Miksi kokoomus leikkaa aina heikoimmilta?

Vaalit lähestyvät ja puolueet esittelevät innokkaina omia vaihtoehtobudjettejaan. Oma puolueeni, liberaalipuolue, esitteli juuri noin 9 miljardin euron leikkauslistan, jossa ei kajottu yhtään esimerkiksi terveydenhuoltoon. Kansasta suurin osa on sitä mieltä, että menoleikkauksia on tulevaisuudessa tehtävä. Olen itsekin sillä kannalla.

Silmään pistää silti kokoomuksen kyky osoittaa menoleikkaukset aina juuri sinne, missä niitä ei pitäisi tehdä. Kokoomus on valmis leikkaamaan muun muassa asumistuesta, mikä varmasti ilahduttaa etenkin pääkaupunkiseudulla asuvia ihmisiä. Toinen leikkauskohde kohdistuu työttömyysturvaan. Jokainen työttömänä ollut ihminen tietää, miten taloudellisesti tiukkaa on kitkutella pienillä tuloilla.

Aikaisemmin kokoomuksella on taustaa muun muassa kovista koulutusleikkauksista – koulutuslupauksesta huolimatta. Sipilän hallituksen aikaan kokoomus on ollut leikkaamassa myös esimerkiksi sairauspäivärahasta, julkisen sektorin lomarahoista ja subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta.

Leikkaaminen on tarkkaa työtä, jossa ei voida vain huitoa juustohöylällä ympäriinsä. On mietittävä, mitkä ovat leikkaamisen todelliset vaikutukset yhteiskuntaan. On käytävä läpi, mitkä ovat niitä peruspalveluita, joihin meillä ei ole varaa koskea. Hyvin leikattu on viisaasti toimittu.

 

Kirjoittaja on sairaanhoitaja ja liberaalipuolueen aktiivi, joka käyttää juustohöylää ainoastaan leivälle.

kanervaviitanen
Liberaalipuolue Helsinki

29-vuotias sairaanhoitaja ja liberaalipuolueen aktiivi. Harrastan kauhuleffoja, kuntosalia ja uutisten seuraamista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu