Presidentinvaalit: korpikommunistin tuki Alexille ja muuta tähän asti tapahtunutta

Presidenttiehdokkaiden tukijoukot alkavat muodostua. Haavisto saa melko varmasti taakseen enimmän osan Urpilaisen ja Anderssonin ensimmäisen kierroksen kannattajista. Katse siis kohti Keskustaa ja kansalliskonservatiiveja.

Kristillisdemokraatit Pekka voi jättää väliin kahdesta syystä, joista vähemmän tärkeä ehkä se, kun puolueen kannattajille jo pelkkä ajatuskin Haavistosta presidenttinä pistämässä poskivalssia linnan juhlissa Antonion kanssa saa kylmän hien hiipimään kainaloihin. Tärkeämpi syy toki se, että mitä väliä? KD:n kannatus jossain yhden ja kahden prosentin välissä.

Entä Alex? Skitsofreeninen tilanne. Pitäisi samanaikaisesti kumartaa oikealle, keskelle ja vähän vasemmallekin. Onneksi tilanne ei niin tukala. Kun pyllistää yhteen suuntaan, niin kumartaa joka tapauksessa jonnekin.  Ja Kokoomuksen 23% kannatus luo hyvän pohjan. Vähän Stubbina varoisin mielikuvaa ”rikkaiden presidentistä”. Nyt jokainen kynnelle kykenevä suomalainen pikkumiljonääri haluaa tukea Stubbin kampanjaa ja mahdollisimman julkisesti. Hei, minäkin olen täällä!

Yllättävimmästä puolen valinnasta on vastannut Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen. Kainuulainen korpikommunisti julkisti mahdollisimman näyttävästi tukevansa Westendin kokoomuslaista. Siinä on etäännytty paitsi maantieteellisesti myös mentaalisesti mahdollisimman kauas nälkämaan känsäkourista. Merjan perustelukin oli ikoninen: Alexilla on hyvä sydän! Kyllönen unohtaa, että pikimustan porvarin sydän voi olla vaikka kuinka lämmin ja avoin, mutta lompakko ei koskaan.

Toiseksi yllättävimmän poliittisen siirron on tehnyt perussuomalaisten Sheikki Laakso. Pridessa ei taida olla romurallia vielä ollutkaan. Sheikki ilmoitti tukevansa Pekkaa. Hyvä niin. Jokin aika sitten Laakso rähinöi poliisin kanssa ja sai roimat sakot. Kymenlaaksolaiseen tapaan Sheikki ilmoitti rehellisesti heti: ”Miä sen tein”. Ja lisäsi, että olisi ansainnut käytettäväksi etälamautinta!

Tästä voisi elokapina ottaa opiksi!

Perussuomalaisten Sanna Antikainen kannattaa Stubbia. Sannuli sanoo syyksi sen, että Stubb ei vastaa, jos Putin soittaa. Olisiko tässä yleisemmäksikin ohjeeksi? Validi menetelmä muodostaa poliittisia kantoja, kun ehdokas kertoo kenelle ei vastaa? Kenelle Purra painaa punaista painiketta? Kenelle nousee Orpon luuri?

Lähipäivien tulikuuma peruna on, mitä tekee Teuvo Hakkarainen? Vieraileeko Haavisto näyttävästi ystävänsä Viitasaaren sahurin luona? Vihreille maailmanparantajille, ituhipeille ja muille työstäkieltäytyjäloikoilijoille  (siteeraan valtionvarainministeriä) Hakkarainen on ollut vaikea ongelma. Umpihetero machosahuri, joka ottaa kuppia kuten miehen tuleekin, mutta työllistänyt Keski-Suomessa ja maksanut veroja enemmän kuin kymmenen Suomen suurimman kaupungin sateenkaarimarssijat yhteensä.

Eilisen ehkä näyttävimmän poliittisen liikun teki Ben Z. Moni hieraisi silmiä. Mitä ihmettä Benkku tekee Kansalaistorilla? Eksynyt espalta? Eihän Zyskowicz ole ollut niin kaukana kotikulmilta sitten teiniliiton traumaattisten vuosien. Kiersikö Benkkukin Alexin kanssa Töölönlahden?

Vähän myöhemmin Pekka juhli Narinkkatorilla. Moni odotti jos ei nyt Agit Propia niin ainakin Ultra Brata, mutta siellä oli ainoastaan Paavalin seurakunnan kirkkoherra. Onko maailmantilanne tosiaan jo näin vakava?

Jännäksi menee. Uskaltautuuko kukaan Hakaniemen torille ”Ay-mafian” joukkoon? Siellä voi loppuviikosta tarjeta ilman tikkitakkia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu