Eu:n integraatiosta vaihtoehtoja on

Eu:lla on edessä kolme vaihtoehtoa jatkaa entiseen malliin, lisätä integraatiota tai löyhentää sitä. Eu voisi toimia niin että europarlamenttia ei olisi, eikä Eu:lla lainsäädäntö valtaa. Olisi vain huippukokous, neuvosto ja komissio jotka määrittelisivät eu-politiikan suunnan jota kansalliset parlamentit toteuttaisivat, lisäksi neuvosto voisi antaa yhteisen julkilausuman maailmanpoliittisissa tilanteissa ja jos tarvittaisiin tarkempaa ohjausta lain säädäntöön valmistelisi komissio sen neuvoston alaisuudessa.

Nykyinen integraatio keskustelu on suoraan yhteydessä talouden tehottomuuteen ja rahatalouden riittämättömyyteen. Todellinen talouden ongelma on rahakeskeisyys ja hallinnon liian suuri määrä ja sen hinta joka myös houkuttelee resursseja kohti paisuvaa jossain määrin välttämätöntä kustannusta. Integraatio siirtää totuuden paljastumista taas vähän eteenpäin, kulutamme enemmän kuin teemme, siksi rahat ei riitä ja velkaannumme.

Suomen tulisi keskittyä kauppa- ja vaihtotaseen tasapainottamiseen ja ottaa mallia Virosta joka taitaa olla euroalueen tehokkain talous pienimmällä velkamäärällä bkt:hen nähden. Oleellista olisi myös seurata rahanmäärää asukasta kohden kansallisissa talouksissa. Tehokkaimpia ovat ne jossa sitä on vähiten ja silloin sitä todennäköisesti tulee vientituloina eikä lainana.

Mitä enemmän tekee itse sitä vähemmän rahaa tarvitse ja sitä vähemmän velkaantuu.

Kalle Paloheimo
Kristillisdemokraatit Helsinki

Ihmiset elävät Jumalan luomakunnassa tehdäkseen hyvää hyvän hyväksi hyvällä, hyvä minulle ensisijaisesti luonto ja eläimet, tavoitteena rehellinen rauha ja tasapaino. Hyvällä hyvän hyväksi hyvää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu