Vihreät ja vasemmistoliitto SDP:n realistipakolaispolitiikan kimpussa twitterissä

Maailma näyttää varmasti pelottavalta paikalta poliittisen kuplan pohjalta, jossa maailma on mustavalkoinen ja ihmiset ovat joko hyviä tai pahoja. Eilen Twitteristä sai lukea, kuinka vasemmistoliiton kansanedustaja ja vihreiden nuorten puheenjohtaja keksivat taas uusia tapoja suojella meita avuttomia pakolaisia. 

Rasistikortin esiintuomiseen ei vaadittu paljoa. Nyt siihen riitti SDP:n kansanedustajan, Eveliina Heinäluoman, täysin tasapainoinen ja rakentava tiedote valtioneuvoksen julkaisemasta tutkimuksesta turvapaikan saaneiden ja hakijoiden asemasta. Tiedotteessa Heinäluoman toteamukset, että on pidettävä huolta siitä ettei turvapaikkajärjestelmää pystyisi väärinkäyttämään, olivat liikaa joillekin.

Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi ja vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo päivittelivät kuinka Heinäluoman lausunnot olivat kauhistuttavan rasistista, “persuilevaa,” retoriikkaa ja “nuivaa” suhtautumista ihmisoikeuksiin – jota SDP:ssä on heidän mukaan paljonkin. Onkin eräänlainen todiste tasapainoisesta asennoitumisesta, että Vihreät leimaavat SDP:n rasisteiksi ja Perussuomalaiset taas suvakkimädättäjiksi. 

Jokaisen, joka on oikeasti huolissaan siitä, että turvapaikkajärjestelmän rajalliset resurssit käytetään auttamaan niitä jotka apua eniten tarvitsevat, tulisi olla huolissaan väärinkäytöksistä. Olen itse tullut pakolaisena Suomeen, ja jokainen pakolainen kyllä tietää, että järjestelmää käytetään myös hyväksi. Tiedetään esimerkiksi monia turvapaikan saaneita, jotka vierailevat säännöllisesti maassa josta pakenivat. Arvaa miltä tuo tuntuu meistä, joita odottaa vähintäänkin vankila, jos palaisimme takaisin? Nimenomaan meidän pakolaistaustaisten joukosta löytyy näistä väärinkäytöksistä huolestuneita. 

 

On totta, että Suomessa on aitoa rasismia, johon pitää puuttua, mutta sitä ei lietso Eveliina Heinäluoma. Suurin osa suomalaisista ei ole rasisteja, mutta ovat huolestuneita ongelmista, joita Eveliina tuo esille. Jos kaikki, jotka tuovat epäkohtia esille leimataan persuiksi ja rasisteiksi, jää mielikuva, että ainoa tapa vaikuttaa epäkohtiin on äänestää persuja. On suorastaan karhunpalvelus rasismin uhreille rinnastaa heidän kokemansa syrjintä Heinäluoman kannanoton kaltaisiin asioihin. Itseasiassa, Vihreiden oma puoluelehti on kirjoittanut näistä samoista epäkohdista, joista Heinäluomakin puhui. Ilmeisesti, Vihreätkin tiedostavat ongelmien olemassaolon – mutta siitä saa puhua ääneen vain Vihreät?

Puhuttaessa rasismista, kääntyy katse Suomessa automaattisesti Perussuomalaisiin. Todellisuudessa, suuri osa Perussuomalaisten äänestäjistä katsoo pahalla puolueen jatkuvia rasistisia möläytyksiä eikä samaistu siihen pakkomielteiseen vihaan, jota puolueessa ilmenee pakolaisia kohtaan. Monilla näistä äänestäjistä on sydän vasemmalla talousasioissa, mutta jalat maassa eikä pää pilvissä maahanmuuttoasioissa. Monet ehkä haluaisivat äänestää vasemmistopuolueita, mutta saadessaan rasistileiman otsaansa aiheellisista huolistaan, on turha ihmetellä miksi he ajautuvat äänestämään Perussuomalaisia. Jos tämä kuulosti tutulta ja tunnistit itsesi kuvauksesta, niin olen sinun ehdokkaasi. Lupaan kamppailla vilpittömästi rasismia vastaan, kohdistui se sitten ketä kohtaan tahansa. En ole kuitenkaan suostu katsomaan läpi sormien epäkohtia, joita ilmenee pakolais- ja maahanmuuttaja-asioissa. 

 

Luotan myös siihen, että vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat ovat fiksua porukkaa, jotka ymmärtävät, että mm. täysin perusteettomat rasismisyytökset ovat vahingollisia niille tavoitteille, joita on tarkoitus ajaa eteenpäin. Luottamusta löytyy myös siihen, että persujen kannattajat ovat fiksua porukkaa, jotka eivat halua pahaa meille maahanmuuttajataustaisille. Välinpitämättömyys tai mustavalkoinen ajattelu maahanmuuttoa tai rasismia kohtaan on erittäin vakavaa ja vaarallista. Jätetään poliittinen mediasirkus ja kohdataan asiat sellaisina kuin ne ovat. 

 

 

KamalPalaniJafi
Sosialidemokraatit Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Duunari, vuokralainen, maahanmuuttorealisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu