Jihadisteilla ei ole mitään asiaa meidän Suomeemme

Poliisi on ilmoittanut valvovansa yleisötapahtumia ilmoittaen syyksi sen, että ”emme enää elä lintukodossa”. Pidän sitä käsittämättömänä asiana, että tänä päivänä jihadisteista pitää meteliä lähinnä äärilaidan edustajat, vaikka ongelma koskettaa kaikkia kansalaisia yhtä lailla. Puhumme nyt meidän turvallisuudestamme. On myös käsittämätön asia, että vapaaehtoisesti Suomesta Isisin riveihin taistelemaan lähtevät voivat ylipäätään palata Suomeen. Jos Breivik olisi hirvittävän joukkomurhan jälkeen päättänyt tulla Suomeen, olisimmeko etsimässä syitä hänen raakuuteensa syrjäytymisestä ja olisimmeko tarjoamassa hänelle deradikalisaatiota? Emme. Me emme päästäisi häntä maahamme, vaan palauttaisimme Norjaan, jossa hänet tuomittaisiin. Meidän on tehtävä selväksi, että paluuta ei ole, jos lähtee terroristien riveihin. Kaikkia ei voida estää lähtemästä Isiksen riveihin, vaikka olisimme maailman tehokkain maa ennaltaehkäisevässä työssä. Siksi paluulippua ei pitäisi enää olla. Tämä koskisi yhtä lailla Suomen kansalaisia. Kansalaisuus ei tee kenestäkään turvallisempaa. Suomen kokoisella maalla ei ole varaa ottaa riskejä terrorismin ja poliittisen Islamin suhteen. Kaikki rajat on pistettävä kiinni jihadisteilta. Vähintään tänne palaavia jihadisteja pitäisi rangaista kuten teemme Breivikin kaltaisille ihmishirviöille. Mielellään rangaistuksesta tulisi päättää Syyriassa tai Irakissa olevat liittolaisemme, joita nämä saastat ovat sortaneet.

Konkreettisesti:

  1. Suomen muslimeista ISIS:n riveihin lähteneiden suhteellinen määrä on tiedon mukaan suurempi kuin missään muualla. Muslimiyhteisöille on asetettava suuremmat vastuut radikalisoitumisen ennaltaehkäisemisessä ja torjumisessa. Imaameja ja muita saarnaajia on koulutettava. Moskeijoitten on kampanjoitava näkyvästi ja kirkkaan selvästi poliittista islamia vastaan. Muittenkin uskontokuntien on lähdettävä tähän mukaan.
  2. Suomen lakia on säädettävä niin, että terroristien riveihin lähteneillä ei ole oikeutta palata Suomeen. Jokainen Suomen kansalainen tai oleskeluluvan saanut ihminen, joka liittyy Isiksen riveihin tavalla tai toisella, ei voisi enää ikinä palata Suomeen. Tämä säädös koskisi ihan kaikkia Suomessa asuvia. Tämä säädös pitäisi sisällään pykälän, joka luokittelisi kaikki ne ihmiset terroristeiksi myöskin, jotka lähettävät taloudellista tukea tai muulla tavalla hyödyllistä materiaalia terroristeille.
  3. Turvallisuustilanne on muuttunut dramaattisesti viiden vuoden aikana. Siksi valvontaa on lisättävä kokonaisvaltaisesti. Valvonta koskisi kaikkia uskontokuntia, ääriliikkeitä ja lahkoja. Suojelupoliisin valtaa ja resursseja tulee lisätä sille tasolle, että se pystyisi tehokkaasti ja kohdennettuna tekemään työtään. Etenkin valtiontukia tai ulkomaalaista rahoitusta saavat yhdistyksiä ja järjestöjä pitää tarkkailla, ja jos ne harjoittavat toimintaa joka on maamme arvojen vastaista, tulee tuet lakkauttaa, periä takaisin ja toiminnasta vastuussa olevia rangaista.
  4. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan Isiksestä palanneet henkilöt pyritään tavoittamaan väkivaltaisen ekstremismin ohjelman avulla. Jos maahantuloa ei saada estetyksi, pitää palanneita rangaista aivan samalla tavalla kuin rankaisisimme Breivikin kaltaisia terroristeja. Vankiloissa on estettävä se, että he eivät pysty levittämään ääri-ideologiaansa muille vangeille. Emme enää voi jatkaa nykyisellä linjalla.

 

Lähteet:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704252200110688_uu.shtml

http://www.ksml.fi/kotimaa/Sis%C3%A4ministeri%C3%B6n-kansliap%C3%A4%C3%A…

 

KamalPalaniJafi

Turvallisemman ja välittävämmän Suomen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu