Ajatuksia Suomen taloudesta

Tosiasia on että, on paljon ihmisiä työn ulkopuolelle. Mistään ei tunnu olevan puutetta. Suomi velkaantuu. Suomessa on etupainoisesti liian korkea tuontituotteiden kulutus ja elintason tavoittelu suhteessa tehtyyn työhön ja luonnonvaroihin. Niin kauan, kun Suomella on oma budjetti ja valtion velkaa lasketaan, pitää asioita ajatella kansallisesti. Mikäli Eu budjetti tulee, on rajana Euroopan luonnonvarat ja Euroopassa tehty työ, tämän jälkeen Maailman luonnonvarat ja Maailmassa tehty työ, jotka määräävät elintason.

Mitä Suomessa tarvitaan hygienia, ruoka, vaatteet, asunto, peruskoulu, työkalut ja mahdollisuus kulttuuriin, urheiluun, sivistykseen ja kotieläimiin, lepopäivä tai hetki ja turva ja rauha. Tämä kaikki pitäisi tehdä Suomessa ja siitä osa vaihtaa muiden talouksien kanssa.

Suomen velkaantuessa pitäisi ostaa Suomalaista. Kulutuksen lisääminen ei ole ratkaisu, vaan se on aina säästäminen ja kulutuksen vähentäminen näin luonnonvaroja säästyy jälkipolville.  Lopulta työ ei ole itsetarkoitus itsensä takia vaan, se että on kestävästi, riittävästi ja kohtuullisesti niin että edelleen pystyy tekemään Jumalan luomakunnan hyväksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu