Valittavat päättäjät ison äärellä

Tammikuun aluevaaleissa valittavilla päättäjillä on ratkaiseva rooli omalla hyvinvointi alueellaan miten palvelut järjestetään. Tämä koskee hyvin laajaa sosiaali-ja terveyssektoria. Lainsäädännölliset velvoitteet on toteutettava, mutta on myös mahdollista tarjota palveluita, joihin ei sinänsä kohdistu velvoitetta.

Syksyn aikana on erityisen paljon yhteiskunnassa keskusteltu henkilöstön ”joukkopaosta” sos-terv alalta. Hoitajapula on todellisuutta, mutta yllätyksenä se ei ole tullut. Varoituksia on esitetty jo vuosien ajan. On ymmärrettävää, että kun joutuu työskentelemään jatkuvasti paineessa riittämättömyyden tunteen kanssa, ei sitä monikaan kauan jaksa. Silloin lähdetään ja vaihdetaan johonkin muuhun jos suinkin vaan mahdollista.

Tiedämme, että eläköityminen on suurta sos-terv alalta ja tiedämme myös sen, että tulevaisuudessa tarvitsemme myös palvelutarpeen lisääntyessä myös uusia tekijöitä. Ei siis riitä pelkästään se, että eläköityvien tilalle saadaan uusia ammattilaisia. Jo tällä hetkellä on arvioitu, että Pohjois-Pohjanmaan alueella on noin 700-sairaanhoitajan vaje.

Työhyvinvointi on oltava kunnossa, palkkaus on korjattava. Jatkuva henkilöstön vaihtuvuus on ”myrkkyä” sos-terv alalla. On paljon sellaista ”hiljaista tietoa” mikä opitaan työtä tekemällä, kokemuksen kautta ja tämä tieto siirtyy työyhteisössä sitten ajan kanssa vanhemmilta ja kokeneemmilta nuoremmille. Se kokemustieto on hyvin tärkeää. Jos työyhteisössä henkilöstö on jatkuvassa muutoksessa, on se hyvin kuluttavaa ja kokemustieto häviää. Se väistämättä näkyy myös palvelun kohteena olevalle. On sitten potilas tai muussa roolissa vaikka sosiaalipalveluiden puolella.

On hyvä asia, että Oulun kaupunki on alkanut rekrytoimaan sairaanhoitajia, lähihoitajia ja sosiaalityöntekijöitä ihan merkittävänkin määrän, mutta se ei riitä. Tulevan hyvinvointialueen on kyettävä olemaan niin houkutteleva työnantaja, että palveluksessa halutaan myös pysyä. Kaikkinensa kunnilta siirtyy eri hyvinvointi alueiden palvelukseen noin 200 000 työntekijää. Ei ole yhdentekevää mikä on työnantajan maine.

Kari Viholainen
Oulu

0
Kari Viholainen
Sitoutumaton Oulu

Puheenjohtaja. Oikeus Arvokkaaseen Kuolemaan ry.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu