Enteileekö Duginan surma rauhattomuutta Venäjällä?

Daria Duginan surmaamisessa ei Ukrainalla tai tuskin hallinnollakaan ole mitään osuutta, se saattaa olla Venäjän sisällä uuden vaiheen enne.  Siinä maassa riittää pinnan alaista jännitystä monessa tasossa. Pietarin klikki vastaan Moskova ja muu Venäjä, alueiden kehityserot, armeija vastaan siviilihallinto, hintojen nousu, yhteiskunnalliset epäkohdat, intellektuellien turhautuminen, totuuden tihkuminen Ukrainan sodasta, jne. Luulisi, että kirkonkin piirissä on toisinajattelijoita.

Tähän asti eliminoitavat henkilöt ovat pudonneet vaivihkaa kerrostalojen parvekkeilta tai joutuneet onnettomuuteen. Moskovassa räjäytetty kerrostalo ja sofistikoidut myrkytykset tuntuivat aikoinaan hallinnollisilta toimenpiteiltä.  Pientä oireilua on ollut paikallistoimistojen tulipaloina ja muina vähäisempinä tihutöinä. Nyt lensi tunnetun keskushallinnon tukijaperheen jäsen ilmaan näyttävällä tavalla, räjäytys repesi kaiken kansan eteen, ei voi peitellä eikä salailla, ainoastaan yrittää nimetä sopiva syyllinen.  Toisaalta ensimmäinen järjestö , NRA (Veikko Huuska puheenvuoro tänään), on ilmoittautunut.  Joka tapauksessa, tämä on tapa, jolla muualla on herätetty nukkuvia soluja toimintaan.

Demokratian jatkuva kaaos päästää koko ajan paineita purkautumaan siedettävin vahingoin. Mutta yhäti kiristyvässä Venäjän yhteiskunnassa paineet kasvavat, kun venttiilit on tukittu. Hallinnon reaktio tapaus Duginaan on varmaankin tehostaa kontrollia edelleen.

Neuvostoliitto seisoi vallankumouksen pohjalla ja runkona oli kommunistipuolue ainakin aluksi vahvalla ideologialla. Voitettu sota hitsasi vielä kerran kansaa yhteen. Lopulta rakennelma kuitenkin kaatui. Nykyhallinto on vain kovan kontrollin varassa. Perusteiltaan vähintäänkin epästabiili, ontto, vaikka ulospäin raudan luja.  Mitenkähän tässä käy vai käykö vielä mitenkään?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu