Rasismikeskustelussa unohdettu ääriliikkeiden pääkohde

Oulun puukotustapausten johdosta eduskunnassa käytiin maanantaina 24.6. värikäs keskustelu yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja syrjimättömyydestä. Ääriliikkeiden viharikoksista on syytäkin keskustella, vaikka vihervasemmistolainen näkökulma asiaan onkin varsin suppea.

Kaikenlainen fyysinen ja henkinen väkivalta on ehdottoman tuomittavaa. Motiivista riippumatta.

Viime viikkojen hirvittävien maahanmuuttajataustaisiin kohdistuneiden tekojen lisäksi on tärkeä muistaa myös juutalaisten merkittävästi heikentynyt turvallisuustilanne Hamasin terrori-iskun käynnistämän Gazan sodan alkamisesta lähtien. Ääri-islamistinen sekä molemmat, äärioikeistolainen ja äärivasemmistolainen terrori, kohdistuu vahvasti heihin. Hamas on kehottanut kannattajiaan iskuihin juutalaisia vastaan ympäri maailman. Viimeksi sunnuntaina sytytettiin tuleen kaksi synagogaa Venäjällä. Arveluiden mukaan ISIS:in toimesta.

On surullista, että myös Suomessa tämä pieni vähemmistö joutuu jatkuvasti pelkäämään henkensä edestä, pyytämään poliisin suojelua, sulkemaan synagogan vierasryhmiltä ja harkitsemaan koulun sulkemista. Palestiina-mielenosoituksissa toistellaan Hamasin iskulausetta ”From the river to the sea, Palestine will be free”. Eli vaaditaan Israelin valtion pyyhkimistä pois maailmankartalta. Myös nuoret ja lapset joutuvat kouluissa huutelun ja uhkailujen kohteeksi. Tällaista ei voi mitenkään perustella Palestiina-aktivismina. Kyse on yksiselitteisesti antisemitismistä. Juutalaisten, kuten kaikkien muidenkin, on saatava elää Suomessa pelkäämättä lastensa puolesta.

Onneksi Orpon hallitus ei ole unohtanut heitäkään, kuten hallituksen viime syksyn rasismitiedonannosta ilmenee: ”Ehkäistään vihatekoja juutalaisia, muslimeja, kristittyjä ja muita uskontoryhmiä kohtaan. Kriminalisoidaan holokaustin kielto. Vainojen uhrien muistopäivää ryhdytään viettämään kansainvälisen käytännön mukaisesti. Selvitetään mahdollisuudet ainakin natsismin ja kommunismin symbolien käyttämisen kriminalisointiin, kun niitä käytetään aatteiden edistämistä tavoitellen.

KaisaGaredew
Perussuomalaiset Jyväskylä
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

Olen kansanedustaja Keski-Suomesta, sekä Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Olen perheenäiti ja kristilliset arvot ovat minulle tärkeitä. Suomen ja suomalaisten etu on minulle etusijalla kaikessa päätöksenteossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu