Ryssäviha.

02.12.2018 HS:n eläköitynyt toimittaja kirjoittaa otsikosta Verkkouutisissa varsin ytimekkään kirjoituksen; tunnettu sanantaitaja kun on.

Näitä ryssävihaisia, russofobikkoja esiintyy US sivustoillakin sekä muutamalla muullakin sivustolla, joitain oikein fanaattisiakin.

En osaa ko tavalla vihata minkään maan kansalaisia, voin kyllä sanoa kokemuspohjaisestikkin tuntevani melkoisen paljon venäläisiä, Suomessa asuvia sekä Venäjällä asuvia, myöskin Eestin venäläisiä. Hallinto ja sen toimenpiteet ovat aivan eri asia kuin kansa. Ei minun esim Venäjän hallinnon toimia ja toimenpiteitä tarvitse vihata, vaikka en niitä hyväksyisikään.

Tätä asiaa kannattaa tutkailla, jos kiinnostusta löytyy, aivan hakusanalla ”ryssäviha”; löytyy aineistoa paljonkin ja jopa syvällisesti tutkivaakin.

Poliittiset värilasit ja syvä asenteellisuus estävät varsin usein asioiden ihan oikeata käsittelemistä.

Kalle

Kotitarvekalastaja kestävän käytön periaatteella, osin ansiokalastajakin; ei harrastus vaan keino saada kalaa ruokatöytääni, kohtuudella myytäväksikin. Ei puoluekantaa, ei ole, eikä tule. Paras keino pysyä kriittisenä mutta myöskin ilmaista arvostus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu