Natsilippujen heiluttelijat.

https://yle.fi/uutiset/3-11946638

Joskus mietimme natsilipun kantamisen laillisuutta puheenvuorossa ja nyt siihen tullee selvyys.

Vaikka kannatankin lämpimästi ihmisten oikeutta munata itsensä julkisesti, niin eihän noiden kieltäminen pahasta olisi. Natsithan eivät tosin kiellolla mihinkään katoa ja uskonkin yhä, että kulkueen reitillä olevat pilkkanaurajat olisivat tehokkaanpi vaikute.

Olisi hyvä, jos samalla tulisi käsitellyksi kaikki kielletyt liput ja symbolit.
Isis-lippu, sen varmaan useimmat kieltäisivät, mutta miten Japanin lippu ja varsinkin sotalippu, mitä välillä näkee autoihin ja prätkiin maalattuina? He olivat natsien kavereita ja luulisi Nanginin teurastuksen ja Pataanin kuolemanmarssin täyttävän samat kriteerit, kuin millä natsismikin kielletään?Uhrit olivat ali-ihmisiä japanilaisten mielestä.

Entäpä vanhat siirtomaita pitäneiden valtioiden liput? Ei ole uhkaavaa, koska normikansalainen tietää vain natsien hirmuteot ja kokevat siten liput uhkaavaksi?

Neuvostoliiton lippua nyt kenelläkään ei ole ”munaa” kieltää, vaikka olivat natseja pahenpia murhaajia.

Noin muuten natsithan eivät olleet vain kansanryhmiä vastaan, vaan melkein koko maailmaa ja olivatkin lopulta vähemmistöä.

+2
Kari Helstamo

Suhtaudun kaikkiin vieraisiin ihmisiin tasapuolisen epäluuloisesti riippumatta heidän ihonväristään, uskonnostaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu