Sanna Marin eilen – ja pääministeri Marin tänään

Tehyn lakkokapteeni Millariikka Rytkönen laittoi viestipalvelu Twitterissä viestin, johon hän oli kopioinut pääministerin, silloisen kansanedustajan Sanna Marinin tviittauksen muutaman vuoden takaa.

 

Kansanedustaja Sanna Marin tviittasi #naistenviikko 5.3.2018:

”Naisten pitäisi mennä yleislakkoon, jotta naisvaltaisten alojen palkkakehitys ja arvostus saataisiin ylös palkkakuopastaan. Suomi pyörii pientä palkkaa saavien ja palkatonta työtä tekevien naisten uurastuksella.”

 

Pääministeri Marinia ei naisvaltaisten alojen palkkakuoppa sitten juurikaan kiinnosta. Eikä hän yleislakkoa toivo, päinvastoin. Hänen hallituksensa pyrkii estämään naisvaltaisen alan lakko-oikeuden käyttämisen kokonaan. Hoitajat velvotettaisiin työhön eikä heidän anneta mennä lakkoon. Heille ei lakiesityksen mukaan annettaisi oikeutta luopua ammattipätevyydestään eikä edes irtisanoutua tehtävistään. Kunnat ovat jo kieltäytyneet hankkimasta ostopalveluja yrityksistä, jotka palkkaavat hoitajia kuntien henkilöstöstä ja jatkossa tätä boikottia voidaan laajentaa myös hyvinvointialueisiin.

 

Kunnat ja sairaanhoitopiirit ovat pitäneet yllä palkkakartellia, joka on johtanut hoitajien äärimmäisen huonoon palkkakehitykseen ja hoitajapulaan. Hallitus on kaivanut kuoppaa syvemmäksi määrittämällä hoivapalvelujen tarjoajille velvoittavan hoitajamitoituksen, jota vain aniharva hoivalaitos pystyy täyttämään. Kolmen hallitusvuoden aikana hoitajapulaa ei ole edes yritetty hoitaa ja nyt viimeisenä oljenkortena hallitus pyrkii velvoittamaan hoitajat tekemään työtä palkalla, jonka valtiovalta määrää. Pahintahan on, ettei hoitaja saa edes irtisanoutua pakkolain ollessa voimassa.

 

Mielipiteitä on mukava esittää, mutta valtaan päästyään asiat unohtuvat ja periaatteet haihtuvat.

+8
kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Punavihreä oikeistopopulisti, joka pysyy häpeämättömästi keskustassa. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kuplallisiin ja kuplattomiin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivät tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu