Väyrysen uusin vuodatus haihtui

Paavo Väyrysen kirjoituksia seuraillessa olen monesti joutunut yllätetyksi.

Joka kerran Väyrysen kirjoitettua uuden Päivän Väyrysen olen ihmetellyt, kuinka alas Väyrynen voikaan päästä. Ja seuraavalla kerralla Väyrynen pystyy sukeltamaan aina vain syvemmälle.

Väyrynen tehtaili tällä kertaa kuvitteellisen kertomuksen siitä, kuinka Ukraina ja USA olisivat yllyttäneet Venäjän hyökkäämään Ukrainaan. Kirjoitus on poistettu.

Kommentoijat kumosivat väitteen helposti. Ensinnäkin, eihän hyökkäämiseen olisi ollut laillista syytä, vaikka Ukraina olisi ärsyttänyt omilla toimillaan.

Toisaalta: Ukraina oli sotaan valmistautumaton. Jos USA ja Ukraina olisivat tehneet toimia yllyttääkseen, ne olisivat varautuneet hyökkäykseen varustamalla Ukrainaa etukäteen. Himarsit ja hävittäjät olisivat olleet valmiina tuhoamaan hyökkäyksen heti sen alettua.

Väyrysen kirjoituksen viimeinen lause: ””Uuden kylmän sodan” kotirintama saattaa pettää sekä liittolaismaissa että Ukrainassa.” oli kuitenkin sellainen, että ajattelin sitä itse kommentoida.

Ukrainan kotirintama ei rakoile, vaikka jotkut valloitettujen alueiden viranomaiset ovatkin alkaneet toimia miehittäjän komennossa.

Sen sijaan ”liittolaismaissa” on nähtävissä rivien rakoilemista. Unkari toimii pakoterintaman nakertajana. Se toimii kuten Suomi kylmän sodan aikaan. Suomihan sai tuolloin Neuvostoliitosta halpaa öljyä ja energiaa. Näitä Suomi käytti vientiteollisuutensa eduksi. Neuvostoliitto sai näin purettua länsiliittouman sille asettamien taloussaartotoimien vaikutusta, sai kassaansa länsivaluuttaa ja säilyi Suomen ja itäblokin tuella kovin pitkään ennen romahdusta.

Unkari toimii samalla tavalla. Se kalastelee Venäjän tilannetta hyödyntäen itselleen muita maita paremmilla hinnoilla kaasua ja öljyä Venäjältä ja näin hankkii itselleen kilpailuetua sisämarkkinoilla. Lisäksi se aktiivisesti purkaa pakotetoimia EUn yksimielisyysvaatimuksen turvin. Unkaria kohtaan ei voida asettaa pakotteita Valko-Venäjän tapaan, koska se on – ikävä kyllä – sisäpiirin jäsenmaa.

Laitoin ”liittolaismaa”-sanan sulkeisiin, sillä Ukraina ja Venäjä käyvät sotaa emmekä me ole Ukrainan kanssa liitossa, emme ainakaan niin pitkään, kunnes Venäjä katsoo meidänkin yllyttäneen heitä hyökkäämään myös Suomeen.

Väyrysen blogi on luettavissa hänen kotisivuillaan.

 

+21
kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Punavihreä oikeistopopulisti, joka pysyy häpeämättömästi keskustassa. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kuplallisiin ja kuplattomiin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivät tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu