynti on aina ollut EU-kriittisyys, vaikka oikeassa onkin.
Ennen hiihdettiin Neuvostoliiton pillin mukaan, ja nyt hiihdetään EU:n pillin mukaan. Paavo lähti väärälle ladulle.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kannustuksesta. Väyrystä kannattaa lukea nykyisessä NATO-hypetyksessä. On hyvä varautua ainakin ajatuksissaan liittokunnan mukanaan tuomiin hankaluuksiin. Noilla hankaluuksilla ei välttämättä ole mitään tekemistä Venäjän kanssa.
Jaa luinkin vasta nyt klo 11:11 Väyrysen viimeisimmän. Ihan asiaa oli.
Ilmoita asiaton viesti
Olen itse asiassa miettinyt, milloin Paavo herää todellisuuteen ja alkaisi viemään keskustelua siihen suuntaan, millainen Nato-Suomen tulisi olla. Mutta taitaa olla turha toivo. Eihän Paavo vielä ole avannut EU-politiikan tavoitteitaan, vaan hekumoi eroamisella. Ehkä niin käy Natonkin kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
NATO-jäsenyyden ratifiointien jälkeen on varrottava 20 vuotta ennen erohakemusta. Tuossa ajassa meistä vanhemmista itsekukin kasvattaa koiranputkea jossakin. Tietenkin NATO-suhteet voi laittaa jäihin, kuten Ransaka aikoinaan.
Ilmoita asiaton viesti
Uuden Suomen luetuimpia kirjoituksia ovat aina päivän Paavo, viikon Luukkanen ja kuukauden Harkimo. Ne ovat aina myös palstan turhinta täytettä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä me päivän väyrysen tarvitsemme. Ukrainan sota on kestänyt kauan ja Ukraina tarvitsee apuamme taistelussaan naapurimaatamme vastaan. Paavo muistuttaa todellisuudesta, vaikka yrittääkin silotella sen aiheuttajan tekosia.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka tykkää Väyrysestä?
Otsikosta tulee mieleen poliittiset vangit, joita valtaapitävillä on ollut tapana pitää vähän enemmän syrjässä. Joskus jopa maan pinnan alla.
Väyrynen tulisi viedä oikeasti seinää vasten, eikä alkaa kitisemään tyhjistä. Tarkoitan tässä aitoa haastamista. Onko tähän, vai ei?
Ilmoita asiaton viesti