Sisäisen turvallisuuden uhat listattu.

Ilta-Sanomissa on listattu seitsemän mahdollista katastrofia, mikä meitä voi uhata.

1.Ilmastonmuutos.

Sen voi joko kieltää tai hyväksyä. Mikäli kieltää koko asian olemassa olon, niin hyvä niin, en ota kantaa. Jos taas myöntää, että ilmasto jokatapauksessa lämpenee liikaa kannaltamme, niin on kai melko hölmöä kiistellä onko se ihmisen vika, vai luonnon normaalia kiertokulkua. Mikäli se EI johdu ihmisestä, niin mitään ei ole liene tehtävissä, vaan nykyiset ainakin näkyvät toiminpiteet ovat turhia ja vääriä. Siis huonoin scenaario.

2.Merionnettomudet.

Mitä enemmän väestö keskiluokkaistuu, niin sitä enemmän tärkeää ja vähemmän tärkeää tavaraa liikkuu.Öljytankkerin paha karille ajo lienee huonoin juttu, mutta luulisi tekniikan pystyvän estämään sen.

3.Laajamittainen muuttoliike.

Sitä ei kai varsinaisesti pyritä estämään, vaan jopa lisäämään, koska siitä katsotaan hyötyvän, joskin jotkut ajattelevat myös inhimillisiä arvoja. Katastrofi sekä kulttuurillisesti, että lähtömaiden kehityksen kannalta. Ehkä lopulta kaikki maat muistuttavat toisiaan ja lähtömaat ovat ihmistuotantolaitoksia, jotka elävät avustuksilla ja siirtolaisten lähettämillä varoilla.

4.Kriittiseen infrakstrukturiin kohdistuvat uhat.

Ennenmmin tai myöhemmin tarvitaan seteleitä ja kynää, sekä paperia.

Vihamieliset valtiot ja fiksut kelmit parantavat kokoajan vaikuttamis- ja huijaamis keinojaan. Jo nyt netti tuntuu varsin epäluotettavalta ja varoituksia, sekä ohjeita tulee miltei päivittäin.Pohjois-Korean tekemä EMP-pulssi taitaa saada asiat aika sekaisin.

5.Hybridi vaikuttaminen.´

Ehkä kuitenkin hieman pehmeämpää vaikuttamista, kuin mitä panssarivaunu on? Vähän sama, kuin kohta neljä. Koko ajanhan joku meihin yrittää vaikuttaa, joskin lähinnä saadakseen rahamme tai äänemme.

6.Terrorismi.

Olemme kai aika kivassa turvassa, niin kauan, kuin meillä ei oleile suurta määrää ihmisiä, jotka ovat tottuneet ajamaan asiaansa Kalasnikoveilla tai pommeilla.
Rahojen loppuminen ja sosiaaliturvan romahtaminen aiheuttaa taatusti tulevaisuudessa jotain. Toistaiseksi olemme tyytyneet antamaan täysin ilman perustetta olevien ihmisten olla täällä ja jopa hakemaan terrorismia tukevia ihmisiä Suomeen, koska joku on heille antanut Suomen passin. ”Ressukivääreihin” ei meinannut tulla poikkeuslupaa, koska Euroopassa terroristit riehuvat niiden kanssa.

7.Sotilaallisen voimankäytön uhka.

Olemme sentään säilyttäneet aika hyvän armeijan, mutta mielestäni pahoja puutteita on yhä. Osa toivoo, että Nato pelastaa ja lapsellisimmat uskovat johonkin optioon tai Ruotsista saatavaan apuun. Tämä ongelma on kuitenkin ratkaistavissa, jos halutaan.

0
Kari Helstamo

Suhtaudun kaikkiin vieraisiin ihmisiin tasapuolisen epäluuloisesti riippumatta heidän ihonväristään, uskonnostaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu