Mauri Pekkarinen: Hallituksen sote-uudistus on kompromissien kompromissi

Suomenmaassa Mauri Pekkarinen mainostaa hallituksen sote-uudistusta suurena kompromissina (Hallintoa riittää! – Mauri Pekkarinen (suomenmaa.fi)). Hän ei ymmärrä, tai ei halua ymmärtää, mistä oikeasti on kysymys. Kysymys ei suinkaan voi olla siitä miten paljon poliittisia etuja mikin hallituspuolue saa vaan kansalaisten terveydenhuollosta.

Pekkarinen sanoo hallituksen kompromissin olevan parempi kuin ”asioiden lilluminen vanhaan malliin”. Toki poliitikko voi sanoa mitä vain, mutta terveydenhuoltouudistuksen perusteluksi ei kompromissien kompromissi riitä alkuunkaan. Hallituksen esitys tuottaisi poliittisesti painottuneen maakuntahallinnon, mutta se ei toteuttaisi ainuttakaan terveydenhuoltouudistukselle asetettua tavoitetta. Kontrasti Pelkistettyyn Soteen, joka ylittäisi kaikki tavoitteet ilman ensimmäistäkään kompromissia terveydenhuollossa tai sen taloudessa, on valtava.

On surullista havaita, että Suomelle onnettomia päätöksiä yritetään tehdä tuomatta näkyville muita vaihtoehtoja, vaikka lainsäädännön valmisteluohjeet sitä nimenomaan edellyttävät.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu