Pro-Gaza ja vasemmiston antisemitismi

Tänä kesänä Gazan kaistale nousi jälleen uutisotsikoihin parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Lukuisten epäselvien murhien ja kiihtyvän rakettisateen vuoksi Israel ryhtyi vastatoimiin Gazaa hallitsevaa Hamasia vastaan. Vuoden 2014 alusta lähtien Hamas ja sen palestiinalaiset liittolaiset ovat suorittaneet yli 2500 raketti-iskua Israelin maaperälle. Vaikkakin raketti-iskujen aiheuttamat kuolonuhrien määrät ovat olleet pieniä, aiheuttavat raketti-iskut jatkuvia ongelmia eteläisen Israelin juutalaisille.

Hälytyssireenien äänistä on muodostunut eräänlainen rutiini, joka pysäyttää Askalonin ja Ashdodin kaupungin asukkaiden arkisen elämän. Kaiken kaikkiaan Gazasta ammuttujen rakettien vaikutuspiirissä asuu noin puolet Israelin väestöstä. Muutama päivä sitten Gazan kaistaleelta ammutut M75-raketit aiheuttivat vaaratilanteen Ben-Gurionin lentokentällä, kun yksi ohjuspuolustuksen läpäisemä raketti pysäytti normaalin lentoliikenteen useaksi tunniksi. Israelin tiedustelun arvioiden perusteella Hamasin arsenaaliin kuuluu tälläkin hetkellä 10 000 rakettia ja kranaatinheitintä, joita tullaan jatkossakin käyttämään Israelin juutalaisasutusta vastaan. Hamas on lisäksi pyrkinyt vahvistamaan arsenaaliaan Pohjois-Koreasta ostetuilla aseilla.

Gazan kaistaletta hallitseva Hamas on määritelty terroristijärjestöksi niin Yhdysvaltojen kuin myös EU:n toimesta. Israelin juutalaisväestön tuhoamiseen pyrkivä ryhmittymä on ollut piikkinä Israelin lihassa vuodesta 2005 lähtien, jolloin Israel vetäytyi Gazan kaistaleelta tuhoten samalla paikalliset juutalaiset siirtokunnat. Äärimmäisen köyhää aluetta hallinnoiva Hamas ei kuitenkaan ole täysin epätoivoisessa tilanteessa, sillä palestiinalaiset ovat olleet vuodesta toiseen maailman suurimpia kehitysavun vastaanottajia. Usein väitetystä "laittomasta saarrosta" huolimatta suurin osa alueen sähköverkosta on Israelin toimittamaa, kuin myös enemmistö alueella käytetyistä elintarvikkeista. Demokraattisissa vaaleissa vuonna 2007 voittanut Hamas sai myös lailliset oikeudet kehitysavun vastaanottamiseen, jotka oli varattu esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden rakentamiseksi.

Varsinaisesta jälleenrakennuksesta Hamas ei kuitenkaan ollut erityisen kiinnostunut. Hamasin peruskirja toteaa Israelin olemassaolosta näin:

"There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors."

Edellä oleva lainauksen perusteella Hamasin olemassaolo on suoraan sidottu Israelin toimiin. Hamasin tehtävä on Israelin tuhoaminen ja sen juutalaisväestön hävittäminen, ei niinkään "itsenäisen ja hyvinvoivan Palestiinan luominen". Hamas ei suostu vieläkään hyväksymään Israelin olemassaoloa, vaikka suurin osa sen hallitseman alueen välttämättömistä elintarvikkeista toimitetaan kyseisen valtion kautta.

Israelin ehto pysyvälle rauhalle on "juutalaisvaltion olemassaolon tunnustaminen", eli käytännössä myöntyminen siihen, että itäisen Välimeren alueella sijaitsee 21 000 neliökilometrin laajuinen itsenäinen juutalaisvaltio. Aiemmin Israelin olemassaolon on hyväksynyt mm. Arafatin johtama PLO, Jordania ja Egypti, mikä on tehokkaasti lopettanut vihollisuudet näiden valtioiden ja Israelin välillä. Syyria ja Hamas eivät ole koskaan hyväksyneet Israelin olemassaoloa, joka on käytännössä tarkoittanut pysyvää jännitettä näiden ryhmittymien ja Israelin välillä. Lisäksi 60% palestiinalaisista vastustaa kahden valtion mallia, joka tarkoittaisi itsenäistä Israelia ja itsenäistä Palestiinaa. 

Hamasin täydellinen haluttomuus käydä neuvotteluja ei ole kuitenkaan johtanut sen suosion romahtamiseen. Palestiinalaisten "vapaustaistelu" on saanut huomattavasti kannatusta länsimaissa siitä huolimatta, että Hamas on julkisesti myöntänyt käyttävänsä pyhässä sodassaan mm. ihmiskilpiä ja alaikäisiä nuoria itsemurhapommituksissa. Vasemmistolaiset puolueet ovat ympäri Eurooppaa liittoutuneet Hamasin kanssa "taistellakseen rauhan puolesta", usein hyvin epämääräisin lopputuloksin.

Ranskassa Israelia vastaan mieltä osoittaneet ihmiset hyökkäsivät juutalaisten omistamia kauppoja ja poliiseja vastaan vaatien samalla "juutalaisten kaasuttamista". Saksassa palestiinalaisten kanssa liittoutuneet vasemmistonuoret suunnittelivat iskuja synagogia vastaan. Muutamien saksalaisten vasemmistopoliitikkojen mielestä vasemmistopuolueita riivaa avoin juutalaisviha. Vuoden 2012 sodan aikana Norjan vasemmistonuorten aktiivi vaati kaikkien juutalaisten murhaamista, kuin myös useat palestiinalaiset Suomessa järjestetyissä "Pro-Gaza" mielenosoituksissa. Suomessakin vasemmistonuoret tekevät saumatonta yhteistyötä juutaisvihamielisten palestiinalaisten kanssa, vaikka samaan aikaan useat nimekkäät vasemmistonuoret ovat "erityisen huolissaan" äärioikeiston noususta. Vasemmistonuorten silmissä juutalaisiin kohdistuva väkivalta on oikeutettua, mikäli se tehdään poliittisen vasemmiston tai muslimien toimesta.

Kyseiset palestiinalaisia tukevat ryhmät ovat vaikuttaneet myös erittäin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Täysin valheellisia videoita ja kuvia on jaettu aktiivisesti Facebookissa ja Twitterissä Gazan rauhan puolesta, samaan aikaan kun monet valtamediat jakavat Hamasin vääristämää tietoa ilman ennakkotarkastusta. Israelia syytetään milloin kansanmurhasta, milloin miehityksestä ja entistä useammin myös "laittomasta saarrosta". Kyseisten palestiinalaisfanien yritys riisua Israel aseista on täysin linjassa heidän antisemitisminsä kanssa. He syyttävät Israelia kaikesta siitä, mihin Hamas syyllistyy joka ikinen päivä. Yksikään näistä aktiiveista ei ole vaatinut Hamasia tunnustamaan Israelin olemassaoloa, mikä on tuonut rauhan melkein kaikkien Israelin ja sen entisten vihollisten välille. 

Israelia syytetään myös hyvin raskaista rikoksista, joiden lähempi tutkiminen ei kuitenkaan kestä päivänvaloa:

1.) "Lopettakaa miehitys!"

Israel poistui Gazasta jo vuonna 2005 tuhoten samalla kaikki alueella sijaitsevat juutalaiset siirtokunnat. Tämän eleen johdosta Hamas aloitti entistä voimakkaamman terrorismiaallon Israelia vastaan.

2.) "Lopettakaa saarto!"

Israel säännöstelee tällä hetkellä Gazaan meneviä tavaroita pääosin siksi, koska aluetta hallitseva poliittinen ja aseellinen voima ei hyväksy juutalaisen kansan olemassaoloa. Tämän saarron tarkoitus on estää aseiden ja sotakäyttöön menevien tarvikkeiden toimitus Hamasille.

3.) "Israel suorittaa kansanmurhaa!"

Palestiinan alueen arabien keskinäisissä yhteenotoissa on kuollut lähes yhtä paljon ihmisiä mitä Israelia vastaan käydyissä sodissa. Israelin aseellinen voima on lisäksi niin suuri, että mikäli se oikeasti haluaisi kansanmurhaa, se olisi suorittanut sen jo vuosikymmeniä sitten. Israel ei vaadi palestiinalaisten tuhoamista, ainoastaan juutalaisvaltion olemassaolon hyväksymistä. Israel ei käy sotaa "palestiinalaista kansaa vastaan", vaan pyrkii estämään juutalaisvastaisen Hamasin raketti-iskut omalle maaperällensä.

4.) "Luopukaa miehitetyistä alueista!"

Arabit eivät ole Israelin olemassaolon aikana hyväksyneet yhtäkään YK:n tai muun auktoriteetin määräämää rajaviivaa. Nykyiset rajat syntyivät pitkälti niiden sotien jälkeen, milloin arabit yrittivät tuhota juutalaisen kansan kokonaan.

Miksi Israelia kritisoivat tahot vaativat rajojen noudattamista juutalaisilta, jos he eivät vaadi samaa arabeilta?

5.) "Israel varasti palestiinalaisten maan!"

Alueella ei ole sijainnut ihmiskunnan historian aikana yhtäkään itsenäistä arabien hallitsemaa valtiota. Palestiina on ollut osana Bysanttia, Ristiretkivaltioita, Egyptiä, Turkkia ja lopulta osana Britannian kansanyhteisöä. Alueella sijainnut brittiläisten hallitsema mandaattialue yritettiin lukuisia kertoja jakaa juutalaisten ja palestiinalaisten kesken, mutta palestiinalaiset arabit eivät tähän suostuneet.

Pidempi historiikki arabien toimista löytyy parin vuoden takaisesta kirjoituksestani.

 

Suurin osa vasemmiston levittämistä syytöksistä on Israelin ja sen juutalaisen kansan turhaa mustamaalaamista. On mielestäni erittäin omituista, ettei suomalainen media ole aiemmin puuttunut vasemmistoryhmittymien ja palestiinalaisten väliseen yhteistyöhön. Suomalaisten lehtien mukaan palestiinalaismyönteiset mielenosoitukset ovat olleet "rauhallisia", vaikka samaan aikaan Suomen ulkopuolella viranomaiset ovat olleet erittäin huolissaan juutalaisvastaisten mielipiteiden leviämisestä. Tämä kertoo mielestä aika hyvin siitä, mistä näkövinkkelistä suomalaiset uutislähteet Lähi-Idän konfliktia kuvaavat.

Tuukka Kuru

M11

 

Kansojenherra
Sitoutumaton Kemi

"Vastenmielinen juntti niin puheilta kuin pärstäkertoimelta."
- Demi.fi
-----
"Joku hörhö nim. Kukka Ruukku eikun Tuukka Kuru"
- Takku.net
-----
"Pesunkestävä persuhan käsittääkseni olet."
- Harri Kiiskinen
----
"...toivon sinulta ihan jotakin muita kuin penis sojossa ajateltuja juttuja vinosti hymyillen."
- Pirjo Jokinen
----
"Toi Tuukka on varmasti tän puheenvuoron ärsyttävin jätkä."
-Susanna Kaukinen
----
"On aina ihanaa, kun oikeistokonservatiivinen fasisti tulee määrittelemään meille tytöille mitä anarkismi on ja mitä se ei ole"
- Suvi Auvinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu