Marinin hallituksen sote-uudistus saa myönteisen vastaanoton!

Juuri nyt mediassa uutisoidaan laajasti SOSTEn kyselystä, jossa tiedusteltiin sosiaali- ja terveysjohtajien kantoja Marinin hallituksen sote-uudistusesitykseen. Uutisten mukaan suhtautuminen oli myönteistä. Hesari jopa intoutui alaotsikossa väittämään, että 92 % vastaajista piti esitystä hyvänä tai erittäin hyvänä. Kappaletta myöhemmin kuitenkin todettiin ristiriitaisesti, että yli puolet oli myönteisiä. Osoittautui myös, että kyse olikin Sipilän ja Marinin hallitusten esitysten vertailusta.

Aina vain jaksan hämmästellä miten alas sote-propagandassa voidaan mennä. Marinin sote-esitys on todellakin selvästi Sipilän esitystä parempi, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska  Marininkaan esitys ei toteuttaisi ainuttakaan terveydenhuoltouudistukselle asetettua tavoitetta. Tässä siis on nyt kehitelty uusi silmänkääntötemppu entisten tyhjien perustelujen rinnalle, joita ovat yli 15 vuoden valmistelu, ja että kaikki puolueet ovat yhtä mieltä uudistuksen tarpeesta.

Myös hallituksen uudistuksen hinta hirvittää. Miten voidaan keskustelutta sivuuttaa, että hallituksen itsensä myöntämänä sen ajama uudistus johtaisi kustannusten kasvuun ainakin 2030-luvun puoliväliin saakka, kun tarjolla on myös Pelkistetty Sote, joka samassa ajassa tuottaisi noin 30 miljardin taloudellisen edun?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu