Uudisrakentamisen laatu – taloyhtiön ensimmäinen hallitus

Asuntogrynderit valitsevat uuteen kohteeseensa perustettavan asunto-osakeyhtiön hallituksen jäseniksi yleensä grynderin omia palkollisia. Tämä  käytäntöhän merkitsee luonnollisesti sitä, että solmittavassa urakkasopimuksessa sekä tilaajan että perustajaurakoitsijan  edustajat ovat grynderin omaa henkilöstöä. On jopa mahdollista, että asunto-osakeyhtiön (tilaaja) hallituksen puheenjohta allekirjoittaa urakkasopimuksen perustajaurakoitsijan edustajana.  Työmaan seurantakokousten pöytäkirjoissa kokouksessa tilaajan edustajien nimien perässä voi olla vain grynderin (perustajaurakoitsija) nimi. Tämä taas tarkoittaa sitä, että ainakaan pöytäkirjanpitäjä (yleensä grynderin valitsema työmaavalvoja) ei tunnista kokouksen osallistujissa tilaajan – siis tulevien asunnonostajien – edunvalvojia.

Kuka on se grynderi, joka ottaa uuden kohteensa asunto-osakeyhtiön hallitukseen ainkin yhden riippumattoman hallitusammattilaisen (esim AKHAsta) ja aktiivisesti myötävaikuttaa rakennustöiden tarkkailijan valitsemiseen osakkeenostajien kokouksessa?   Tällaisen kohteen asunnoista uskoisin syntyvän kilpailua.

Kari Hopponen

Kerava

+2
karihopponen
Sitoutumaton Kerava

Evakkoperheen poika, joka on saanut elää rauhanaikaisessa Suomessa yli 70-vuotiaaksi. Sehän ei ole ollut aiemmin mahdollista ainakaan 500 vuoteen. Äänestänyt tilanteen mukaan eri puolueiden ehdokkaita kaikissa yli 45 vaaleissa, missä on ollut äänioikeutettu (p.l. 1974 presidentinvaalit, joissa sai äänestää vain 199 äänioikeutettua!). Elämänikäinen harrastus jalkapallo. Nyt myös uudisrakennusten laadunvalvonta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu