Voi mukulakirveli!

Lueskelin Hesarin juttua keskustatunnelisuunnittelua haittaavasta harvinaisesta hyönteislajin pesimäpaikasta. Enpä ole ennen kuullutkaan mukulakirvelilattakoista. Eikä ihme, kyseinen hyönteislaji on harvinainen, ja sitä elää vain kolmessa paikassa Suomessa. Kyseisen koilajin toukat elelevät mukulakirvelin juuristossa juuristoa ravintonaan käyttäen. Viehättävä ja uhanalainen hyönteinen, siis.

Mukulakirveli on 1800-luvulla Suomeen tuotu puutarhakasvi, joka on levinnyt suomalaiseen luontoon ihmisten pihoilta. Mukulakirveli on siis vieraslaji, jonka kaltaiset pitäisi nykykäsityksen mukaan kitkeä pois suomalaiseen luontoon kuulumattomina. Jäin tarinaa lueskellessani ihmettelemään, eikö jutun toimittaneella Maija Salomaalla ollut rohkeutta esittää kysymystä siitä, kuuluuko mukulakirvelilattakoi suomalaiseen luontoon ylipäätään.

Mihin kaikkeen yhteiskunnassamme onkaan aikaa! Kyseinen kirveliesiintymä on estänyt sairaalan lisärakentamisen ja nyt satamatunnelin rakentamisen. Ja kuinka monta tuntia tehokasta työaikaa onkaan mennyt vaihtoehtoisten suunnitelmien tekemiseen vieraslajin suojelemiseksi. Eikö mukulakirveliä voitaisi tuoda vaikka yhden pellon täydeltä vaikkapa Sipoonkorven reunustan pellolle, josta tehtäisiin vauras vieraslajin suojelualue, kuljetettaisiin sinne sitten kyseisen lattakoin toukkia kaikilta niiltä alueilta Suomesta ja Keski-Euroopasta, josta kyseistä kirvelilajia yritetään hävittää.

Helsingin uuden tunnelin tiellä elävä hyönteinen on niin harvinainen, että niitä on vain kolmessa paikassa Suomessa

kainiemelainen
Sitoutumaton Helsinki

Itseään häpeämätön oikeistoliberaali. En halua erotella ja jakaa ihmisiä kelvollisiin ja halveksittaviin, vaan käyn keskustelua kaikkien kanssa, tykkäsivätpä he tai eivät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu