Kommunismi … sosialismi.

Meitä ihmisiä kun luokitellaan; esim uskonnon, mielipiteen, puolueen ja poliittisen puolueen moniinkin lokerikkoihin.

Varsin useasti luokittelu tapahtuu valitettavasti vain ja ainoastaa mutu-menetelmällä, jopa pääasiassa.

Jotta ehkä hieman selvyyttä tulisi esim omalle kohdalleni, ajattelinkin jäsennellä eräänlaisen katsauksen erilaisiin perusteluihin; miksi näin, varsin useinkin tehdään jopa sanoisin kevyinkin perustein.

Vasemmistolaiset aatesuunnat, puolueet ja puolueohjelmat ovat mielestäni varsin hyvä itsekunkin hieman itselleen selventää ja asetella ehkä jopa paikoilleenkin.

Lopuksi vielä sanoisin; poliittinen suuntautuneisuus ei saisi mielestäni muuttaa käsitystä ihmisestä, toivottavasti ainakaan. Se mitä ihminen itsessään on, muotoutuu näkemyksestä, mitä ihminen tekee, sanoo ja millaisia ajatuksia ehkä julkaisee, jos julkaiseekaan.

Sosialismi – Wikipedia

Ihminen voi olla esim sosialismiin suuntautunut, ajatuksissaan ja sanoissaan.

Määritteleminen siihen saattaa ja jopa väittäisin olevankin melko vaikeata. Ihminen saattaa ottaa kantaa puheissaan, kirjoituksissaan, mietteissään jne, siten, että hänen sanotaan olevan sosialisti. Näinhän toki saattaa ollakkin mutta onko ihminen esim ko puolueen jäsen vai onko ehkä niin, että hänen ilmaisunsa että ilmaisun sävyt viittaavat sosialistiseen ajatusmaailmaan, ilman, että ihminen olisikaan ehkä ja kovinkaan vahvasti ko aatesuuntauksen kannattaja tai jopa ko puolueen jäsen.

Jos ihminen on puolueen virallinen jäsen; helposti silloin koko ajatuskuvio muotoutuu kyseisen poliittisen puolueen jäsenohjelmaa jopa tiukastikkin noudattavaksi; muotoillen samalla jo hieman sitäkin, mitä ihminen sanoo ja ajattelee.

 

Kommunismi – Wikipedia

Ihminen voi olla myöskin kommunismiin suuntautunut kaikessa ilmaisussaan.

 

Ihmisen määritteleminen kommunistiksi saattaa olla hyvinkin ongelmallistista vain ja ainoastaan sanojensa ja mielipiteoittensä johdosta mutta ihminen voi myöskin vaikuttaa esim ilmaisutavassaan ja sanoissaan hyvinkin kommunistiselta. Kuitenkin saattaa olla niinkin, että ilmaisutapa johtaakin vääränlaiseen määrittelemiseen.

Jos taas ihminen on ko puolueen jäsen, saattaa tapahtua kuten sosialistististakin jo kirjoitin. Sama sitten usein myöskin ilmenee ainakin jollain tavoin ihmisen lähes koko ilmaisutapaan.

 

Edelläolevan siis kirjoitin puoluesuuntautuneisuudesta koskien vasemmistoa.

Oikeistosta taas pitänee tehdä aivan oma tekstinsä, jossa oikeisto ilmiannetaan ja jaotellaan sitten omiin piirteisiinsä.

Tämä nyt vain tuli kirjoitelluksi siten, kuten näen vasemmistolaisuuden näin henkilökohtaisin aatoksin ilmenevän.

Nuo linkit ehkä kannattaa lueskella, jotta mielipiteensä saisi mahdollisimman perustellusti ilmi.

 

Kalle
Sitoutumaton Forssa

Eläkkeellä; n 30 v yrittäjänä, skitä ennen n 25 v ammattisotilaana, opistoupseerina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu