Enemmistö lääkäreistä kannattaa eutanasian laillistamista. Kansalaisaloite eutanasialaista kerää hyvin allekirjoituksia

Lääkäriliiton 25.1.24 julkistaman uusimman kyselyn mukaan enemmistö lääkäreistä kannattaa eutanasian laillistamista.

https://www.laakariliitto.fi/uutiset/ajankohtaista/eutanasiatutkimuksen-ennakkotulokset-enemmisto-laakareista-on-taysin-tai-osittain-eutanasian-laillistamisen-kannalla-mutta/

Tulos on jokseenkin odotetun kaltainen. On ollut havaittavissa jo edellisen kyselyn mukaan kolmen vuoden takaa näkemysten muuttuminen myönteisempään suuntaan. Tämä on positiivinen kehitys.

Itsemääräämisoikeuden näkökulmasta on syytä eduskunnan säätää laki eutanasiaan.

Kyselyn toteuttamisessa oli mukana Tampereen yliopisto. Uutisoinnin mukaan kyselyä aiotaan tehdä myös sairaanhoitajille ja myös yleisölle, eli kansalaisille.

Lääkäriliitto tulee käsittelemään oman virallisen linjansa mahdollista muuttamista kuluvan kevään ja vuoden aikana.

Sairaanhoitajien näkemystä on viimeksi selvitetty vuonna 2017 ja silloin sairaanhoitajat antoivat vahvan tuen. Kansalaisten näkemystä on kyselty eri medioiden taholta viimeisten viidentoista vuoden aikana lukuisia kertoja ja ne kyselyt ovat osoittaneet vahvan tuen eutanasialaille.

On aika vaihtaa se Lääkäriliiton virallinen kielteinen kanta edustamaan yhteneväisesti suomalaisten enemmistön myönteistä kantaa, niin sitten ollaan oikealla tiellä.

Kiitos Lääkäriliitolle kun tekivät jäsenilleen kyselyä asiasta. On aika muuttaa lainsäädäntöä, jotta toteutuisi itsemääräämisoikeus. Kitua saa vapaasti kuoleman edessä jos niin itse haluaa, mutta on se oltava oikeus eutanasiaan jokaisella jos niin itselleen kokee parhaimmaksi.

Käynnissä on kansalaisaloite eutanasialaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu