Kommentti Telan ”Sääntöpohjaiseen vakausjärjestelmä hallitusohjelman Da Vinci-koodiin”.

Tela ”Sääntöpohjainen vakausjärjestelmä hallitusohjelman Da Vinci-koodi”

kommentti siihen.

Oleellista on ymmärtää talouden tarkoitus, se on huoltoa elämää ja elämän hyväksi tekemistä varten, se ei ole itsetarkoitus. Tällöin tarpeet ovat suhteellisen rajalliset, hyvässä arjessa riittää tyydytetyt perustarpeet, mutta ne pitää myös tehdä.

Suomen talouden ongelma on liika raha ja sen liiallinen arvostus tekemiseen nähden. Rahan merkitys on ihmisten elämässä liian suuri. Toinen ongelma on kiinnihirttänyt kasvun ja innovaatioiden tavoittelu ilman, tarvetta ja kysyntää markkinoilla.

Suomentalous on tehoton koska se sitoo rahaa keskimäärin asukasta kohden enemmän kuin euroalueella keskimäärin. Talouden tulisi pyöriä vähemmällä rahalla ja kauppa-ja vaihtotaseen tasapainosta tulisi huolehtia ja ylläpitää sitä jatkuvasti, tasapainottamalla tuontia ja vientiä. Bkt:n tulisi olla luonnonkannalta kestävä.

Eläkeuudistukset eivät ole pelkästään rahaa, vaan maailmankehitys ja mahdolliset tuotantosuuntien muutokset tulee ottaa myös huomioon (paperiteollisuuden alasajo Suomessa?). Oleellista on että huolto elämää varten toimii ja jokainen voi syödä sopivasti, tämän saavuttaminen voi vaatia eläkeläisiltä myös vääntäytymään viitsimistä (hyöty jumppaa).

Kalle Paloheimo
Kristillisdemokraatit Helsinki

Ihmiset elävät Jumalan luomakunnassa tehdäkseen hyvää hyvän hyväksi hyvällä, hyvä minulle ensisijaisesti luonto ja eläimet, tavoitteena rehellinen rauha ja tasapaino. Hyvällä hyvän hyväksi hyvää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu