Havuja perk… Suomi, tuo sarjamielensäpahoittajien kehto

Osui tuossa aamulla somea selatessa vastaan tälläinen juttu:

”-Kylätapahtumaan sidottu hiihtokilpailu oli kuitenkin liikaa muutamille, hiljattain kylälle muuttaneille perheenäideille. Heidän mukaansa kilpailut eivät missään tapauksessa sovi pienokaisten luontaiselle kehitykselle, sillä lapsille ei saa tuottaa pettymyksiä.

Kyläaktiivin mukaan vastarinta nuorten perheenäitien puolelta oli niin voimakasta, että loppujen lopuksi yhteinen kylätapahtuma lopetettiin kokonaan. Tämä kuopiolainen kyläaktiivi ei halua esiintyä nimellään, sillä ulostulo saa jälleen mielensäpahoittajat aktivoitumaan.”

Mikä ihmeen pumpulipallo pitäisi olla tänä päivänä, jossa pitäisi ihmisen olla ja asua ettei vaan elämän karut kävyt osuisi eteen ?

Ei vaan pysty nielemään, eikä sen suuremmin käsittämään tätä sarjaloukkaantujien ja mielensäpahoittajien ajatusmaailmaa. Kuka vetää herneet nenään vääränlaisista herneistä, kuka suivaantuu vääränlaisesta karkkikääreestä, kenen mielestä on väärin sanoa asioita niinkuin ne ovat. Tytöt ovat tyttöjä ja pojat ovat poikia ja jos joku muuta sanoo, niin sitten on anatomia muuttunut huomaamatta.

Mutta kaikki tietänee sen pointin mitä tarkoitin.

Palaan siis asiaan joka kirvoitti kaivamaan läppärin tällä kerralla esiin ja naputtamaan pari tahtia.

Tuo lainaus tuossa alussa on, päivänlehti.fi nimisen julkaisun vierashuoneesta,

Mikä ihme siis saa äiti ihmisen tai ihmiset tekemään tälläistä ? Onko joku vienyt heiltä joskus sukset vai eikö ole osattu vieläkään niellä sitä ala-asteen toista sijaa kolmannella luokalla ?

Kuinka monta pettynyttä pikkuhiihtäjää nämä uusasukkaat tuolla ovat saaneet aikaan tuossa yhteisössä ja monessa muussa kautta maan? Tämä on varmaan monelle ollut tuolla savolaisessa maaseutuyhteisössä odotettu kylätapahtuma ja perinne. Nyt sitten paikalle saapuu kylään uusi asukas, hiukan parempaa seppälää yllään,  todennäköisesti jostain kaupungista ja aloittaa kokonaisen kylän muokkaamisen itselleen sopivaksi. Miksi ?

Kysymys kuuluu, mikä on tehnyt meistä suomalaisista sarjamielensäpahoittajia ?

 

 

 

Kari Aaltonen

Parasta vuosikertaa 1969 oleva suomalainen. Aviomies, isä ja vaari. Kuntapoliitikko Hämeenlinnasta, Hauhon pitäjän ääni, Hämeen piirin Sinisten puheenjohtaja ja Sinisten puoluehallituksen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu