Venäjän erikoisoperaatio etenee suunnitelman mukaan

Venäjän ulkoministeri Lavrov toteaa, että Venäjän erikoisoperaatio Ukrainassa etenee suunnitellusti.

Suunnitelmana oli, että napataan presidentti Zelenskyi ja asetetaan varjohallitus. Suunnitelman B-versio oli, että vallataan yllätyshyökkäyksellä Hostomelin lentokenttä ja lennätetään sinne erikoisyksikkö hoitamaan Kiovan valtaus. Suunnitelmaa korjattiin jo samana iltana, kun erikoisyksikköä kuljettanut kone ei päässyt laskeutumaan, kun Ukrainan joukot pitivät kenttää hallussaan.

Suunnitelmaa päivitettiin niin, että Kiova miehitetään piirittämällä se ensin joka puolelta. Suunnitelman toteuttamiseksi lähetettiin riittävä määrä tankkeja. Tätä suunnitelmaa päivitettiin jo muutaman päivän päästä lisäämällä tankkeja, kun kalustoa kului matkalla arvioitua enemmän. Huoltosuunnitelmaa päivitettiin myös, kun Valko-Venäjän kautta tapahtuneissa rautatiekuljetuksissa oli ongelmia.

Suunnitelmaa tarkennettiin ja huoltoreittien varrella olevien kohteiden miehittäminen otettiin mukaan suunnitelmaan. Suunnitelmaan Paha sotilas – Hyvä sotilas kuului, että ensimmäinen iskujoukko raiskaa teinit, nuoret naiset, vanhukset ja nuoret miehet ja teloittaa tarpeelliseksi katsomansa määrän siviilejä ja seuraava joukkio sitten luo sopua yhteisön kanssa sekä hautaa ensimmäisen joukon teloittamat kansalaiset. Tämän jälkimmäisen joukon ei kuulunut raiskata ketään, vaan tarkoitus oli saavuttaa asemat ja varmistaa huoltokuljetukset.  Suunnitelmaa muutettiin niin, että nämä jäljempänä tulevat raiskaavat vain ihan vähän, korkeintaan nuoria naisia ja saattavat viedä pieniä määriä pesukoneita ja vessanpyttyjä ja muuta irtaimistoa mukaansa.

Suunnitelman muuttuessa päätettiin luopua Kiovan valtauksesta ja ruumiiden hautaamisesta ja suunnitelmaa tarkennettiin niin, että sotketaan lähtiessä paikat ulosteilla ja siirretään kalusto ja varastettu omaisuus turvaan ja hyökätäänkin idästä ja ensivaiheessa otetaan haltuun Itä-Ukraina ja varmistetaan Etelä-Ukrainan valtaus, jotta saadaan yhteys Moldovaan muodostettua. Joukkojen ryhmityttyä hyökkäys aloitettiin suunnitellusti ja suunnitelmaa tarkistettiin niin, että Harkovan seudulta vedetäänkin ensi vaiheessa joukkoja pois Venäjän puolelle.

Venäjä noudattaa ketterän kehittämisen mallia ja siellä on siirrytty scrum-työskentelyssä varsin lyhyen sprintin malliin. Eräänä päivänä hankejohtajana toimiva Putin ilmoitti, ettei Azovstalin teollisuusaluetta yritetä vallata, vaan vihollinen taltutetaan näännyttävällä piirityksellä. Piirityssuunnitelmaan kuuluvaa näännytystä toteutettiinkin kolmen tunnin ajan, kunnes uudessa sprinttisuunnitelmassa päätettiin tuhota koko alue pommittamalla ja hyökkäämällä.

Suunnitelmallinen toiminta siis jatkuu, kuten Lavrov kertoo. Itse odotan suunnitelmien tarkentuvan sellaisiksi, että suunnitelmaan kuuluu kaikkien venäläisjoukkojen vetäytyminen Ukrainasta ja sotakorvausten maksaminen Ukrainalle. Välisuunnitelmia ennen tätä voi olla useita tuhansia, mutta loppujen lopuksi tämä lienee kuitenkin odotettavissa.

Neuvostoliiton ajoista Venäjä on tehnyt huiman harppauksen viisivuotissuunnitelmataloudesta ketterään suunnitteluun.

+38
kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Punavihreä oikeistopopulisti, joka pysyy häpeämättömästi keskustassa. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kuplallisiin ja kuplattomiin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivät tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu