Erikoiset huvit kaikkivaltiaalla Jumalalla
Tähtitieteellinen tutkimus on osoittanut ajatuksen Jumalan suunnitelmasta oudoksi. Luotuaan maailman alkuräjähdyksessä Jumala olisi katsonut kuin käy. Hän odotti noin 13 miljardia vuotta ja kun noin 100.000 vuotta sitten syntyi primitiivinen ihminen, tai Jumala oli tarkoittanut, että ihminen syntyy, Jumala päätti jossakin vaiheessa, viimeistään 2000 vuotta sitten, että ihminen on syntinen, joka pitää pelastaa. Riippuen siitä ketä kirkkoisää on uskominen, Jumala loi juutalaisen Jeesuksen neitseestä tai Jeesus oli ollut alusta alkaen Jumala, jonka Jumala lähetti maan päälle kuolemaan tarkoituksella roomalaisten teloittamana ihmisten syntien sovitukseksi.
Aika erikoiset huvit kaikkivaltiaalla ja hyvällä Jumalalla.
Katolisella kirkolla ei kantti viimein kestänyt. Sen oli viimein hyväksyttävä tieteen tuloksina alkuräjähdys ja evoluutio. Paavin ilmoituksen mukaan ne kuuluivat Jumalan suunnitelmaan.
Ns. Jumalakin harjoittaa uhrimagiaa…
Ilmoita asiaton viesti
Jep. ”Jumala” keksi myös ”uskonpuhdistuksen” saadakseen kaikki kansat maksamaan veroa ja muita maksuja kirkolle ja muille insituutioille.
Jep.
Onneksi en kuulu näihin ”kerhoihin”…
Ilmoita asiaton viesti
Uskontojen dogmatiikka on luotu ennen valistusaikaa ja on siksi hyvin primitiivinen narratiivi kaikissa uskonnoissa. Jo tuhansia vuosia sitten on ihmisellä ollut halu pyrkiä selittämään elämän syntyä, olemusta ja tarkoitusta. Tuolle selitykselle ei kuitenkaan primitiivisessä yhteisössä ole ollut muuta alustaa kuin primitiivisten ihmisten konkreettinen ajatusmaailma.
Kristinuskon narratiivi elämän synnystä maapallolla on hyvä esimerkki siitä, että jotkut älykkäät yksilöt ovat pyrkineet viestittämään omia johtopäätöksiään yhteisölle, jolla ei ole ollut kykyä ymmärtää abstraktiivisempia kokonaisuuksia.
Luomiskertomus on hvyä esimerkki narratiivista, jolla on pyritty kertomaan älykkäiden piirien tekemät johtopäätökset allegorian omaisesti. Nykytieteen silmin on selvää, että ihminen on alunperin elänyt tietynlaisessa paratiisissa poimien hedelmiä puista ja kuljeskellut alastomana. Jossain vaiheessa tilanne on muuttunut ja ihminen on saanut eläimiltä puuttuvan synnin tunnon. Siinä vaiheessa ihmiset ovat myös alkaneet verhota sukuelimiään ja rupesivat harjoittamaan muita elinkeinoja keräilytalouden rinnalla. Otsa hiessä on sitten jouduttu leipä syömään, kuten Jumala Raamatussa uhkasi.
Luomiskertomuksen alkuosa on myös hätkähdyttävän oikeaan osuva kertoessaan siitä, että maa oli autio ja tyhjä. Siten tulivat vedet ja meren elävät. Merestä ponnahtivat maalle eläimet, jossain vaiheessa myös nisäkkäät. Ja ihminen vihoviimeisenä. Tämä järjestys vastaa hyvin nykytieteen käsitystä asioiden järjestyksestä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä, ymmärtävä kuvaus! Raamatun luomiskertomuksessa oli hyvän ja pahan tiedon puu, ei omenapuu, miten tuota abstraktia selitystä myöhemmin trivialisoitiin.
Ilmoita asiaton viesti
Avaruusolioita aikanaan tutkinut saksalainen von Däniken oli sitä mieltä, että paratiisissa oli banaanipuu. Hänen mielestään banaani on outo kasvi, koska hedelmässä ei ole siemeniä, joten sen täytyy lisääntyä varmaankin neitseellisesti. Liukastuiko ensimmäinen ihminen ja kylkiluustaan tehty seuralainen banaaninkuoreen kohtalokkain seurauksin?
Ilmoita asiaton viesti
Synnin tunnon synty ei liity sukupuolielämään. Käsitys synnistä on juutalais-kristillistä perua. Max Weber liittää sen pelastususkontoihin. Esim. Kiinassa lähetystyö ei menestynyt, koska konfutselaiset eivät kokeneet syntiä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä on sittemmin kuule menestynyt! Kun ohittaa kommunistipuolueen jäsenmäärän.
Ilmoita asiaton viesti
Jumalan huveista ja kokonaisuuden järjellisyydestä.
Kaunis ja ylevä maailmankaikkeus on hyvin sotkuinen ja outo. Se on epälineaarinen, myrskyinen, kaoottinen ja erittäin vaarallinen elämälle. Se viettää aikansa ohimenevässä käyttäytymisessä matkalla jonnekin muualle tai muuhun olomuotoon, eikä se ole matemaattisesti kovinkaan siistissä tasapainossa. Se on täynnänsä roinaa, jonka tarkoitusta on olla vain roinaa.
Planeettoja on moninkertaisesti enemmän kuin tähtiä, kuita vielä moninverroin enemmän, asteroideista ja komeetoista puhumattakaan. Planeetoista ylivoimaisesti suurin osa on elämälle erittäin vihamielisiä kuoleman paikkoja. Kuumia, kylmiä, pelkkää kaasua, joillakin sataa rautaa, jotkut umpijäässä, lukematon määrä palleroita joihin ei ole mitään asiaa.
Meidänkin rauhallinen kultakutri planeettamme on saanut taivaalta jos jonkinlaista murkulaa niskaansa, ja tulee saamaan edelleen. Aurinko on paiskinut tänne valtavia tuhoisia hiukkas pilviä, ja tulee paiskimaan. Kauempana tapahtuneet suunnattomat räjähdykset ovat moukaroineet palloamme milloin mistäkin suunnasta, ja on vain ajan kysymys milloin saamme lisää kauheuksia niskaamme.
On aivan silkkaa puhdasta tuuria että olemme vielä ylipäätään hengissä, maailmankaikkeuden umpisokeassa biljardi pelissä. Jos joku näkee kaiken taustalla jonkinlaisen järjen luomuksen, ei ole lainkaan tutustunut paikkaan nimeltä universumi.
Tälläisessä paikassa eivät pärjää kuin jumalat ;O
Ilmoita asiaton viesti
Hauska ja osuva kuvaus!
Ilmoita asiaton viesti
Mikähän monista on se oikea Jumala, vai pitäisikö varmuuden vuoksi uskoa kaikkiin?
Suuria ja keskisuuria uskontoja on maailmassa parikymmentä, ja pienet uskonnot päälle.
Jumalissa on valinnanvaraa liiankin kanssa.
Jokainen saa tietysti rukoilla ja kumarrella vaikka kaappikellon edessä, jos saa siitä henkistä pönkkää.
Ilmoita asiaton viesti
Roomalaisille jumalien ja jumalolentojen suuri määrä oli rankkaa, kun piti uhrata isoille, keskisuurille ja pienille, valtakunnan, paikkakunnan, kotilieden, la stenhoidon ja sukupuolielämäb jumalille. Siinä meni monella leipä lasten suusta ja lesken ropo. Kristinuskon jumalaa oli helppo markkinoida, kun se hoiti kaikki hommat.
Ilmoita asiaton viesti
Merkityksellisimmät jumalamme löytyvät ihmisten joukosta.
Ilmoita asiaton viesti