Suvaitsevaiset, onko Halla-aho oikeassa: Pidämmekö me muslimeja järkevinä ihmisinä?

Halla-ahon twiitti, sensuroimattomana

Vesa-Matti Louekoski kysyy blogissaan, kuvitteleeko Halla-aho muslimivihan levittämisen olevan läpihuutojuttu.

Minusta Louekoski tarkoituksellisesti pahoittaa mielensä siitä, että Halla-aho haukkuisi muslimeja otuksiksi. Kritiikki menee täysin ohi. Mielestäni Halla-aho kuitenkin kyseenalaistaa suvaitsevaiston kannan Malmön tapahtumiin twiitissään (, josta Louekoski sensuroi loppuosan):

”Suvaitsevaisto pitää muslimeja otuksina, jotka reagoivat ärsykkeisiin – ei ihmisinä, joilla on äly ja vapaa tahto (tai joilta voidaan olettaa sellaisia). Tästä lähtökohdasta on loogista ajatella, että ongelma on koraanin polttaminen eikä se, että muslimit polttavat Malmötä.”

Yritin Louekosken blogissa omassa kommentissani kertoa, ettei Halla-aho itse väitä muslimeja otuksiksi, vaan että me suvaitsevaiset (jollaiseksi itsenikin lasken) alentavat heidät hyväksyessään Malmössä esiintyvän primitiivisen reaktionsa äärioikeistolaisen tekemään pyhän kirjan polttamiseen. Kuten kaikki muutkin Louekosken blogissa kriittisesti blogistin näkemykseen suhtautuneet kommentit, omanikin piilotettiin. Louekosken suvaitsevaisuus ei siis silittele edes meitä suvaitsevia.

En pidä sensuurista ja vaikka en myöskään pidä Halla-ahosta, minusta on syytä miettiä, olemmeko me suvaitsevaisto nyt ihan järkevällä linjalla.

Minä arvostelen kovin sanoin ihmisiä, jotka esimerkiksi asettavat sanansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan perustellen sanomisiaan Raamatun tekstein. Olen (ainakin kuvaannollisesti) valmis polttamaan koko hemmetin opuksen, jos sen annetaan sanella ihmisten toimintaa ja vaaditaan sen mukaista käytöstä kaikilta. Jos Päivi Räsänen hengenheimolaisineen polttaisi sen seurauksena Malmin, olisin pöyristynyt.

Vaadimme Räsäseltä rationaalisuutta ja tilanteentajua. Vaadimmeko samaa muslimeilta, kysyy Halla-aho.

Itse pidän äärioikeistolaisen Koraanin polttamista typeränä tekona. Ihan yhtä typeränä kuin se, että itse polttaisin Raamatun. Mutta kyse on keskustelun herättämisestä. Ei mellakan. Minusta muslimien teot pitää voida tuomita. Mitä mieltä te muut suvaitsevaistoon itsenne lukevat olette?

kainiemelainen

Punavihreä oikeistopopulisti, joka pysyy tiukasti keskustassa. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kuplallisiin ja kuplattomiin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivät tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu