Isänä olemisesta

Isänä oleminen, oli lapset sitten pieniä taikka isoja tarkoittaa ainakin sitä, että isä ei ole koskaan tarpeeksi oppinut. Se on jatkuvaa oppimista, siinä tehtävässä ei voi koskaan todeta itselleen, että ”nyt minä tiedän kaiken isyydestä tai että olen kokenut kaiken”.

Minulla on kolme aikuista poikaani ja kaksi lastenlasta. Olen 56-vuotias ja opin, koen, oivallan, minua neuvotaan ja ohjataan, kuten on syytäkin. Pappana oleminen on sekin tietynlaista isänä olemista, papan roolissa. Lapsenlapset ovat opettaneet minua hurjan paljon, paljon enemmän kuin osasin koskaan kuvitellakaan.

Pieni ihminen, vasta elämän alussa oleva ihmisen alku voi tehdä suuria tekoja. Olen kokenut vahvasti niin. Olen hyvin kiitollinen. Huolehtikaamme lapsista, antakaamme lapsille turvaa, huolenpitoa, rakkautta, välittämistä.

Ennen kaikkea jokainen pieni lapsi on oikeutettu tuntemaan, että hän on rakastettu omana itsenään, enemmän ei tarvitse olla. Antakaamme tilaa kaikille lapsille kokeilla ja kokea, turvallisesti. Löytää oma polkunsa, kasvattaa omat siipensä. Olkaamme tukena ja turvana elämän tiellä. Niin me isät kuin äiditkin, niin papat kuin mummot.

Hyvää isänpäivää kaikille isille!

Terveisin yksi isä ja pappa.

Kari Viholainen

Ex-sairaanhoitaja. Tällä hetkellä toimin Exitus ry:n puheenjohtajana/ alk. 2016-. Yhdistykselle tärkeitä asioita ovat eutanasialainsäädännön puolesta puhuminen. Hoitotahtoasiat sekä edunvalvonta asiat. Hyvin tärkeä tavoite on vaikuttaa saattohoidon / palliatiivisen hoidon kehittämiseen koko Suomessa. Yhdistys siis on potilasjärjestö ja ajaa potilaan asiaa. EXITUS ry on aatteellinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys. Päätavoitteenamme on myötävaikuttaa siihen, että Suomeen saadaan aktiivisen eutanasia salliva laki. Ihmisellä olisi siten oikeus saada lääkinnällistä kuolinapua, kun parantavaa hoitoa ei enää ole ja kun sairauden ennuste on lääketieteellisesti arvioiden toivoton ja inhimillisesti katsoen kestämätön. EXITUS korostaa sitä, että kuolinavun on aina oltava vapaaehtoinen valinta ja että sen on perustuttava henkisesti terveen ihmisen omaan harkittuun pyyntöön. Yhdistys jakaa tietoa niin eutanasiasta kuin potilaan oikeuksista ja hoitotahdon (hoitotestamentin) tärkeydestä. Exitus ry on World Federation For Right To Die Soceties:n jäsen. http://www.worldrtd.net/ Sosiaali-ja terveysministeriön asettaman "elämän loppuvaiheen hoito" työryhmän jäsen". ELÄMÄN LOPPUVAIHEEN HOITOA, ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUTTA, SAATTOHOITOA JA EUTANASIAA KOSKEVAN LAINSÄÄDÄNTÖTARPEEN ASIANTUNTIJATYÖRYHMÄ Toimikausi 8.5.2018-30.6.2021. Kolme aikuista lasta ja kahden lapsenlapsen pappa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu