Paikka auringossa – vai oikeasti tarpeellista vaikuttamista?

Katselin tänään mediasirkuksen keskipisteeksi päätyneen espoolaisen kävelysillan romahtamisesta seurannutta mediatilaisuutta. Paikalla oli suuri joukko poliittista kermaa pahoittelemassa tapahtumaa. Espoon kaupunginjohtaja pahoitteli kaupungin puolesta tapahtunutta ja toivotteli voimia kärsineiden puolesta. Helsingin pormestari kävi kertomassa, että koululaiset olivat Helsingistä ja että koululle ja onnettomuudessa loukkaantuneille ja heidän perheilleen on järjestetty kriisiapua.

Paikalla oli toki asiantuntijoitakin, oli poliisin tutkinnan johtaja, oli Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija, pelastuslaitoksen johtoa. Poliisilla ja Otkesilla ei ollut sanottavaa. Paljon on työtä edessä ennenkuin mitään selviää. Pelastuslaitos oli saanut hommansa tehtyä ja loukkaantuneet on saatettu hoitoon.

Mietin kuullessani Vartiaisen puheita ja varsinkin Helsingin koulutoimesta vastaavan toimialajohtajan Satu Järvenkallaksen puheenvuoroa, onko heillä muuta annettavaa kuin olla paikalla ja nauttia paikasta auringossa.

Järvenkallaksen mukaan koululla annetaan huomenna edelleen kriisiapua. Hän itse aikoo huomenna olla paikalla. Pitääköhän hän oppilaille aamulla aamunavauksen vai mitä hänen läsnäolonsa vaikuttaa? Vartiaisen mukaan kriisiapua jatketaan niin pitkään kuin on tarpeen. Mitäpä muutakaan pormestari asiaan voisi sanoa?

Paikka auringossa. Se on käytettävä. Pääministerikin muisti näyttäytyä Twitterissä.

Muuten tilaisuus oli kyllä hyvin järjestetty ja asiantuntijoilta saatiin rauhoittavaa tilannetietoa. Usko järjestelmään ei ole onneksi johtajien käsissä.

kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Itseään häpeämätön oikeistoliberaali. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kelvollisiin ja halveksittaviin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivätpä he tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu