Alkaako Putin työntää tadzhikistanilaisia rajalle?

Moskovan teatteri-iskun tekijöiksi väittää virallinen Venäjä tadzhikistanilaisia, joita on jo otettu kiinni ja hakattu.

Venäjän tehokkaat informaatiokanavat ovat saamassa ihmiset laajalti uskomaan tähänastiseen tiedotukseen. Venäjällä on 1-1,5 miljoonaa tadzhikistanilaista työskentelemässä, osa kausityöntekijöinä, osa heistä ollut maassa jo vuosia. Tämän lisäksi tilastoimattomia ja Venäjän kansalaisuuden saaneita tuntematon määrä. Epämääräisyys johtuu siitä, että maiden välillä on viisumivapaus.

Jo nyt alkaa olla merkkejä siitä, että venäläiset tekevät eroa maassa oleviin tadzhikistanilaisiin, tarkkailevat heitä ja jopa hyljeksivät. Hallituksen propaganda antaa tähän käyttövoimaa. Siirtotyöläiset eivät mielellään palaisi kotimaihinsa, sillä elinolot ovat niissä Venäjää niukemmat.

Pietari on lähin paikka, jossa on merkittävä määrä tadzhikistanilaisia. Heille siirtyminen Suomeen saattaisi olla houkuttelevaa. Ilman Venäjän viranomaisten myötävaikutusta on matka Kannaksen halki Suomen rajalle heille kuitenkin mahdotonta. Mutta Putin saattaa ottaa tadzhikit osaksi painostusohjelmaansa, jopa haalia heitä muualtakin valtakunnasta ja kuljettaa Suomen rajalle.

On entistä suurempi tarve saattaa uusi rajalaki nopeasti voimaan ja riittävän tiukkana.

Vihjeitä Tadzhikistanilaisten tilanteesta:

bne IntelliNews – Tajik diaspora in Russia living in terror following Crocus City massacre

Kalevi Onnela
Sitoutumaton Espoo

Eläkkeellä oleva dipl.ins. Seuraan, osallistun ja liikun. Kiinnostuskohteita politiikka, maantiede, sotahistoria, geologia, biologia, talous.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu