Mandelan esikuvallisuus velvoittaa

EU:n  ja EMUn markkinoijat ovat käyttäneet samanlaista orwellilaista manipulaatio- ja kapulakieltä kuin  taannoin  kommunistinen N-liitto satelliittimaita ”edistyksellisesti vapauttaessaan” sekä rotusorron, apartheidin,  puolesta puhuneet Etelä-Afrikan ex-johtajat. Mutta vääryys ja syrjintä kostautuvat aina.

EU/EMUn arkkitehdit viettelivät katteettomilla seireenipuheillaan herkkäuskoiset Euroopan valtiot  ensin EU:hun ja sitten EMUun.  Nyt systeemikriisin vallitessa on hätä ja hoppu saada aikaan pankkiunioni ja pyrkiä alistamaan sen avulla EU- ja euromaat liittovaltion orjuuteen. Luottamuspula on onneksi kuitenkin pahana kantona kaskessa  pyrkimyksille.

Haluammeko alistua tällaiseen orjuusikeeseen vai emmekö? On aika puhua asiat halki.

Samoin kuin Etelä-Afrikan mustia ei  kohdeltu aikoinaan ihmisarvonmukaisesti eikä tasa-arvoisesti eikä  oikeudenmukaisesti,  ei myöskään EU/EMU kohtele jäsenmaitaan ja  niiden kansalaisia YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaisesti eikä demokraattisesti eikä edes EU/EMU itsekään noudata omia säännöksiään.  Uhkaukset, kiristämiset ja lahjomiset (korruptio) eivät auta  kestävään kehitykseen utopian ja virtuaali-illuusioiden varaan rakentuvassa EU-utopiassa. Vilpilliset kulissit romahtavat aikanaan.

Jotta EU ja EMU pysyisivät pystyssä  sen käytäntöä ja säännöksiä on muutettava kaikkia jäsenmaita velvoittaviksi.  EU/EMUn tulee saavuttaa jäsenmaiden ja niiden kansalaisten vankkumaton  luottamus ja  yhteisymmärrys. Muuten EU ja EMU luhistuvat sisäpiirinsä ahneuteen ja epärehellisyyteen. Fiktiot ja kuplatalous eivät elätä  ketään. Muitakin malleja löytyy :  juuri kuollut kärsivällinen ja asialleen uhrautunut Nelson Mandela Afrikasta.

Epäitsekkään, humanistisen ja  kitkeröitymättömän Nelson Mandelan  esikuvallisuus velvoittaa meitä  kaikkia  toimimaan keskinäisen luottamuksen, ihmisoikeuksien ja paremman ihmiskunnan puolesta.  Omanvoiton pyyntö, itsekkyys, markkinavoimien jumalointi, rahavalta ja ahneus ovat tuhon tie eivätkä ne johda kestävään kehitykseen.

Etelä-Afrikan malliin EU/EMUunkin  tulee perustaa Totuuskomissio,  jotta uskottavuus ja oikeudenmukaisuus paranisi. EU/EMUn tulee pestä kasvonsa. Muutoin niillä ei ole tulevaisuutta. Nykyiset EU/EMUn byrokratiamallit pönkittävät vain vilpillisyyttä ja vääryyttä.

Nelson Mandelan rauhantahto, kristilliset arvot ja vankkumattomat, kansaansa yhdistävät periaatteet olkoot mallina meille kaikille, siitä mihin korkean moraalin ja epäitsekkyden omaava , sivistynyt ja vahva ihminen pystyy kristallisoituneessa elämäntehtävässään.

Vankilakokemuksetkaan eivät  nujertaneet eivätkä katkeroittaneet Mandelan sitkeitä humanitaaria pyrkimyksiä. Juuri siksi hän  esimerkillään nousee  yhdeksi  ihmiskunnan historian arvostettavimmista ihmisistä. Muistotilaisuuden suuri arvovaltainen saattojoukko kuvaa jo hänen poliittista merkitystään koko ihmiskunnalle.  Hän oli  on yhä  korkeatasoisen inhimillisyyden ruumiillistuma ja malli meille kaikille. Hän jos kuka toteutti elämässään rakkauden kaksoiskäskyä parhaimmillaan.  Hänen muistonsa elää aina.

http://areena.yle.fi/tv/2102896  YLE Nelson Mandela,Etelä-Afrikan uudistaja (52 min.)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu