Kirjoitan, miten ja mitä.

Olen vuosikymmeniä kirjoitellut, julkisesti kirjoittelun aloitin Forssan Lehteen kauan sitten. Paljon kirjoituksiani julkaistiinkin, enää en sinne ole kirjoitellut ja näyttää siltä, että sinne ei pian enää kenenkään tarvitsekkaan kirjoitella.

Tänne US-sivustolle olen kauan kirjoitellut ja jatkanen ehkä pitkäänkin vielä,

Pidän kirjoittelusta.

Miten kirjoitella. Mielestäni siten, ettei ketään eikä mitenkään loukkaa. Mahdollisimman virheetön suomenkielen asu on tarpeellinen jopa murrekirjoittelussa oikeellisuus ei liene haitaksi.

Mielestäni kirjoittelun pitäisi asiapitoisuuden lisäksi pitää sisällään hieman huumoriakin, se lisännee lukuhalukkuutta.

Asiat pitäisi käsitellä oikeilla nimikkeillä ja asiallisuutta noudatellen.

Kun sekaannutaan puoluepolitiikkaan, esimerkiksi vaalien alla ehdokkaan nimen perässä puolueen nimi ja lisukkeella sitoutumaton. Ei mielestäni liene sitoutumaton jos tuo esiin puolueen nimen. Puoluetta kohtaan mielestäni ehdottomasti väärin.

Täällä US-sivustolla kun kirjoittajan nimen perässä lukee puolueen nimi, mielestäni se on oikein. Toisaalta em tapauksessa suhtaudun kirjoitukseen silloin ja edelllisessä luvussa tähän puolueeseen sitoutumattomuuteen; suhtautumiseni on myöskin pidättyvä, viimemainittuun jopa pidättyvämpi.

Mitä sitten kirjoittaa? Mielestäni luettavuutta lisää mielenkiintoinen aihe mutta kaikki aiheet ovat vähintäänkin suositeltavia. Kirjoitustyyli ja tapa ehkä ratkaisevia.

Jos lehti ja sen julkisuus on puoluesidonnainen, ei se haitta liene. Yleensä sivustoille kirjoittelijat edustavat lähes koko puoluekirjoa, tai sitten kirjoittelun sisältö ja sävy kertonee ainakin jotain, vähintäänkin puoluesuuntautuneisuudesta. Mielipiteet sitten ehkä viestivät aivan jostain muusta.

Siis kirjoitellaanpa, kaikesta, erilaisista näkökulmista, mielipiteistä, ilman, että syyllistymme kirjoittelussamme julistamaan.

Kalle
Sitoutumaton Tammela

Eläkkeellä; n 30 v yrittäjänä, skitä ennen n 25 v ammattisotilaana, opistoupseerina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu