”Mestarileikkaaja oon”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra näytti juuri päättyneissä EU-vaaleissa leikkaajan kyntensä. Taidoillaan hän oli jo kuluneena[1] keväänä[2] ylpeillytkin ja nyt nähtiin, ettei Purra turhaan itseään kehunut.

Tästäpä juolahti mieleen poliittisen laulun nykytila, joka lienee varsin surkea. Moni muistanee 1970-luvun vasemmistolaiset esitykset, jotka lähinnä saarnasivat suurpääoman pahuutta eli näkökulma oli pahasti rajoittunut.

Onkohan tosiaan niin, ettei meillä ole ollut pätevää joka suuntaan nuolia ampuvaa trubaduuria vuonna 1965 kuolleen Reino Helismaan jälkeen? Näytteenä olevasta Repen nykyaikaisista kansanlauluista 2 voi itse kukin kokeilla myös Suomen historian tietämystään – tarinat kun eivät ole fiktiivisiä[3].

Puheenjohtaja Purran taidonnäytteestä esimerkiksi saisi aikaan lauluotsikon ”Mestarileikkaaja oon” poimimalla sanamukaelman Popedan Alabaman matkalta[4]. Kenestäköhän olisi nykyajan loiskiehujaksi[5]?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

[1] https://www.instagram.com/p/C4ENAEltmYx/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bdfc8b54-e26c-480e-9ad5-dee4fda90366

[2] https://politiikkakauppa.fi/products/riikka-purra-leikkuulauta

[3] https://www.youtube.com/watch?v=YVnq3cboQ8A

[4] https://genius.com/Popeda-matkalla-alabamaan-lyrics

[5] https://www.youtube.com/watch?v=FncP-0Vd0jo

 

kalevikamarainen
Sitoutumaton Nurmes

Junista ja juridiikasta jotain tajuan, muu ymmärrys on satunnaista. Entinen stadilainen, joka on asunut Nurmeksessa vuodesta 2000.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu