Hallitus heittämässä bensaa liekkeihin
Opiskelijoiden suora toiminta hallituksen esityksiä vastaan on mediassa hyväksytty laajasti. Sitä on kuvattu myönteisenä kansalaisaktiivisuuden osoituksena ja hyvänä merkkinä siitä, että tulevaisuudessakin on kansalaisia, jotka ovat valmiita tekemään kaikkensa hyvinvointiyhteiskunnan eteen.
Vastaavaa suopeutta ei ole kohdistunut ammattiyhdistysliikkeen taholta tulleeseen arvosteluun ja mielenilmauksiin. Vaikuttaa myös siltä, etteivät arvostelijat tunnista yhteiskuntamme ja demokratiamme perustavaa rakennetta.
Valtio-opin professori Ilkka Heiskasen vuosikymmeniä sitten esittämä analyysi yhteiskunnastamme hallintahallintajärjestelmien perusteella on osuva. Se sopii muihinkin yhteiskuntiin. Onneksi Suomessa yhteiskunta perustuu kolmeen itsenäiseen ja vahvaan hallintajärjestelmään: kollektiiviseen, markkinaperusteiseen ja julkiseen. Hallitus on murtamassa tätä perustaa.
Vapaan sopimusyhteiskuntamme alkuun päästiin vuonna 1941, jolloin SAK ja EK ns. tammikuun kihlauksessa tekivät ensimmäisen työmarkkinasopimuksen. Se yhdisti kansaamme sotaponnistuksissakin. Se loi pohjaa nykyiselle sopimusyhteiskunnalle ja hyvinvointivaltiolle.
Työmarkkinajärjestöt edustavat Suomessa erittäin merkittävää yhteiskunnallista, sosiaalista ja tiedollista pääomaa. Ne ovat osa kollektiivista järjestelmää puolueiden ja muiden kansalaisjärjestöjen ohella. Kollektiivisen järjestelmän vapaus ja toimivuus, toisin sanoen kansalaisyhteiskunnan vapaus, turvaa yhteiskunnan kansanvaltaisuuden.
Olisi perin outoa, jos vapaan yhteiskunnan ay-liike ei reagoisi hallituksen esittämiin sosiaaliturvan heikennyksiin, jotka mitätöisivät ostovoimaa palkoilta, minkä puolesta liitot ovat toimineet. Vielä selvemmin ay-liikkeen rooliin kuuluu ottaa kantaa työsuhteen ja työttömyysturvan heikennyksiin.
Tilanne on kärjistynyt sen johdosta, että hallitus on ottanut ”työnantajatakin” ylleen. Arvostettu talousasiantuntija Sixten Korkman totesi: ”Työnantajat ovat ulkoistaneet taistelun hallitukselle, jonka ohjelmaan työnantajien toiveet on kirjattu” (Helsingin Sanomat 26.9.).
Työnantajaleiri on vuosia heikentänyt luottamusta ja perinteisen yhteistoiminnan, kuten työehtosopimusten edellytyksiä. EK luopui keskitetyistä työmarkkinaratkaisuista ja kaikista keskusjärjestösopimuksista vuonna 2017. Sen jälkeen Metsäteollisuus ilmoitti luopuvansa valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta vuonna 2020 ja Teknologiateollisuus 2021.
Kehitys on heikentänyt työmarkkinajärjestöjen yhteistoimintaa ja ollut päinvastaiseen suuntaan kuin Ruotsissa. Luottamus järjestöjen yhteistoimintaan sekä työnantajien ja työntekijöiden luottamus työpaikoilla sekä työntekijöiden edustuksen lisääminen yritysten hallintoelimissä Ruotsin tapaan edistäisivät vakautta työmarkkinoilla. Sen sijaan hallitus heittää ”bensaa liekkeihin” esityksillään.
Sopimusyhteiskuntamme kolmen hallintajärjestelmän välit uhkaavat hallituksen toiminnan vuoksi horjua pahasti. Ministeri Riikka Purra totesi totesi uhmakkaasti ay-liikkeelle: ”Ei tällä puolella pöytää puntti tutise.” Puhe kuulosti kovin militantilta.
Purrassa on varmasti ainesta, tosin joskus tulee mieleen se, että päättäjien ala-ikäraja tulisi olla paljon korkeampi.
Ei suoranaisesti takaa mitään, mutta korrelaatioperustein, tilanne on selkeä.
Kommentti ei tarkoita sitä, etteikö nuorilla voisi olla osuutta näissä. Aivan päinvastoin, mikä voi yllättää tällaisen kertomisen yhteydessä.
Väite on pitkälle posketon, mutta silti hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän nyt ole sammutusvaahdon vuoro, Suomen velkataakkaan on heitetty bensaa jo 15 vuotta, hyvin on palanut 🤯
Ilmoita asiaton viesti
Ja luuletko, että luomalla eripuraa työnantajien- ja tekijöiden kesken asia ratkaistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Just niin, mutta voivat puolestani maksaa velkansa pois, niinhän minäkin olen tehnyt 🥳
Ilmoita asiaton viesti
Vidaan aina kysyä että onko niin että maata hallitsee sosialistinen ay-liike jonka vastaisia päätöksiä ei maan laillisesti ja demokraattisesti valittu hallitus voi tehdä.
Vaan että lait ja asetukset täytyy hyväksyttää ay-liikkeellä?
Vai onko niin että maata hallitsee peräti lähes alaikäiset ”opiskelijat”?
Vain pitäisikö kuitenkin olla niin että maata hallitsee laillisesti ja demokraattisesti valittu hallitus jonka täytyy hyväksyttää päätöksensä ainoastaan demokraattisesti valitulla Eduskunnalla?
Maan hallitus katsoo koko maan etua ja ay-liike ja opiskelijat omaa etuaan.
Minkähänlainen riemu siitä syntyisikään jos sosialistihallituksen aikana elinkeinoelämä alkaisi lakkoilemaan? Mitä kaikkia nimityksiä elinkeinoelämän edustajaista käytettäisiinkään? Voin vain arvailla.
Ilmoita asiaton viesti
Kansainvälinen oikeus on perustelluista syistä
hyväksynyt lakko-oikeuden, myös poliittiset lakot. Työnantajiin nähden työntekijät ovat heikommassa asemassa. Nyt hallitus on ottanut työnantajien roolia, mihin Korkmankin viittasi kirjoituksessaan. Yrityksillä ei ole kyse toimeentulosta kuten työntekijöillä. THL, Pelastakaa Lapset, Mannerheimin Lastensuojeluliitto jne. ovat arvostelleet monia samoja esityksiä kuin AY-liike.
Ilmoita asiaton viesti
Kansainvälinen oikeus?
Poliittiset lakot ovat useissa maissa kiellettyjä, monissa, mm. Ruotsissa ja Saksassa rajoitettuja.
Suomen hallitushan ei ole suinkaan kieltämässä poliittisia lakkoja. Ainoastaan rajoittamassa niitä mm. Ruotsin tasolle.
Yrityksillä on nimenomaan kyse toimeentulosta ja siinä samalla myös yrityksen työntekijöiden toimeentulosta.
Täysin asiaankuulumatonta on argumentoida THL:n, Pelastakaa Lapset ry:n ym. avulla.
Luulisi ay-liikkeen levan kiinnostunut maan tulevaisuudesta kokonaisuudeessan eikä vain omasta edustaan.
Mitä Sixten Korkmaniin tulee niin hän sanoo aina niin kuin kysytään. Suomihan on jo pitkään kuunnellut Korkmania ja tulos on 150 miljardia velkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Pela, MLL edustavat kansalaisyhteiskuntaa kuten AY-liikekin. Yhteinen huoli on sosiaaliturvan leikkauksissa. Ei AY-liike ei aja omaa etuaan vaan jäsentensä etua ja puolustaa toimintaoikeuksiaan, joilla se huolehtii jäsenten ja kansalaisten hyvinvoinnin ajamisesta. Toivottavasti hallitus suostuu vuoropuheluun ja arvioi uudelleen monia sosiaaliturvan leikkauksia. Näin sitä toimitaan vapaassa yhteiskunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
Siis tarkoitat että ko. järjestöt, ja siis käytännössä mikä tahansa järjestö, on se joka päättää kuinka lait pitää laatia maassa. Ei siis maan hallitus eikä eduskunta?
Hallitus on aivan varmasti tietionen niin ay-liikkeen kuin muidenkin ”järjesöjen” kannasta ja perusteista kannalleen.
Hallituksen tehtävä on punnita maan etua eikä yksittäisen järjestön tai sen jäsenten etua.
Jos valtiolla ei ole rahaa ylläpitää jotain toimintaa niin valtion tulee joko lakkauttaa se tai jollain keinolla pienentää kustannuksia.
Ei lakeja laadita huutäänestyksellä jonkun järjestön keskuudessa tai työpaikkaneuvostoissa.
Eikö EKK ja Suomen Yrittäjät ym. ole yhtä lailla jrjestöjä joita pitää kuunnella?
Me emme voi jatkaa velaksi elämistä. Suu on pantava säkin suuta myöten.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kannata vastata tahalliseen väärinymmärtämiseen
Ilmoita asiaton viesti
Palkansaajien etujärjestöillä on ihan yhtäläinen oikeus puolustaa jäsentensä etuja siinä kuin elinkeinoelämän etujärjestöilläkin omiensa.
Hallitus on asettautumalla työnantajien ajajaksi tehnyt itsestään työmarkkinaosapuolen, ja siksi poliittiset lakot ovat nyt aivan erityisen oikeutettuja ja paikallaan.
Poliittinen vasemmisto on tietenkin aina heikompien puolella toisin kuin oikeisto, joka on vastaavasti poikkeuksetta heikkoja vastaan ja vahvojen puolella. Tästä lähtökohdasta käsin en näe kovin eriskummallisena sitä, että vasemmisto-oppositio yhdessä ay-liikkeen kanssa yrittää pelastaa hyvinvointivaltion poliittisen oikeiston ja elinkeinoelämän etujärjestöjen häikäilemättömältä hyökkäykseltä.
Kansan syvät rivit antavat puolestaan vankkumattoman, varauksettoman ja vakaumuksellisen tukensa oikeistohallituksen väärämieliseksi koettua politiikkaa vastustaville liittojen legitiimeille työtaistelutoimille.
Ilmoita asiaton viesti
Et nyt taida nähdä metsää puilta.
Ay-liike tekee hallituksesta työmarkkinaosapulen.
Hallitus ei asetu minkään pulelle. Se katsoo, niin kuin sen pitääkin katsoa, maan etua.
Ay-liike on EKK:a vastaava järjestö. EKK ajaa jäsentensä etuja.
Mitä sanoisit, kuten kirjoitin aikaisemminkin, jos EKK olisi tai tulevaisuudessa tekisi, poliittisen työsulun ilmoittamalla että ensi maanantaina ei ole kenellekään töitä eikä palkka juokse jos hallitus ei tee sitä tai tätä?
”Kansan syvät rivit antavat puolestaan vankkumattoman, varauksettoman ja vakaumuksellisen tukensa oikeistohallituksen väärämieliseksi koettua politiikkaa vastustaville liittojen legitiimeille työtaistelutoimille.”
Mistä oppikirjasta tuo sitaatti on?
Kuinka suuri osa kansalaisista onkaan ay-liikkeen jäseniä? onko lakoista tehty jäsenkyselyä?
Eivät mitkäänb ”etuudet” ole kiveen hakattuja. Kun ei ole rahaa niin ei ole rahaa.
Tärkeintä nyt olisi saada Suomen talous tasapainoon ja kilkpailukyky kuntoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tee, vaan EK on nyt saanut hallituksestamme sen etujen puolustajan ja se ei kelpaa. Hallituksen on oltava erossa ja annettava vain ja ainoastaan työntekijöiden ja työnantajien yhdessä sopia asioista kaikessa rauhassa kuten Ruotsissakin tehtiin yli 20 vuotta sitten.
Ilmoita asiaton viesti
” joilla se huolehtii jäsenten ja kansalaisten hyvinvoinnin ajamisesta.”
Aika huonosti ovat onnistuneet.Paitsi omat tulonsa ovat kasvattaneet
vuosien saatossa järkyttävälle tasolle.
Eivät edes ”lakkoasettakaan” osaa tumpelot käyttää ja nyt ulistaan,että sitä heikennetään.On ne kovaa sakkia,täytyy sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja paskat se Suomi enemmän on velkaa kuin keskiverto EY-maa.
Ilmoita asiaton viesti
Lähes 5 % valtion menoista menee korkojen maksuun. 4 miljardia. Revi siitä.
Joka kahdeskymmenes Euro maksetaan korkoja.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, tuohon edelliseen kommenttiini lisäystä:
Nelihenkinen perhe maksaa siis korkoja 2 900 Euroa vuodessa.
Monelle tuo on neljännesvuoden bruttotulo.
Ilmoita asiaton viesti
Älä Jocke leiki tyhmää! (Tai mistäpä minä tiedän, leikitkö?)
Suomi on maa, missä kansalaisilla on sen lisäksi, että on äänioikeus, mahdollisuus myös vaikuttaa vaalien välillä. Sitä varten meillä on mm. olemassa lukuisa määrä erilaisia järjestöjä. Ay-järjestöt ovat osa niitä, ja kohtalaisen merkittävä osa parimiljoonaisine jäsenineen.
Kukaan ei ole kiistänyt, etteikö vaaleilla valittu eduskunta halutessaan silti voi päättää aivan KAIKISTA asioista, jotka eivät ohita perustuslakia, ja jopa sen ylikin, jos vain löytyy riittävä määrä edustajia muutoksen taakse.
On vain niin, että viisas poliittinen päättäjä ottaa huomioon myös päätöstensä vaikutukset ja seuraukset. Ja sitä tämä nykyinen hallitus muutaman edustajan enemmistöllä ei tunnu ymmärtävän.
Ilmoita asiaton viesti
Lisään tähän vain että katso peiliin. Sinuna en puhuisi mitään toisten tyhmyydestä.
On vain niin että jos ay-liike ei saa tahtoaan läpi niin se ei sitä saa. Ei siinä auta itkupotkuraivarit. Kun ei ole rahaa niin ei ole rahaa. Ay-liike ei toistaiseksi vielä ole meillä mikään mafia.
Ilmoita asiaton viesti
Orpo on luvannut keskustella Ay- pomojen kanssa lakkojen välttämisestä….
Orpo on keskustellut aikaisemminkin samasta asiasta ja jaaritus jatkuu, että ”Suomen talous on niin kurjassa kunnossa ja kuin Pohjoismaatkin…”
..eli tyhjän kanssa.
Suomen talous ei suinkaan ole niin kurjassa kunnossa, vaan velkaantumista on vähennettävä oikeudenmukaisin keinoin niin, että talkoisiin osallistuvat kaikki kykyjensä mukaisesti.
Todellinen tulppa asialle on kuitenkin se, ettei Orpo uskalla kävellä persujen, Purran ylitse, koska Purra sanoo, että se on sitten kaput tämä hallitus ! Orpolle kun on tärkeintä pääministeriys – Suomella ei niin väliä !
Ilmoita asiaton viesti
Kerro noita muita keinjoa?
Kun jokainen instanssi joka jutuu leikkausten kohteeksi, huutaa kurkku suorana että ”ei meiltä, leikataan jstain muualta”.
Se ei ole ”keskustelua” että mennään ja kysytään ay-liikkeeltä että mitä tehdään. Se nay-liikkeen sanelua.
Ay-liike ei luovu ”saavutetuista eduista”. Se ei ymmärrä, tai ymmärtäähän se, mutta ei halua ymmärtää, että mitkään lait tässä maailmassa ei ole kiveen hakattuja.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän kysymys ole yksinomaan leikkauksista, vaan myös verokertymästä, jossa poliittisista syistä kaikkein suurimmat ”verovelvolliset” pääsevät kuin koira veräjästä ml. tuloverojen välttely pääomaverojen kautta ym. ym..
Mutta asia. mistä ei puhuta on yhteiskunnan ilmapiirin romahtaminen tukea toimia ja kokea nyt äärimmäistä epäoikeutta.
Ilmoita asiaton viesti
Toimii kuin junan vessa, (joskus ennenvanhaan).
Nyt siirrymme sujuvasti verojen korotuksiin valtion talouden tasapainottamisessa.
Niiltä jotka maksavat jo nyt lähes puolet tuloistaan tuloveroina pitäisi ottaa vielä enemmän. Niin että loputkin siirtyvät pääomaverotukseen tai sitten rajojen ulkopulelle.
Kuinka tänne saadaan niitä osaajia kun tuloista, palkasta, menee puolet veroihin ja eläminen on muutoinkin kalliimpaa kuin missään muualla?
Tuo viimeinen lauseesi ei oikein avautunut.
Ilmoita asiaton viesti
Itsenhän nämä himoverottajat ovat ajaneet tilanteen tälläiseksi.
Yritetään nujertaa kaikki lypsettävät lehmät ja joka ongelman ratkaisuun on vain yksi keino.Nostetaan veroja!
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa AY-liikkeen kohdalla pitäisi mieluiten heittää öljyä laineille kuin bensaa liekkeihin. Käsittääkseni hallitus pyrkiikin juuri ensiksi mainittuun.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä asianajaja tekee juuri niin että humioi myös vastapuolen näkemykset. Kun puhutaan esim. riita-asiasta. Rikosasiat erikseen.
Kun kuuntelee vastapuolta ymmrtää tilanteen ja koko prosessi voi lyhentyä ja näin tulla halvemmaksi asiakkaalle.
Huono sitävastoin jauhaa ja jauhaa täysin välittämättä mahdollisesta lopputuloksesta. Tärkeintä hänelle on palkkio.
Ilmoita asiaton viesti
Väitätkö,että esim. Riku ei olisi näin tehnyt?
Ilmoita asiaton viesti
Keskusjärjestöjen osalta kyseessä on viimeinen taisto, jonka lopputulos pitkälti ratkaisee työmarkkinakentän tulevaisuuden rakenteen. Meneillään on vyörytys, jossa työnantajat pyrkivät hajoittamaan ay-liikkeen joukkovoimaa ja siten parantamaan omia asemiaan tt:n kustannuksella.
Kun EK vetäytyi TUPOista, keskusjärjestöistä tuli ikään kuin turhakkeita, mikä tietysti oli työnantajapuolen tarkoituskin. Samassa yhteydessä ilman TES-sopimuksia olevista palkansaajista tuli täysin TA:n armoilla olevia. Seuraava steppi on siirtyä liittotason sopimuksista paikalliseen sopimiseen, mikä vie ammattiliitoilta valtaa ja vaikutusmahdollisuuksia. Paikallisessa sopimisessa työpaikat saadaan -parhaassa tapauksessa- kilpailemaan keskenään toisiaan vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Perivasemmistolaista ja – kantaista ajattelua, joka vastaa hyvin sitä pysähtyneisyyden aikaa, johon ay-liike ja ”karikannalat” ovat jumittuneet. Kun tekstiä ryydittää sopivasti edesmenneen kommunistin ja nykyisen sosialistin mielipiteillä, voi hölmömpi jopa erehtyä luulemaan, että kyseessä on joku syvällisempikin analyysi.
Totuus on seuraava: maan talous on totaalisen kuralla, eikä edellisen sosialistihallituksen täydellinen vastuuttomuus parantanut asiaa. Euro pitää meidät koomassa ja yrityksiä menee nurin ennätystahtia.
Samaan aikaan tyhmää tyhmemmmät ay-johtajat (jotka itse tienaavat 150-250.000 vuodessa) ohjaavat jäseniään teuraiksi ja pysyvästi työttömiksi.
Nyt on vähän hiljaisempaa, mutta vielä edellisen hallituksen aikanakin, vasemmistopuolueiden johdolla (EKn ohjauksessa) maahan uitettiin kymmenien tuhansien halpatyövoimareservi. Kun nyt putoat +40v pois työelämästä, se on pysyvää. Et saa vanhaa työpaikkaasi takaisin (yritykset eivät lomauta vaan irtisanovat tai menevät itse nurin) ja uusiin palkataan ihan muita tekijöitä. Siinä sitten ihmettelet, että kuinka tässä näin pääsi käymään, vaikka liitossa lupasivat. Sitten huomaat, että ei se liitto enää ajakaan asiaasi, koska olet työtön. Ay-liike ei itse parasiittina halua siihen takertuvia hyödyttömiä yksilöitä roikkumaan mukana.
On aivan sama mitä jotkut kansainväliset pykälät tai vanhat käytännöt pitävät sisällään. Nyt eletään kovassa kv-murroksessa, jossa illuusio hyvinvointiyhteiskunnasta osoittautuu juuri siksi mitä se onkin; velkarahalla ostettu 1,5 sukupolven kansallinen valhe. Työväen joukkovoima on sekin enää muisto vain. Elämänmuutoksen karuuden tulee toteamaan myös alempi valkokaulusväki. Sen sijaan ei tule uustyövoima, vaan tekoäly.
Tätä tekoälyä tarvittaisiin nyt kipeästi myös ay-liikkeessä ja muissa vasemmiston ”ajatushautomoissa”. ”Uusi Uljas Maailma” tekee tuloaan ja nämä hourii kuin eläisimme vielä 1970-lukua.
Mitä muuten kuuluu sille kommunistinuorien yliopisto- ja kouluvaltaukselle? Vieläkö siellä makaillaan makuupusseissa, kaatuiko hallitus, muuttuivatko päätökset?
Ilmoita asiaton viesti
”Vieläkö siellä makaillaan makuupusseissa, kaatuiko hallitus, muuttuivatko päätökset?”
Hyvin näytti toimineen! Vähemmän järjettömyyttä hallitukselta viime aikojen uutisissa!
Ilmoita asiaton viesti
Mitkä opiskelijoita koskevat päätökset muuttuivat? Mikä ylipäätään on muuttunut tuon kommunistinuorten hyödyttömän tempauksen seurauksena?
Älä tule mutuilemaan kommenttini alle. Faktaa esiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tyypillinen kommentti kahtiajakauteneessa maailmassa. Tähän tämä äärioikeistolainen hallitus juuri pyrkii – meihin ja heihin.
Vieläkö odottelet Trumpia presidentiksi? ( Meidän omahan on täisin
munaton )
Lähdet ilveksiä jahtaamaan, hakkautat perintömetsät sileäksi, ojitat mahdolliset suot?
Kiellät ilmastonmuutoksen, ja ihmettelet +50 asteessa Fuengirolassa, että kylläpä lämpöä piisaa…
AI:n ovat jo mainostajat ja poliitikot ottaneet käyttöön. Keseessä nk. negatiivinen vahvistaminen, eli negatiiviset asiat kiinnostavat tolloja enemmän kuin positiiviset ( tuttu juttu, esim. kolaripaikan pällistelijät ), ja seurauksena että ihmiset reagoivat kaikkeen agressiolla ja vihalla.
Kokoomus ja Persut ovat käyttäneet samaa konsulttia päästäkseen ja pysyäkseen vallassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä kannattaa lukea tuo oma kommenttisi pariin kertaan uudelleen. Se on täydellinen oxymoron.
Jos sinulla on jotain faktaa, niin kerro. Mutta älä nolaa itseäsi enempää luettelemalla noita kuluneita persu-kokkari-trumppi-impivaara -kliseitä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä sinulle faktaa: Minä en ole ollut mihinkään liittoon jäsenenä ja vakituisesta työstäni metallialalla lomautuksen alla tein sopimuksen toisen työnantajan kanssa ja irtisanouduin edellisestä.
Kuitenkin tämä työnantaja jätti maksamatta palkkoja lähes 4 kuukautta. Jouduin kysymään palkkaturvalta TE-keskukselta, mikä vaatii sen, että 3 kuukautta on kulunut ilman mitään palkkoja. Niin ja TE-keskuksella nähtiin todisteita kauhulla, että piti julistaa minut niin, että en saa karensseja keneltäkään.
Kerroin heille tilanteeni ja he täyttivät ja alkoivat maksaa mutta se jäi kesken siksi, kun työnantajani kehtasi antaa 200 euroa tililleni kesken kaiken. Tämä epäsi minulta palkkaturvan ehdot.
Kysyin, että mitä minä nyt teen, sukulaiset eivät enää halua tukea minua enempää ja työnantajani ei edelleenkään maksa?
Minulle osoitettiin työsuojelupiiri ja siellä osattiin osoittaa työelämän asianajajaan, valtio maksaa asianajajan kustannukset, kun minulla ei ollut varaa tai omaisuutta mitään. Siihen toki kului pari kuukautta.
Ensin asianajaja pyysi, että esitäytetyn irtisanomispaperin näytän työnantajalleni, että täyttäisi sen ja jos ei, niin silminnäkijä todistaa omalla allekirjoituksellaan, että yritin saada ja en saanut.
Loppujen lopuksi käräjäoikeudessa työnantajani tuomittiin törkeästä palkanmaksun puutteesta ja vapaudenriistosta, kun tein koko ajan palkatta ja matkustamalla paikan päälle kaikissa asioissa.
Nykyään on tosi hyvä kuulua liittoon, joka hoitaa minun asiani ja vaikeammatkin, mitkä hoitavat lakimiehet ilman, että joudun todella paljon hommia tekemään sen eteen, että oikeuteni toteutuu.
Mieti tätä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä ja miten tämä sinun subjektiiviseen kokemukseen perustuva ongelmasi liittyy näihin makrotalouden kysymyksiin?
Ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä Topille on joskus käynyt. Koitapa ryhdistäytyä, jos meinaat keskustella aiheesta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen ollut yrittäjä koko työikäni. Ilmeisesti aika paljon fiksumpi yrittäjä kuin sinä, kun kukaan ei ole vienyt minulta mitään. Olen näinä vuosina työllistänyt satoja ihmisiä, mitäs sinä olet saanut aikaan, tuon tyhmyyden lisäksi.. en odota vastausta.
Ei se, että itse epäonnistuu tyhmyyttään tarkoita sitä, että koko järjestelmä pitäisi sen vuoksi muuttaa – vielä tyhmemmäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Luepa Topi esittelytekstisi Puheenvuoron profiilissa. Mitä lausut sananvapaudesta – ja erikseen sen riistämättömyydestä. Jotain taitaa olla toiseen kohdistuvasta vaarastakin, vaikka et edes tuota tekstiä ole osannut loogisesti kirjoittaa.
Tämä taitaa olla nyt 5. henkeeni kohdistuva suora uhkaus tässä ketjussa. Ja se riittää.
Paitsi, että tein ilmoituksen ylläpidolle, teen myös asiasta rikosilmoituksen.
Pääset poliisille ja syyttäjälle selvittämään tarkemmin tuota omaa sananvapaus-käsitettäsi.
Ilmoita asiaton viesti