Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eurovaalit: Katso tulokset tästä

Vihreiden synkkyys lisääntyy

Vihreiden pieni suuri mies Osmo Soininvaara ruoti Stillerin aamuohjelmassa Vihreiden kannatuksen murenemista ja kannatuksen siirtymistä vasemmalle. Iltasanomat kertoo omalla sivullaan, että Soininvaara kammoaa hallituksen politiikkaa ja ruotii erityisesti hallituksen talouspolitiikkaa:

”Voin sanoa, että en pidä tästä hallituksesta ollenkaan. Mitä lyhyempi elinikä sillä olisi, niin sitä parempi. Minusta tehdään lyhytnäköisiä päätöksiä ja maan isot ongelmat siirretään seuraavalle hallitukselle”, Soininvaara IS:n mukaan perustelee.

IS uutisen lopuksi siteeraa vielä Soininvaaraa kysymyksessä, joka koski Vihreiden mahdollista uloslähtöä tavalla, joka kummastuttaa: ”Soininvaaran kuvauksen mukaan vihreät on nykyhallituksessa myös ikään kuin perussuomalaisten panttivankeina.

– Jos vihreät lähtee hallituksesta, niin sen jälkeen ainoa mahdollinen hallituskoalitio on kokoomus, perussuomalaiset ja keskusta, eli kaikki vihreiden inhokkipuolueet.”

Jos nykyhallitusyhteistyössä varsinaisia voimapuolueita ovat vasemmistopuolueet, Vasemmistoliitto ja SDP, joiden kanssa yhteistyö ei näytä sujuvan ja Soininvaara lukee Vihreiden inhokkipuolueiksi PS:n, Keskustan ja Kokoomuksen, jäin miettimään, mitkä olisivat enää puolueita, joiden kanssa Vihreät kykenisivät yhteistyöhön. Siispä siirryin kuuntelemaan Stillerin ohjelmaa Areenasta.

Soininvaara analysoi mielestäni ansiokkaasti sitä, että Vihreät ovat muuttuneet vasemmistopuolueeksi. Ennen Vihreät olivat Helsingissä voimapuolueena Kokoomuksen kanssa, mutta sen politiikka on vienyt enemmän vasemmalle ja Vihreät onkin menettänyt hyväosaisten kannatuksen Kokoomukselle. Soininvaaran mielestä Vihreillä on ollut talouspolitiikkaosaajia ehdokkaiden joukossa, mutta Vihreiden äänestäjät eivät näitä ole äänestäneet.

Näin ollen läpi ovat päässeet niin kunta- kuin valtakunnan politiikassa nämä unelmahöttöpoliitikot, joita jo US:n palstoilla arvostetut tai arvostellut Suomela, Ohisalo ja Kari edustavat. Itse olen havainnut että näitä unelmahöttöpoliitikkoja arvostavat eniten ne, jotka eivät Vihreille toivo minkäänlaista menestystä ja heitä arvostelevat ne, jotka ovat murheissaan Vihreiden alakulosta. Toki meillä Puheenvuorossa on pari-kolme ikivihreää, jotka yrittävät virittää vielä tunnelmaa ja uskovat kannatussyöksyn tilapäisyyteen. On vielä muutama sellainenkin, joka yrittää tukea esimerkiksi intersektionaalisen feminismin kaltaisia kömmähdyksiä ja yrittävät selitellä siihen liittyvän sekoilun olevan vielä korjattavissa, kunhan käsitettä riittävän monta kertaa selitetään ja saadaan ihmiset ymmärtämään käsitteen arvon. He eivät tunnu ymmärtävän, että selittely vain lisää joukkopakoa Vihreistä.

Soininvaara inhoaa identiteettipolitiikkaa. Nykyiset poliittiset johtajat edustavat nimenomaan sellaista politiikkaa, jolta talouspoliittiset perusteet joko puuttuvat kokonaan tai niiden olemassaoloa ei tunnuta tiedostavan. Intersektionaalinen feminismi -käsitteen osalta Soininvaara toteaa sen olleen ”hirveä tiedotusmoka”. Hän toteaa, että vaikka sen asiasisällössä ei vikaa olekaan, se on hänen mukaansa ulossulkeva tapa puhua.  Identiteettipolitiikan yhtenä asiana Soininvaara näkee Twitterin riskit. Kun poliitikot pyrkivät kirjoittamaan twiittejä, joilla saadaan mahdollisimman paljon tykkäyksiä, syntyy entistä enemmän identiteettipolitiikkaa. ”Kun itsekin kirjoitin ja siellä vähän tölvii Perussuomalaisia, niin sillä saa paljon tykkäyksiä”, kertoo Soininvaara. Sittemmin hän on ottanut toimintamallin, että miettii kaksi tuntia ennen kuin lähettää twiitin. Soininvaara toteaa Twitterin riskeistä politiikan välineenä: ”Yleensä ajatus, jonka voi kertoa vain muutamalla sanalla, on tyhmä”.

Soininvaaran mielestä Vihreiden pitäisi haastaa ammattiyhdistysliikettä ja toimia vasemmistossa kentässä, johon SDP eikä Vasemmistoliiton käsi ei ulotu. Vihreiden tulisi olla hänen mukaansa ay-korporaation vastainen vasemmistopuolue. Ay-liike ei tietenkään ole muutosvoima, vaan se on nimenomaan vasemmistovallan konservatiivinen linnake. Vihreiden asemoituminen Perussuomalaisten vastavoimana on Soininvaaran mukaan ollut lopulta puolueelle vahingollista: vaikka sillä on saatu molemmille puolueille voittoja, se ei ole tapa, jolla maailmaa muutetaan. Sillä nostetaan esiin esiin puhetta, joka antaa mainostilaa Perussuomalaisille. Tässä kohtaa tuli itselleni mieleen nämä Puheenvuoron Perussuomalaisia arvoja koskevat tietoiskut, joita eräät blogistit ansiokkaasti julistavat.

Soininvaara ei haluaisi Vihreiden lähtevän hallituksesta, vaikka sanookin, ettei pidä tästä hallituksesta ollenkaan ja että mitä lyhyempi sen elinikä on sitä parempi. Soininvaara kokee, ettei hallitus kykene uudistamaan maata sen tarvitsemalla tavalla, vaan sementoi rakenteita, joiden uudistaminen olisi järkevää. Hallitus tekee yksinkertaista pintapolitiikkaa ja jättää kaikki merkittävät asiat tulevien hallitusten ratkaistaviksi.

Vihreät tekevät karmeita virheitä. Kun äänestäjät eivät ole valinneet talousosaajia valtuustoihin ja eduskuntaan, vihreät eivät ole ymmärtäneet paikata vajetta ja hankkia puoluetoimistoon, eduskuntaryhmän tai ministerien avustajakaartiin talousosaajia. Juhana Vartiainen palkkasi Helsingin pormestarina Vihreän talousosaajan Mikko Kiesiläisen omaan esikuntaansa, mutta Vihreät eivät sellaista ole ymmärtäneet, tölväisee Soininvaara. Hän pitää virheenä Vihreän langan lakkauttamista. Sen jälkeen puolueen linjapuheenvuorot ja vaikuttamisviestit on ollut pakko esittää 280 merkin viestinnän rajoissa.

Itse toivon sydämeni pohjasta Vihreille kaikkea hyvää. Olisi parempi, ettei puoluejohto eivätkä tämän alustan Vihreät ota Soininvaaraa edelleenkään vakavasti. Näin varmistuu sen kannatuksen paraneminen entisestään. Näillä saatesanoilla toivon Twitter-viestinnälle, identiteettipolitiikalle ja intersektionaaliselle feminismille yhä tukevampaa jalansijaa puolueessa.

Osmo Soininvaara suorapuheisena Ylellä: ”En pidä tästä hallituksesta ollenkaan”
Yle Areena: Vihreiden kriisi, Ruben Stiller ja Soininvaara

EDIT: Lisään vielä sanasen kommentointilinjasta: pidetään kommentointi siistinä. 
Kiellettyjä sanoja ovat US-puheenvuoron kieltämien ilmaisujen lisäksi sanat 
ulostemassapieru, jääprinsessa, Kokemäenjoki, Kataja ja Hankamäki.
Lisää kiellettyjä sanoja voi tulla jäljempänä.
kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Itseään häpeämätön oikeistoliberaali. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kelvollisiin ja halveksittaviin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivätpä he tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (110)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Pasi Ranta
  Pasi Ranta #3598397

  Mä taas toivon vihreille osapuilleen n.0,5 % kannatusta seuraavissa ek vaaleissa. Silloin sieltä lähtee ne järkevät muille markkinoille ja loput saa pitää unelmahöttönsä ihan missä haluavat.

  Ilmoita asiaton viesti

  • kainiemelainen
   Kai Niemeläinen #3598403 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3598397

   Minä itse toivon sekä Vihreiden että Perussuomalaisten kannatuksen olevan seuraavissa EK-vaaleissa tasoissa Kristillisdemokraattien kanssa. Tuollainen 3,5 %:n kannatus on ihan riittävä identiteettipoliittisille liikkeille.
   Kuten Soininvaarakin totesi, yleispuolueeksi Vihreistä ei ole. Sama koskee näitä muitakin yhdenasian liikeitä.

   Itse pidän kaikkia noita kolmea samanarvoisina unelmahöttöpuolueina.

   Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Vastaus kommenttiin: #3598397

   0,5 prosenttia taisi olla juuri se määrä minkä verran vihreitten kannatus kasvoi viimekertaisessa mielipidemittauksessa. Kannatuksen pohja on siis saavutettu ja nyt mennään taas ylöspäin. Persujen persliuku sen sijaan sen kun jatkuu ja se on tietysti isänmaan etu.

   Ehkä irvokkain näky Convoy-mielenosoituksessa kaduilla oli Suomen liput ja itsenäisyyden korostaminen tilaisuudessa joka oli avoimesti putinistien tukema.

   Niko Eskelinen sanoi Facebookissa hyvin: ”Mielenosoittaminen on kansalaisoikeus ja tärkeä sellainen. Siitä emme voi luopua mutta jos mieltä osoitetaan laittomilla keinoilla on mielenosoittajien syytä olla varautunut ottamaan vastaan langetettavat tuomiot ja mahdolliset korvausvaatimukset.
   Oliko tuhnuksi jääneen Suomen Convoyn takana sitten joku oikea tarina tai huoli? Vaatimuksien osalta ei mutta tilaisuudessa näkyi se jännite mikä kansassa on ollut pitkään. Pelko tilanteesta ja oman hallinnan tunteen menettäminen. Kuten usein nämä purkautuu kapinointina hallintoa vastaan. Se luo osaltaan turvallisuuden tunnetta ja väärän käsityksen siitä, että toimii tilanteessa aktiivisesti. Tätä tunnetta on käsitelty Suomessa liian vähän ja se tulee purkautumaan vielä monin eri tavoin.
   Ehkä kuvaavinta oli, että vapautta huudettiin keskellä Mannerheimintietä kaljatölkki kädessä. Me usein unohdamme sen, että meillä täällä on miltei rajattomasti mahdollisuuksia ja nyt tehtyjen rajoitteiden tarkoitus on ollut suojella näitä mahdollisuuksia ja meitä. On selvä, että koronapandemian aikana on tehty virheitä, opittu miten lainsäädäntöä tulee kehittää ja moni ala on joutunut ahdinkoon. Kun pian, toivottavasti, tilanne alkaa helpottumaan on aika tukea sitä, että ahdingossa olleet alat nousevat, poistetaan hoitovelka ja sen jälkeen mietitään miten jatkossa pandemia tilanteet hoidetaan yhä paremmin. On nimittäin 100% varma, että todella tappava ja yhteiskunnat pysäyttävä pandemia tulee ilmaantumaan ja silloin ei asiat ei parane ryyppäämällä keskellä katua.”

   Ilmoita asiaton viesti

   • JanneSalonen11
    Janne Salonen #3598432
    Vastaus kommenttiin: #3598415

    ”0,5 prosenttia taisi olla juuri se määrä minkä verran vihreitten kannatus kasvoi viimekertaisessa mielipidemittauksessa. Kannatuksen pohja on siis saavutettu ja nyt mennään taas ylöspäin. Persujen persliuku sen sijaan sen kun jatkuu ja se on tietysti isänmaan etu.”

    Kommentissa kiteytyy kauniilla tavalla, mistä vihreiden arroganssissa on kyse. Hyvä, jatkakaa.

    Ilmoita asiaton viesti

    • kainiemelainen
     Kai Niemeläinen #3598435 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3598432

     Tähän itsekin kiinnitin huomiota. Huomaatko, Janne, kuinka jännällä tavalla kommenttiin osuu moni Soininvaaran huomioista: nyt kohina ei poikkeuksellisesti kohdistunut pelkästään persuihin, vaan sen lisäksi huomion valokeilaan oli nostettu myös Convay. Kumpikaan esille nostetuista huomioista ei kuulu tai ainakaan sen ei Soininvaaran mukaan pitäisi kuulua Vihreiden agendaan. Mutta puolue profiloituu näiden kellokkaiden mukaan eivätkä ne Vihreiden johtajatkaan tästä poikkea.

     ”kauniilla tavalla…” Hyvä kiteytys, Janne.

     Ilmoita asiaton viesti

     • MikaLamminp
      Vastaus kommenttiin: #3598435

      Minustakin Soininvaaran blogi oli hyvä, taas kerran. Ja olen Soininvaaran kanssa samaa mieltä siitä että Vihreän langan lakkauttaminen oli virhe. Se oli ainoa puoluelehti joka oli journalistisesti mielenkiintoinen eikä edes silittänyt vihreitten johtoa myötäkarvaan vaan uskalsi reippaasti arvostellakin sitä kun oli tarvis.

      ”Kyl­lä puo­lu­ee­seen vasem­mis­to­lai­sia mah­tuu. Ongel­ma on sii­nä, että pitäi­si mah­tua mui­ta­kin. Minä kai­pai­sin sel­keäm­pää erot­tu­mis­ta dema­reis­ta ja Vasem­mis­to­lii­tos­ta sii­nä, että nämä ovat täy­sin SAK:n talu­tus­nuo­ras­sa. Kor­po­ra­ti­vis­min kei­noin yhteis­kun­taa ei uudis­te­ta vaan semen­toi­daan paikalleen. Mikään ei ilah­du­ta kokoo­mus­ta niin pal­jon kuin se, että Vih­reät kes­kit­ty­vät tais­te­le­maan samois­ta äänes­tä­jis­tä Vasem­mis­to­lii­ton kans­sa…”

      https://www.soininvaara.fi/2022/01/24/mita-ajattelen-vihreiden-vaalituloksesta/?fbclid=IwAR32nq7gx5EzS64txxS_gQdF-zJoC4L_31hDQrEkf2-h_0AUdNAXI6smjHc

      Ilmoita asiaton viesti

      • kainiemelainen
       Kai Niemeläinen #3598443 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #3598441

       Ehkä Vihreän langan lakkauttamiselle olikin syynä se, ettei se riittävästi ymmärtänyt nykyjohdon herkkähipiäisyyttä. Ei Ohisalon joukkue arvostelua kestä, ainakaan omiltaan. Nyt kun joukkue ja kannatuspohja kapenee oikeamielisiin, kritiikkikin vähenee. Ihkuu!

       Ilmoita asiaton viesti

       • MikaLamminp
        Vastaus kommenttiin: #3598443

        En itse asiassa muista lakkautettiinko Vihreä lanka ennen kuin Ohisalosta tuli puolueen puheenjohtaja vai sen jälkeen. Ei sillä sinänsä ole merkitystä koska vihreät ei ole koskaan ollut sillä tavalla autoritaarinen porukka kuin vaikkapa PS joilla pitkään oli peruspomona Soini ja jonka seuraajasta Jussista toivottiin yhtä pitkäaikaista.

        Olen kai ennenkin sanonut että strategista osaamista vihreillä ei ole kyllä yhtään. Mikään muu puolue ei ammu itseään jalkaan vaihtamalla huippusuosittua puheenjohtajaa silloin kun kannatus on korkeimmillaan. Siteeraanpa itseäni: Vihreiltä kysyttiin, kannattavatko he puolueen sääntöjen muuttamista siten, että jatkossa puoluejohtajan peräkkäisten toimikausien määrälle ei aseteta rajoituksia.

        Vain 29 prosenttia vastaajista kannattaa sääntömuutosta.

        – On hienoa vastustaa vallan keskittymistä ja olla yltiöpäisen demokraattinen, mutta joskus liika idealismi on tyhmää, sanoo turkulainen Mika Lamminpää, joka haluaisi poistaa rajoituksen.

        Vihreät on puoluekartalla kummajainen, sillä muissa eduskuntapuolueissa pitkät puheenjohtajakaudet ovat mahdollisia ja yleisiä.

        Kesällä 2017 Ville Niinistö joutui väistymään vihreiden johdosta sääntöjen takia, vaikka puolue oli historiallisen suosittu ja Niinistö valovoimainen oppositiojohtaja.

        Kyselyssä 61 prosenttia vihreistä vastustaa pakkokierrätyksestä luopumista.

        – Vihreät eivät ole vain toisinajattelijoita, vaan olemme toisintekijöitä. Meille on tärkeää uudistaa politiikan pelisääntöjä ja kansanvaltaa. Yksi tärkeä tavoite on purkaa yhden ihmisen ympärille kasaantuvaa valtaa ja vastuuta. Sankarijohtajamyytti on murrettava, sillä se vaikuttaa negatiivisesti ilmastokriisin torjuntaan. Maailma ei voi odottaa, että joku (mies) tulee ja pelastaa meidät, vaan meidän kaikkien on toimittava, perustelee Miikka Keränen, Rovaniemen vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/06ac8afe-8112-4296-9090-0ef342645112

        Ilmoita asiaton viesti

    • kainiemelainen
     Kai Niemeläinen #3598598 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3598593

     Soininvaarakin huomioi tämän muutoksen haastattelussa. Hän kertoi että viisi kannattajaa oli siirtynyt muualle. 😀

     Mutta älä nyt, Seija, kerro sitä noille. Anna heidän hymistellä, että kannatus kasvaa mitä enemmän he toistavat nykyistä viestiä.

     Ilmoita asiaton viesti

      • MikaLamminp
       Vastaus kommenttiin: #3598608

       Se on kyllä pientä verrattuna persliukuun: 3,3 prosenttiyksikköä laskua! Perussuomalaisten kannatus sukelsi Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa.

       Eduskuntavaalikannatusta mittaavassa kyselyssä perussuomalaiset saa 15,0 prosentin kannatuksen, mikä tarkoittaa 3,3 prosenttiyksikön laskua edelliseen vastaavaan kannatusmittaukseen.

       Perussuomalaiset pitää kuitenkin paikkansa kolmanneksi suurimpana puolueena. Kärjessä jatkavat kokoomus 21,2 prosentin ja SDP 19,0 prosentin kannatuksella.

       – Perussuomalaisten kannatus vuotaa tällä hetkellä monelle taholle: puolueista erityisesti kokoomukseen, nyt-liikkeeseen sekä Valta kuuluu kansalle -puolueeseen, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

       Osa perussuomalaisten kannattajista näyttää jääneen kokonaan katsomoon. Turjan mukaan syynä voi olla tammikuussa pidetyt aluevaalit, joiden sosiaali- ja terveydenhuollon teema ei ole perussuomalaisten ydinaluetta.

       – Perussuomalaisten kannatus on ollut laskussa koko tammikuun. Näkyy, että sen kannattajien kiinnostus ylipäätään politiikkaan on vähentynyt, Turja sanoo

       Ilmoita asiaton viesti

       • kainiemelainen
        Kai Niemeläinen #3598636 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #3598616

        On se ilo havaita, että Mikakin iloitsee siitä, että se hetki kun sekä Vihreiden että PSn kannatuskäyrät leikkaavat KD:n kannatussuoran näyttää olevan yhä lähempänä.

        Olisiko Soininvaara sanonut jotain siitä, ettei kannattaisi liikaa liimautua PS:n kylkeen. Mutta iloitse toki Mika, minäkin iloitsen molemmista luvuista!

        Ilmoita asiaton viesti

 2. Mikko Marttila
  Mikko Marttila #3598402

  Vihreistä en tiedä, mutta Ammattiyhdistysliikkeen eräs merkittävä voima – nimenomaan sijoittajille vetovoimatekijänä, on sopimusyhteiskunta, jonka myötä häiriöt tuotannossa on merkittävästi pienemmät Suomessa kuin esimerkiksi Ranskassa – jossa on kuitenkin huomattavasti vahvempi irtisanomissuoja kuin Suomessa. Ranskalla on kuitenkin jokin tekijä, jonka vuoksi pääomia virtaa nimenomaan Ranskan kauppaan, – maantieteellinen sijainti?

  Eräs ongelma, jonka itse koen jotenkin häiritsevän suomalaista työkulttuuria, on heikko vastuu ja suojatyöpaikat.

  Kun ajattelee työpaikkademokratiaa, niin voisi kuvitella paikallisen sopimisen olevan työoloja ja tyytyväisyyttä parantava tekijä, jossa ammatiyhdistysliikkeellä olisi ehkä peiliinkatsomisen paikka. Kun vastuut ovat selkeämmin esillä, joista voi myös saada kiinni niin ylimmän johdon, välijohdon kuin tuotannollisen työntekijän, voisi kuvitella myös työtyytyväisyyden lisääntyvän?

  Ilmoita asiaton viesti

  • kainiemelainen
   Kai Niemeläinen #3598409 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3598402

   Kun katsomme yhteensä koko läntisen maailman lakkopäiviä, Suomi sijoittuu maailman kärkimaihin. Toki Ranska on listalla kärkimaana kolminkertaisella lakkomäärällä Suomeen nähden, samaan yltää nykyisin myös Tanska. Belgiassa ja Kanadassa lakkoillaan kaksinkertainen määrä Suomeen nähden ja Norjassa ja Espanjassa puolitoista kertaa niin usein kuin Suomessa. Onko ay-liikkeellämme oikeasti varaa pörhistelyyn, kun sijoitumme tässä vertailussa sijalle 7. Meillä lakkoillaan 8-kertaisesti Ruotsiin verrattuna.

   Ja nyt tuo STTK:n tutkimusjakso kohdistui jaksoon, jolloin meillä oli poikkeuksellisen vähän lakkoja (2007-2016).
   https://www.sttk.fi/2021/05/12/onko-suomi-lakkoherkka-maa/

   Kotimaisetkin sijoittajamme vievät tuontantoaan muualle nimenomaan sopimuskulttuurimme monimutkaisuuden ja joustamattomuuden vuoksi.

   Ilmoita asiaton viesti

   • MikaRiik
    Mika Riikonen #3598439
    Vastaus kommenttiin: #3598409

    Jos vertaamme lakkoherkkyyttä vaikkapa Ruotsiin, niin onko syynä suomalaiset työntekijät, työnantajat vai lainsäädäntö?

    Ilmoita asiaton viesti

    • kainiemelainen
     Kai Niemeläinen #3598446 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3598439

     Niin, tätä voimme miettiä. Tai no, eihän meidän tarvitse sellaisilla päätämme vaivata, kun lakkopoissaolot on vain prosentti sairauspoissaoloihin verrattuna, kuten STTK omassa julkistuksessaan julistaa.

     Ilmoita asiaton viesti

   • Pasi Ranta
    Pasi Ranta #3598604
    Vastaus kommenttiin: #3598409

    Näin omalla, hyvin pienellä tulorahoituksella osakesäästäjänä, yhtään senttiä en sijoita kotimaisiin yhtiöhin, johtuen täysin nykyisestä lakkoilusta.

    Ilmoita asiaton viesti

 3. MikaRiik
  Mika Riikonen #3598417

  Vihreiden alhainen kannatus on täysin miesten syytä.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. JanneSalonen11
  Janne Salonen #3598430

  Ihan hyvää analyysiä Soininvaaralta ja Niemeläiseltä.
  Olennainen kysymys jää uupumaan: jos vihreät lakkauttaisi puolueensa huomenna, huomaisiko kukaan?

  Vastaan että eipä juuri. Mikään ei muuttuisi ainakaan huonompaan suuntaan. Luonnon ja ympäristön suojelu vähän kohenisi kun se perustuisi pragmatismiin eikä ideologiaan. Meppimme pitäisivät vähän paremmin Suomen puolta eivätkä puukottaisi selkään aina kun se on mahdollista. Yhteiskunta voisi olla vähän liberaalimpi, kun Ainoan Oikean Totuuden vaalijat poistuisivat. Kokoomus, demarit ja vasemmistoliitto saisivat vähän lisää kannatusta mutta senkin kestäisi.

  Kaikista eduskuntapuolueista vihreät ovat kaikkein turhin joukko. Paljon melua mutta sisältö on typötyhjä. Harva jäisi kaipaamaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • kainiemelainen
   Kai Niemeläinen #3598440 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3598430

   Kyllä persut sen huomaisivat. Mihin he sitten kritiikkinsä kohdistaisivat. Molemmat tarvitsevat toisiaan kuihtuakseen pois.

   Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Vastaus kommenttiin: #3598449

     Persuilla tosin ei ole Soinista alkaen ollut oikein muuta agendaa kuin vastustaa vihreitä aivan kaikessa. Ehkä juuri siksi ne on niin pihalla kaikesta. Vihreät ei ole vasemmalla eikä oikealla vaan edellä, PS on jäljessä.

     Ilmoita asiaton viesti

       • kainiemelainen
        Kai Niemeläinen #3598506 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #3598483

        Kun katsoin Räihän kommentissa olevan ”professorin” tekstin pontimena olevaa Mestarin twitter -kyhäelmää, huomasin samanlaista ilmentymää Mestarin julkitulossa kuin Ohisalon twiiteissä. Mestari on taantunut Ohisalon tasolle.

        Salosen viestiin kritiikkinä: En ole ihan varma, että purkki olsi eri. Sisältö on molemmissa ihan sama.

        Ilmoita asiaton viesti

        • MikaLamminp
         Vastaus kommenttiin: #3598506

         Jos tarkoitat mestarilla Jussia, et voisi olla enempää pihalla. Jussi ei yllä koskaan Ohisalon tasolle. Yhteiskunnallisena ajattelijana Jussi on suppeakatseinen yhden asian mies ja kirjalliselta tasoltaan piirikunnallisen tason saivartelija. Puhujantaidoista saimme harva se päivä havaintoja televisiosta. Johonkin muuhun se maine perustuu. Ettei vain nettikirjoitteluun?

         Halla-ahon Scripta-blogi tihkuu peittelemätöntä alkuvoimaista vihaa. Ei mitään pikkuharmistusta vaan raakaa suonkylmää vihaa jota suomalaisessa poliittisessa kirjoittelussa ei ole nähty sitten Otto Wille Kuusisen päivien.

         Vuosina 2007-2008 Halla-aho vastaanotti 35 000 euroa verotonta apurahaa Kulttuurirahastolta. Hänen ukraina-suomi-sanakirjansa ei valmistunut kun työaika meni blogin suoltamiseen. Blogissa ilmestyi noina vuosina 125 tekstiä, joihin hän tykitti 135 000 sanaa eli 1,2 miljoona merkkiä, parin paksun kirjan verran. Mahtaako kellarikirjoittelija palauttaa joskus stipendin? Syytä olisi, etenkin kun on poliitikko, joka toistamiseen paheksuu rahan turhaa ”lapioimista” sinne tänne. ”Haittamaahanmuutostakin” se höpisee ikään kuin hänen oma toimintansa joskus muuta olisi tehnyt kuin hallaa Suomelle.

         Jussi sulautuu virheettömästi maailmanlaajuiseen äärioikeistoon. Hänelle Bidenin voitto oli epäilemättä murheen päivä.

         Ilmoita asiaton viesti

         • Pasi Ranta
          Pasi Ranta #3598630
          Vastaus kommenttiin: #3598515

          Ja noin tuhannen kerran taas toi sama juttu. Mee nyt hetkeks vaikka istuu sinne johonkin Turun baariin, sieltähän saattaa löytyy joitain samoin ajattelevia, Varissuolta ainakin.

          Ilmoita asiaton viesti

         • VesaKiljunen
          Vesa Kiljunen #3598931
          Vastaus kommenttiin: #3598515

          Niin,eihän Maria jää pekkaa pahemmaksi Tuulivoltti yhtiön ympärillä käytyjen kähmintöjen ympärillä.
          Lisäksi miehensä työskentelee yhtiössä,joka myy fossiilisia poltto-aineita ja se ei näytä häiritsevän tätä jumalallista ja pyyteetöntä vihreätä.

          Ilmoita asiaton viesti

    • kainiemelainen
     Kai Niemeläinen #3598484 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3598449

     En olisi aivan varma. Perussuomalaisten on vaikea löytää argumentteja järkeviä nostoja kohtaan. Tämä tekee taas sen, että sen on helppo löytää argumentteja, joilla kritisoi Vihreiden ulostuloja.

     Ilmoita asiaton viesti

       • Kommentti piilotettu
        • kainiemelainen
         Kai Niemeläinen #3598601 Kirjoittaja
         Vastaus kommenttiin: #3598527

         Kyllä tämäkin menee poistoon. Katajan nimi lisätään ei sopivien viestien joukkoon. Blogi ei koske perussuomalaisia vähääkään, vaikka annankin sitä koskevalle viestinnälle vähän liikkumatilaa. Kataja ja Hankamäki on kyllä niin vanhoja lumia, ettei tämä enää kelpaa.

         Ilmoita asiaton viesti

         • MikaLamminp
          Vastaus kommenttiin: #3598601

          Hupaisaa muuten että viimeisessä(kään) postauksessani ei puhuttu persuista mitään ja ainakin kaksi hupiukkoa tuli kommenttiosastolle ihmettelemään miksen puhu Hankamäestä enkä Huhtasaaresta mitään.

          Ilmoita asiaton viesti

          • Raimo Niemimaa
           Raimo Niemimaa #3598639
           Vastaus kommenttiin: #3598609

           Olisiko ihan perusasioiden ymmärryksessä vajavaisuuttaEt ilmeisesti edelleenkään ymmärrä kun sille vinoillaan.Eikä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

           Ilmoita asiaton viesti

          • Kalle Veitola
           Kalle Veitola #3598680
           Vastaus kommenttiin: #3598609

           Kaikista olisi oikein mukavaa, jos et kirjoittaisi / kommentoisi mistään yhtään mitään. Eikä niitä copy pasteja myöskään kukaan kaipaa.

           Ilmoita asiaton viesti

     • Pasi Ranta
      Pasi Ranta #3598635
      Vastaus kommenttiin: #3598484

      Kysyn nyt ihan uteliaisuuttani. Olisikohan se (persujen) ajatus mitenkään järkevä? Suomaisten maksamat veroeurot pitää käyttää suomalaisten hyväksi. Eikä missään tapauksessa jonnekin Urpilaisen Afrikkakomissaarin virkaan. Eikös juurikin ollut lehdessä juttua jostain Zimbawen päälliköstä, joka kiitti kehitysavusta ja omasta 2,7 miljoonaa maksaneesta palatsista.

      Ilmoita asiaton viesti

      • kainiemelainen
       Kai Niemeläinen #3598640 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #3598635

       Kuka ihme sanoo, että suomalaisten veroeurot pitäisi käyttää suomalaisten hyväksi? Kyllähän meidän veroeuroista maksetaan Urpalaisen ja Huhtasaaren palkkoja ja monia muitakin kohteita. En tiedä, hyödymmekö me suomalaiset millään tavoin esimerkiksi poliittisten nuoriso- ja kansalaisjärjestöjen toiminnastakaan. Toki niistäkin syntyy joillekin työtä ja toimeentuloa.

       Ilmoita asiaton viesti

  • Pasi Ranta
   Pasi Ranta #3598613
   Vastaus kommenttiin: #3598430

   Mun lompakko on sitten täysin suljettu kokoomuksen jakamalta eu sosialisoinnilta. Vaan, eipä taida olla vaihtoehtoja, sosiaalirahastot tulee, maksat tai itket ja maksat, sanoo Van Der Leyen…

   Ilmoita asiaton viesti

   • kainiemelainen
    Kai Niemeläinen #3598641 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3598613

    MInun nähdäkseni EU-menot ovat olleet nimenomaan meille suomalaisille hyvin hyödyllisiä. Eikä kyse ole pelkästään omasta yksityisajattelustani, vaan 4/5 osaa suomalaisista kannattaa EU-jäsenyyttä.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Pasi Ranta
     Pasi Ranta #3598722
     Vastaus kommenttiin: #3598641

     Tämä sun kirjoittama blogi on erinomaisen hyvä katsaus nykypäivään. Mielipiteitä tässä saa esittää oman mielen mukaan. Laitetaanpas taas tapetille, meillä on yhä edelleen voimassa EEC ja EFTA sopimukset, ainakin tietääkseni. Musta tuntuu jotenkin hullulta että 4/5 suomalaista kannattaa veroeurojen jakamista pitkin eurooppaa. Toisaalta, jos Suomi ei näin tekisi, kostautuisiko se Saksan määräämänä talouteen? Mahdotonta tietää.. Varmaa on ainoastaan se, italialaiset laskettelijat ei ikinä tuo Lappiin sitä 5 miljardia, josta Urpilainen oli huolissaan.

     Ilmoita asiaton viesti

     • Pasi Ranta
      Pasi Ranta #3599137
      Vastaus kommenttiin: #3599115

      Ok. Taas siellä on käynnissä toivotaan toivotaan konsertti. Harakka varmaan saa tähän jotain tukea, joka sitten peritään monen kertaisena takaisin jossain muussa yhteydessä. Tää vihreä siirtymä alkaa tulla sellaisiin hintoihin ettei paremmasta väliä…

      Ilmoita asiaton viesti

 5. kainiemelainen
  Kai Niemeläinen #3598438 Kirjoittaja

  Saarilahti, tällaista puhetta juuri toivonkin. On hyvä, että Vihreät ovat löytäneet polkunsa ja kulkevat kohti sen tuomaa gloriaa. Unohdetaan se, mitä Soininvaara nostaa esiin.

  Unelmat toteutuvat kun viestiä toistetaan ja moninkertaistetaan sen volyymia, joukossa on voimaa. Ei välitetä joukon harvenemisesta, vaan laitetaan twiitteihin isoja kirjaimia tärkeille sanoille.

  Ilmoita asiaton viesti

 6. AnttiMikkonen1
  Antti Mikkonen #3598444

  Kuuntelitko koko ohjelman? Iltapulu vain nappasi muutamia paloja ja teki mieleisensä uutisen. Jos blogin aiheesta kirjoittaa, toivoisi edes että kuuntelisi mitä Osmolla oli oikeasti sanottavaa, eikä kontekstista irrotettuna.
  https://areena.yle.fi/audio/1-61029138

  Ilmoita asiaton viesti

  • kainiemelainen
   Kai Niemeläinen #3598450 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3598444

   Luitko koko blogin?
   Mikkonen nappasi ainoastaan maukkaimmat palat blogin alusta.

   Jos blogia kommentoi, olisi hyvä, että lukisi koko blogin eikä kommentoisi pelkästään ensimmäisiä lauseita.

   Linkkisikin löytyi blogista, ihan sen lopusta. Sinne saakka et jaksanut

   Ilmoita asiaton viesti

    • kainiemelainen
     Kai Niemeläinen #3598459 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3598454

     Jos olisit lukenut edes viidennen kappaleen, tietäisit, etkä hölmöilisi. Linkkisi oli blogissani viimeisellä rivillä. Toki sinne saakka lukeminen oli ehkä ylivoimaista.

     Ilmoita asiaton viesti

      • kainiemelainen
       Kai Niemeläinen #3598476 Kirjoittaja
       Vastaus kommenttiin: #3598469

       Niin. Ole satavarma. Muuten vaan siellä seassa oli joitain muitakin Soininvaaran ajautuksia, joita IS ei pitänyt arvokkaina. Mikkosen argumentointi on tasavarmaa.

       Ilmoita asiaton viesti

       • AnttiMikkonen1
        Antti Mikkonen #3598485
        Vastaus kommenttiin: #3598476

        Minä en ole lukenut tuota Iltapulun juttua, kun kuuntelin tuon haastattelun aiemmin, ihmettelin vain tapaasi kirjoittaa. Ymmärtäisi jos vaikka joku käännetty haastattelu, tai mitä ei ole kuultavissa…

        Ilmoita asiaton viesti

        • kainiemelainen
         Kai Niemeläinen #3598498 Kirjoittaja
         Vastaus kommenttiin: #3598485

         Minä luin IS:n jutun ja kiinnostuin haastattelusta. Kuuntelin sen siis kiinnostuttuani. Kaikki mitä kirjoitan, ei ole sellaisenaan kerrottu haastattelussa, koska artikkeli sisältää myös omaa ihmettelyäni, havaintojani ja huomoitani yhteiskunnasta. Kyllä sinäkin huomaat, missä kohdin viittaan Soininvaaran sanomisiin ja missä kohdin omiin arvioihini, jos luet koko blogin vielä toisenkin kerran. Ensimmäisen kerranhan sinä sen luit, kun olit kirjoittanut ensimmäiset kolme kommenttiasi.

         Ilmoita asiaton viesti

         • AnttiMikkonen1
          Antti Mikkonen #3598509
          Vastaus kommenttiin: #3598498

          Luin kyllä koko blogin sanasta sanaan enkä tuota pientä printtiä lopusta Ylen linkin kohdalla edes huomannut, yksi syy miksi kummastelin. En yleensäkään linkkejä lue onko ne oikein, luetko sinä?

          Ilmoita asiaton viesti

          • kainiemelainen
           Kai Niemeläinen #3598526 Kirjoittaja
           Vastaus kommenttiin: #3598509

           Mikkonen, jos olisit lukenut viidennen kappaleen viimeisen lauseen, et olisi lähettänyt ensimmäistä kommenttiasi. Jos olisit katsonut IS:n jutun, olisit huomannut, että olet metsässä.

           Blogini perustui kahteen erilliseen asiaan, juttuun ja haastatteluun. Sinun kommenttisi oli korkeintaan hauska.

           Ilmoita asiaton viesti

            • kainiemelainen
             Kai Niemeläinen #3598666 Kirjoittaja
             Vastaus kommenttiin: #3598638

             Kyllä Mikkosen ulostuloja on ihan mukava seurata. Itse asiaan hänellä harvoin on sanottavaa, mutta sanailun hän kyllä taitaa.

             Mikkoselle on vaikeaa ottaa vastaan mitään mikä näyttää kritiikiltä hallitusta kohtaan. Ja kun asiaa ei kykene kommentoimaan, kommentoikoon sitten sitä, onko joku kuunnellut haastattelun vai lukenut siitä vain lehdestä.

             Ilmoita asiaton viesti

             • AnttiMikkonen1
              Antti Mikkonen #3599219
              Vastaus kommenttiin: #3598666

              ”Mikkoselle on vaikeaa ottaa vastaan mitään mikä näyttää kritiikiltä hallitusta kohtaan.”
              Anteeksi? Tämä kritiikkini ei liittynyt hallitukseen (mitä en fanita) millään tavalla. Mistä helvetistä sä tollasen mielikuvan olet saanut?

              Ilmoita asiaton viesti

            • AnttiMikkonen1
             Antti Mikkonen #3599226
             Vastaus kommenttiin: #3598638

             Näin on, ei täällä kylähullujen parissa paljoa jaksa panostaa kielenkäyttöön jos aletaan kuittailemaan. Jos homma pysyy asiallisena harvoin aloitan perseilyä… Ihan asiallisesti minä tuossa kysyin onko itse ohjelma kuunneltu ja ensimmäisessä vastauksessa: ”Mikkonen nappasi ainoastaan maukkaimmat palat blogin alusta.
             Jos blogia kommentoi, olisi hyvä, että lukisi koko blogin eikä kommentoisi pelkästään ensimmäisiä lauseita.
             Linkkisikin löytyi blogista, ihan sen lopusta. Sinne saakka et jaksanut”, onko tämä nyt sitten asiallisen jatkokeskustelun paikka, vitut on.

             Ilmoita asiaton viesti

 7. kainiemelainen
  Kai Niemeläinen #3598462 Kirjoittaja

  Niin Räihä, ymmärrän kyllä, että linjamme ovat erilaiset. Ei siihen kannata hirveästi puuttua. Minulla on omat toiveeni ja sinulla omasi.

  Mestari on myös siirtynyt 280 merkin maailmaan, toki kymmenellä twiitillään nostaa merkkimäärän 2800:an, mutta viesti pysyy edelleen yhtä mitäänsanomattomana. Kiinnostus vasemmiston politiikkaan saattoi toki viestistä herätä, kuten Osmo Soininvaara ansiokkaasti esiin nosti omassa haastattelussaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • Juha Varila
   Juha Varila #3598477
   Vastaus kommenttiin: #3598462

   Hienoa analyysia blogistilta ja oivaltavaa keskustelua. Kiitoksia, tällaista on iloa lukea.

   Vasemmisto (entiset kommarit) ja vihreät luovat mieleeni nostalgisia muistoja ajoilta, jolloin itsekin vielä pidin elämää helppona polkuna.

   Kummallakin puolueella on ollut kaunis unelma ja toive paremmasta maailmasta. Vihreät – ekohipit, linkola, hautala, pulliainen ja soininvaara – oli heillä ideologiaa.

   En tunnista enää vihreitä. He tuhoavat oikein urakalla vanhaa helsinkiä. Puistot katoavat, kaavoitetaan tornitaloja… ja asioiden takana ovat jollain tasolla vihreät.
   – Eläintensuojelu, itselleni tärkeä asia, en kuule siitä keneltäkään poliitikolta mitään. Minne Animaliakin lienee kadonnut?

   Vihreät ovat minulle leimaantuneet globalismin, menneisyyden puolueeksi. Toitottavat kauniita arvoja, mutta näkeekö niiden realisoituvan todellisessa politiikassa?

   Mikä lienee puolue? En näe, miten vihreät palvelisivat suomalaisen maaseudun kehittämistä? Kyllä rahaa on metsästä saatava, koneiden on liikuttava…. ja missäs ihmiset sen monipuolisemmin tekevät paikallista bisnestä kuin maaseudulla?
   – tuntuu, että vihreät tekevät parhaansa kaataakseen kustannukset maaseudulle ja Suomen kansalle.

   *** **** *****
   Nuo varmaankin ovat vääriä ajatuksia vihreistä. Mutta näin valistunut kansalainen eli kirjoittaja kuitenkin kyseisen puolueen näkee. Eikä kovin helposti ääneään sinne sijoita.
   – Jos äänestäjää olisi tavoitettava, niin tällaisen äänestäjän ”tietämättömyyden” syytä kannattaisi miettiä.

   Ilmoita asiaton viesti

   • kainiemelainen
    Kai Niemeläinen #3598491 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3598477

    Kiitos, Varila, kehuista. Lämmittävät mieltä.

    Minusta Soininvaaran autoilua koskevat kommentit olivat ilahduttavaa oivallusta jostain tärkeästä. Soininvaarahan sanoi, että esimerkiksi puolueen autoiluvihamielisyys on otettu jopa puolueen sisällä väärin vastaan. Yksityisautoilun verotus on tätä nykyä Soininvaaran mukaan liian vähäistä pääkaupunkiseudulla ja aivan kohtuutonta muualla Suomessa asuvia kohtaan.

    Nykyvihreillä ei ole Soininvaaran ymmärrystä. Ehkä se on hyvä asia.

    Ilmoita asiaton viesti

  • MikaLamminp
   Vastaus kommenttiin: #3598462

   Sitä en ymmärrä, miksi Räihän typerä kommentti jäi näkyviin, mutta minun kommenttini siihen piilotettiin. Onko tuo räyhäävä lumihiutale jotenkin sinulle mieluinen?

   Ilmoita asiaton viesti

   • kainiemelainen
    Kai Niemeläinen #3598495 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3598488

    Kirjoitin blogin loppuun editointilinjaa koskevan lisäyksen. Sanoja saattaa pulpahdella lisää. Omassa blogissani saan onneksi käyttää valtaa. Minä uskon, että olen kanssasi keskustellut asiasta riittävän usein, että ymmärrät pointtini.

    Ilmoita asiaton viesti

    • MikaLamminp
     Vastaus kommenttiin: #3598495

     Ymmärrän muuten, mutta Jari Räihälle suotua erivapautta toisen kirjoittajan solvaamiseen ja lapselliseen nimenvääntelyyn en ymmärrä. Haiskahtaa kaksinaismoralismilta.

     Ilmoita asiaton viesti

     • kainiemelainen
      Kai Niemeläinen #3598512 Kirjoittaja
      Vastaus kommenttiin: #3598505

      Olen kehottanut sinua aina punaista nähdessäsi hengittämään rauhallisesti. Soininvaara sanoi miettivänsä kahden tunnin ajan ennen kuin lähettää seuraavan Twitter-viestin, että kannattaako. En minä sinulta edellytä kahden tunnin kommenttiväliä. Mukavaa kanssasi on keskustella.

      Mietin kyllä kommenttiasi poistaessani, että pitäsikö tasapuolisuuden nimissä poistaa Räihänkin kommentti, mutta siinä oli tuo ”professorin” tekstiin linkki, joka teki kommentista säästämisen arvoisen.

      En minä Räihän anna sinua tämän enempää kiusata. Anna tämän mennä ohi näillä perusteilla.

      Ilmoita asiaton viesti

       • kainiemelainen
        Kai Niemeläinen #3598530 Kirjoittaja
        Vastaus kommenttiin: #3598516

        ”Professorin” ansiosta löysin Mestarin twiittiketjun. Kuten toisaalla jo sanoinkin, Mestari on näköjään lopettanut monisanaisen viestinnän ja siirtynyt Ohisalon tasolle viestinnän tyhjyydessä.

        Ilmoita asiaton viesti

        • MikaLamminp
         Vastaus kommenttiin: #3598530

         Kuten jo sanoinkin, Jussi-poika ei yllä ikinä Ohisalon tasolle.

         Kun kirjoitin tuon kielletyn sanan Paunion blogiin (ihan vain siksi kun omakustannekirjailija Paunio jaksoi vielä vääntää maailman väsyneintä anagrammia virheät), kirjoitin perään että luultavasti Jari Räihä kipittää pian paikalle vääntelemään minun nimeäni. Kun minä pilkkaan puoluetta, Räihä yrittää sivaltaa minua ja osuu omaan nilkkaansa.

         Räihä ei kehdannut Paunion blogissa näyttää että arvasin oikein, joten hän teki sen sun blogissa. Säälittävä veijari.

         Ilmoita asiaton viesti

          • MikaLamminp
           Vastaus kommenttiin: #3598579

           Täällä on muitakin huru-ukkoja, jotka taapertavat perässäni kitisemässä ja väittävät että minä olisin heidän henkilönsä kimpussa. Olette te huvittavaa sakkia, ei voi muuta sanoa. 😀

           Ilmoita asiaton viesti

         • Pasi Ranta
          Pasi Ranta #3598725
          Vastaus kommenttiin: #3598540

          Jussilla sentään on kakaroita pitkä jono, saas nähdä mitä muun sukupuolisia toisaalle syntyy.. Vai onkohan siihen kuitenkin tarvittu joku ukko?

          Ilmoita asiaton viesti

          • MikaLamminp
           Vastaus kommenttiin: #3598725

           Jussilla on tosiaan lapsia sekä avioliitossa että sen ulkopuolella. Jussi ei harrasta harrasta eikä vierasta vierasta. Tästä kun muistutettiin moniulotteiselle moraaliposeeraajalle Mittlerille, niin miesoletettu meni ja poisti koko bloginsa, koska hänen hyvesignalointinsa aviorikoksista kääntyikin hänen entistä mestariaan vastaan. Ei kun ylläpito sen taisikin poistaa. Tulikohan sinne kiellettyjä sanoja vai mikä meni pieleen. Kuten kaikki prinsessaoletetut Ion tietysti kirjoitti heti häkistä päästyään blogin jossa itki sitä että yksi blogi oli poistettu ja Uusi Suomi joutui elämään melkein 24 tuntia ilman uutta Ionia. Ei voi Ion kuin epäonnistumista surra ja hammasta purra.

           Ilmoita asiaton viesti

 8. Kommentti piilotettu
 9. kainiemelainen
  Kai Niemeläinen #3598494 Kirjoittaja

  Minä en tiedä, miten Soininvaara asian näkee. Itse olen jo pitemmän aikaa pyrkinyt pysymään hyvissä väleissä työnantajiini ja antanut ay-väen pitää pystyssä linnakettaan.

  Ilmoita asiaton viesti

  • kainiemelainen
   Kai Niemeläinen #3598541 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3598494

   Minä tykkään Rytkösestä ja hänen viestinnästään. Minusta hoitajien asioita pitää ajaa edelleen eteenpäin.

   Silti on kohtuutonta hänenkin viesteissään korostaa, ettei meillä olisi kahvitaukoja ilman ammattiyhdistysliikettä. Kahvitauot on yksi ay-liikkeen vetovoimatekijöitä. Ja oikeassa elämässä se on meidän työntekijöiden rasite. Työnantajat maksavat palkkaa keskimääräisen työsuorituksemme mukaan. Työnantajat siis laskevat, että kahvitaukojen vuoksi jokainen työntekijä alkaa viisi vaille yhdeksän siirtyä kohti kahvipistettä, ja palaavat työpisteeseen 9:20-9:30 ja sama toistuu sitten klo 14.

   Palkka mitoitetaan meille kaikille näiden ansioituneiden mukaan kävit kupin kahvia hakemassa tai et. Samoin ay-liikkeen ansiosta sinun ja minun on pidettävä vapaata pääsiäisenä ja työnantajan on maksettava noilta päiviltä moninkertaista palkkaa, vaikka työ olisi noina päivinä tuottamattomampaa ja kiireettömämpää. Ja sunnuntaityön tuplapalkka lasketaan joka tapauksessa keskiansioon mukaan, joten niiden jotka eivät sunnuntaityötä tee, palkka on kehnompaa juuri tuosta ay-liikkeen tekemästä arvottamisesta johtuen.

   Ilmoita asiaton viesti

   • kainiemelainen
    Kai Niemeläinen #3598617 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3598541

    Et ymmärtänyt pointtiani. Jos joku saa pääsiäisestään moninkertaisen ansion, työnantaja laskee kaikkien työntekijöiden aiheuttamaan keskiansioon tämän osan myös. Näin ollen kaikkien työntekijöiden keskimääräistä menoerää työnantajan silmissä kasvattaa tämän yhden henkilön kohtuuton kuluerä.

    Olisi fiksumpaa työntekijöiden kannalta lisätä palkanlisiä keskiansioon ja jättää nämä satunnaiset lisät (ilta-, yö-, ja pyhälisät) vaikka kokonaan unholaan. Hoitajienkin palkasta suuri osa koostuu näistä lisistä ja siten päivätyöllä hoitajat ei enää kunnolla elä.

    Ilmoita asiaton viesti

    • Pasi Ranta
     Pasi Ranta #3598727
     Vastaus kommenttiin: #3598617

     Hyvä pointti , muutama turkkilainen tuttu sanoi ihan samaa. 2015 ihmettelivät Petteri Orpon toimintaa tai paremminkin toimimattomuutta. Kyselivät silloin, ettekö todellakaan tiedä mitä tuolta tulee, raja kiinni ja heti, oli heidän mielipide.

     Ilmoita asiaton viesti

 10. JotuKarjalainen

  Kai Niemeläinen (kavereiden kesken Kaitsu) on kyllä henkilö, jota täytyy arvostaa. Omaa kyvyn itsenäiseen ajatteluun ilman tietyn piliittisen suunna tuputtamiseen.
  Yleensä täällä näkee aika nopeasti millä asialla blogisti on mutta Kaista ei ota selvää, se on itsenäisen ajattelijan merkki ja se on hyvä se.

  Ilmoita asiaton viesti