Järjestäytyneet rikolliset ovat vallanneet Itäkeskus Stoa aukion

Stoan aukio on kaikille avoin paikka kohtaamisille, leikille, tapahtumille ja hyvälle yhdessäololle. Mikään edellisistä ei enää toteudu sellaisenaan, koska aukion on vallannut rikolliset, jotka ovat tarkkaan järjestäytyneet alueelle. Miten tiedämme, että alueella toimivat ihmiset ovat rikollisia? Siitä, että he partioivat ja etsivät tuntikausia asiakkaita samalla paikalla Stoan aukiolla päivästä toiseen. Itäkeskuksen asukkaat ovat kyllästyneet, minä olen kyllästynyt, kaikki alueella työtä tekevät ovat kyllästyneet tähän ongelmaan.

Ongelman suurentaa se, että kyseisen aukion läpi kävelee päivittäin tuhansia lapsia. Stoa aukion ympärillä on päiväkoti, kirjasto, nuorisotalo ja koulu. Käsi sydämellä voitko hyväksyä sitä, että haluaisitko oman lapsen kävelevän päivittäin huumekauppiaitten ja huumeongelmaisten ohi?

 

Kaikkein lohduttominta on se, että Stoa aukiossa ei ole vartijaa. Minun lisäkseni monet asukkaat ovat kiitettävästi soitelleet hätänumeroon, jotta poliisit tulisivat paikalle, mutta poliisien läsnäolo on väliaikaista, joten rikolliset palaavat aukiolle heti poliisien lähdettyä. Vastuuta ei voi pistää asukkaille. Viranomaisilla, lainsäätäjillä ja Helsingin valtuustolla on velvollisuus puuttua tähän ongelmaan.

 

Eilen 13.11.2019 pormestari Jan Vapavuori otti kantaa Stoan aukion tilanteeseen. Viesti oli selvä: ” Stoan aukio rauhoitettava – keinoja kyllä on ” https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/817918-jan-vapaavuori-suivaantui-huumeiden-katukauppaan-stoan-aukio-rauhoitettava-keinoja

Minä toivon, että pormestarin ulostulo ei jää vain puheeksi. Yhtä lailla minä todella toivon, että asialle tehdään jotain ja yleisestikin Suomessa kävisimme kokonaisvaltaisen rakentavaa keskustelua siitä, että miten ennaltaehkäisemme vastaavanlaisten tilanteiden syntyä. Huumekaupan keskiössä ovat Romaniasta ja Bulgariasta tulleet ihmiset, jotka häikäilemättömästi käyttävät suomalaista lainsäädäntöä ja järjestelmää huumekaupan ylläpitämiseen.

 

Kansanedustajille ja Helsingin valtuuston jäsenille minulla on selkeä viesti: Tulkaa muutamaksi tunniksi Stoan aukiolle viettämään aikaa ja katsokaa omin silmin, että kuinka sairaan avoimeksi ja näkyväksi huumekauppa on mennyt alueella. Rohkaisen yhtä lailla kaikkia asukkaita lähettämään päättäjille, ketä on äänestänyt viestiä tästä ongelmasta. Tämmöiset asiat eivät muutu rukoilemalla ja toivomalla, että joku päivä kaikki on taas hyvin. Kaikki on meistä kiinni, kaikki on sinusta kiinni. Ruvetaan töihin lapsemme, lastenlapsemme, läheistemme ja asukkaiden turvallisuuden takia. Helsingille on palautettava se kunnia, mikä sille kuuluu.

 

Tähän lopuksi haluaisin kiittää niitä satoja aktiivisia ihmisiä, jotka ovat väsymättä laittaneet minulle viestiä ja ovat esimerkillisesti yrittäneet tehdä asialle jotainkin. Viranomaiset eivät voi meidän viestiämme ohittaa. Turvallisuudesta ei saa nyt, eikä tulevaisuudessakaan tinkiä.

 

 

Kuntapoliitikko

Kamal Palani Jafi, Sosialidemokraatit

 

 

 

KamalPalaniJafi

Turvallisemman ja välittävämmän Suomen puolesta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu