EU-KYSELY: EU:n pitää muuttua roimasti
KANTARIN tekemän kyselyn mukaan suomalaiset ovat kaikkein pettyneimpiä EU:n nykykehitykseen…
Vain 27 prosenttia EU-kansalaista kertoo olevansa tyytyväisiä nyky-EU:hun. 2/3 vastanneista kaipaa jonkinlaista muutosta.
KANTARIN tekemän EU-parlamentin kyselytutkimukseen vastasi kaikkiaan yli 27 200 EU-ihmistä kaikissa 27 jäsenvaltiossa.
Kun suomalaisia pyydettiin joulun alla arvioimaan , menevätkö asiat EU:ssa oikeaan vai väärään suuntaan, peräti 60 prosenttia yli tuhannesta vastaajasta arvioi suunnan olevan väärä. Se on EU:n kannalta heikoin tulos kaikista 27 jäsenmaasta. Lähes yhtä skeptisiä suomalaisten kanssa olivat espanjalaiset, kreikkalaiset ja ranskalaiset.
MISSÄ mättää ja mitä pitäisi muuttaa EU-politiikassa? Kerropa mielipiteesi!
Yleisimmät erimielisyyden aiheet Kantarin kyselyn mukaan olivat maahanmuutto ja siirtolaispolitiikka (47%), sitten ilmastonmuutos- ja maatalousasiat.
Tarkemmin Kantarin kyselyn yksityiskohdista: https://yle.fi/uutiset/3-11785429
Tarkempi selonteko Kantarin kyselystä:
https://yle.fi/uutiset/3-11785429
Ilmoita asiaton viesti
Aasiaan syntyi 2020 maailman suurin vapaakauppa-alue. Mukana mm ssa Kiina, Japani, Australia ja Intia harkitsee osallistumista.
Kyseessä on puhtaasti valtioiden välinen iso kauppaliitto, ei synteettinen ja pakolla muodostettava liittovaltio.
Mikä EU ssa tulee menemään pieleen, niin mielestäni se vastaus löytyy tuon Aasian notkean kauppaliiton rakenteesta ja EU n jäykän sosialismilta haisevan politbyron t. keskushallinnon toimista.
Huonosti asiansa hoitaneiden maiden kilpailukykyä subventoidaan hyvin asiansa hoitaneiden rahoituksella. Eihän tuollainen subventointi ole vapaata markkinataloutta nähnytkään, eikä näin ollen myös tule vapaassa markkinataloudessa toimimaan ilman alueellisia amputoimisia.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa jäykkä ja epädynaaminen EU-malli jäädä tuon aasialaisen vapaakauppamallin jalkoihin?
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jokainen voi keskenään miettiä hankinnan kriteereitä sekä lopputuotteen hinnoitteluun johtavia tekijöitä. Veikkaan Aasian liiton olevan tuolla saralla valovuoden EU ta edellä.
Kaikki muu älämölö ja oheistoiminta on sitten ihan eri asia.
Ilmoita asiaton viesti
Pohjimmiltaan EU-johdolla taitaa oll pyrkimyksenä Eurostoliittovaltio nykyaikaistettuna muunnoksena ex-N-liitosta. Vai olenko väärässä?
Ilmoita asiaton viesti
Siitä olisi hyvä aloittaa, että lopettaisivat tämän rahansiirron valtioilta toisille. Minkä takia EU-kerää kaikilta mailta EU-jäsenmaksuja ja osalle EU-jäsenmaksut palautetaan korkojen kera. Sisämarkkinat tuovat vaurautta kaikille riittämiin ettei Suomen tarvitse osallistua mm. Puolan maanteiden rakentamiseen.
Siitä olisi hyvä jatkaa, että pitäisivät kiinni EU-säännöistä. Jokainen maa ottaa itse velkansa.
Lopettaa kaksinaamainen suhde Venäjään. Laitetaan pakotteita ettei Suomi pysty käymään kauppaa Venäjän kanssa, mutta ei millään huomioida sitä hyvityksissä ja samalla rakentavat EU:ta kiinni Venäjän energiatalouteen.
Viimeisenä olisi hyvä korjata euron valuviat tai uusi valuutta.
Elpymispaketti pelkkää Saksan ja Ranskan pankkien tukemista, että saavat rahaansa Italian pankeilta, kun Italialle ei laina kelpaa vaan avustuksia on saatava.
Ilmoita asiaton viesti
”Huonosti asiansa hoitaneiden maiden kilpailukykyä subventoidaan hyvin asiansa hoitaneiden rahoituksella.”
Niin se pitää ollakin, koska Euroopan yhtenäisyys on tärkein asia ja se on tärkeämpi asia kuin yksittäisten maiden talous. Yhtenäisyys on koetuksella jos joidenkin Euroopan alueiden annetaan vaipua populismiin ja huonoon taloudenpitoon.
Aina ei populistisia voimia pysty pysäyttämään, kuten ollan huomattu Englannin EU- eron yhteydessä, mutta minkäpäs sille mahtaa.
Nyt on sitten Englannin ja EU:n kaupankäyntiin tullut esteet, tullimuodollisuudet, paperisota ja rekkajonot. Englantilaisia tuotteita tulee Eurooppaan vain kolmasosa siitä mitä ennen. Tilanne pahenee kesällä, kun ylimenoaika on ohi, elleivät englantilaiset tule järkiinsä sitä ennen, mikä ei ole todennäköistä.
Englantilaiset haluavat ne kaupan esteet rajoilleen, tullimuurit, paperisodan ja rekkajonot. Englantilaiset haluavat eroon niistä epäisänmaallista yrityksistä joiden pitää siirtää toimintansa EU:n alueelle, jotta pystyisivät jatkamaan yritystoimintaansa kannattavasti.
Englantilaisten päätös on tappio koko Euroopalle ja kaikille eurooppalaisille, ei vain Englannille ja englantilaisille.
Tämä on hulluutta, mutta ihmiset ovat hulluja ja toki heidän pitää olla vapaita tekemään hulluja asioita, jos he sitä haluavat.
Hulluus on surullista, koska eihän toki kenenkään tarvitsisi olla hullu, eikä kenenkään olisi pakko tehdä hulluja asioita, mutta he tekevät, miksi ihmeessä?
Ilmoita asiaton viesti
””Yhtenäisyys on koetuksella jos joidenkin Euroopan alueiden annetaan vaipua populismiin ja huonoon taloudenpitoon.””
Ovatko Ranska, Italia, Espanja ja Portugali jo kauankin olleet populistisia maita ? Ymmärtääkseni eivät ole. Huono ja löysäpäinen taloudenpito EI voi sekään olla muiden, suvereenien valtioiden vastuulla. Vaikka kuinka oltaisiin samassa valtioiden liitossa, niin liittovaltiossa ei sentään olla.
Ilmoita asiaton viesti
”Ovatko Ranska, Italia, Espanja ja Portugali jo kauankin olleet populistisia maita ?”
Kyllä, ja Suomi myös. Jos taloutta hoidetaan huonosti, se on merkki populismista. Aste-eroja populismisa on eri valtioiden välillä ja eri hallitusten välillä. Populismin määrä riippuu vaalituloksen jälkeen siitä politiikasta mitä harjoitetaan, mutta melkein aina se on populistista, vähiten niissä maissa joissa talous on hyvin hoidettu.
Englanti on ollut normaalisti vähemmän popularisoitunut, eritysesti se oli sitä Margaret Tatcherin kaudella, jolloin talous pantiin remonttiin, nyt, Boris Johnsonin kaudella Englannin talous romutetaan populismin takia.
”Huono ja löysäpäinen taloudenpito EI voi sekään olla muiden, suvereenien valtioiden vastuulla. Vaikka kuinka oltaisiin samassa valtioiden liitossa, niin liittovaltiossa ei sentään olla.”
Kyllä se vähän niin on että vastuu painaa, ollaanpa sitten liittovaltiossa, tai valtioliitosa, jos joku maa menee alas, se vie toiset mukanaan. Talous on jokatapauksessa globaalia.
Talous on globaalia ja hallinnonkin pitäisi sitä olla, mutta se ei nyt valitettavasti sitä ole.
Seuraavaksi EU:n luultavasti pitää pelastaa Englannin talous, vaikka se ei EU:hun kuulu.
Miksi? Siksi että on kannatavampaa pelastaa Englanti kuin antaa sen rapautua.
Ilmoita asiaton viesti
Höpsistä. Ei EU ole mikään pelastusrengas, tai eri maiden sosiaalitoimisto.
Ne oikeat populistit taitavat istua siellä Suomen hallituksessa. Vastauksensa kun perustuvat pelkkään jahkailuun ja mutuiluun, eikä numeerisista faktoista, tai allekirjoitetuista sopimuksista piitata pätkääkään. Sellaista osaamista ja populismia harrastavat.
””Kyllä se vähän niin on että vastuu painaa, ollaanpa sitten liittovaltiossa, tai valtioliitosa, jos joku maa menee alas, se vie toiset mukanaan. Talous on jokatapauksessa globaalia ””
Mitä sitten, talous on globaalia. On ollut sitä aina, enemmän tai vähemmän.
Globaali talous ei ole synonyymi, tai edes peruste Suomen tekemälle typerälle sopimuksille, paitsi populistin mielestä.
Nuuka nelikko pysyi muuten tiukasti neuvotteluissa kannassaan ja sai haluamansa. Marin leikki nokkelaa ja istui kaksilla rattailla, sooloili typeryyttään Suomelle huono sopparin. Eli Marinia vietiin neuvottelussa kuin mätää kukkoa.
Tätä kummasteltiin myös nuukassa nelikossa.
Nyt pitää sopimus saada pikaisesti nurin ja neuvotella Suomelle parempi diili. Todennäköisesti Marinin möhlimä sopimus myös kaatuu, jos/ kun jo aiemmin mainittu 2/3 enemmistön kannatus äänestyksessä toteutetaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Nuuka nelikko pysyi muuten tiukasti neuvotteluissa kannassaan ja sai haluamansa. Marin leikki nokkelaa ja istui kaksilla rattailla, sooloili typeryyttään Suomelle huono sopparin. Eli Marinia vietiin neuvottelussa kuin mätää kukkoa.”
Hallituksessa on myös keskustapuolue ja neuvotteluissa on mukana maatalouden tuki. Varmaan tämä asia vaikutti siihen että hallitus painotti neuvotteluissa enemmän maatalouden tukiaisiin, joka on budjettiasia, kuin nuivan nelikon vaatimuksiin. Muistaakseni hallitus oli myös nuivan nelikon kanssa kovasti neuvotteluissa, mutta maataloustuki painoi enemmän.
Minustakin pitäisi neuvottelut nyt avata uudestaan, koska Suomi näyttää kärsivän taloudellisesti sen takia että korona-asia on hoidettu Suomessa paremmin. Mielestäni siitä ei pitäisi Suomea rangaista, vaan päinvastoin hyvittää. vaikka hyvitystä tuleekin myös siinä muodossa että Suomi kärsii taloudellisesti vähemmän jos onnistuu hoitamaan koronan hyvin.
Mutta toisaalta paketti on tehty nimenomaan koronan aiheuttamien vahinkojen korjaamiseksi. Mutkikasta.
Kopulta kuitenkin tilanne on se että Euroopassa kannattaa toimia solidaarisesti, ja tukea on annettava maille jotka kärsivät koronasta, populismista, tai mistä tahansa. Se ei ole siitä kiinni onko EU:ta tai ei.
Jos ei olisi EU:ta, pitäisi muodostaa joku elin koordinoimaan apua. Ei ole varaa päästää jotain Euroopan osaa vajoamaan mustaan aukkoon, se vie muutkin mukanaan. Sama tilanne muissakin maanosissa sijaitsevien valtioiden suhteen,
Sodan jälkeen USA pönkkäsi Euroopan pystyyn ihan vain oman etunsa takia. Eteläisen Amerikan maita ja muita maita pönkätään vähän väliä pystyyn IMF:n toimesta. Se nyt vain on niin että niin on parempi.
Jos Suomessa ei Viinasen ja Ahon hallitusten aikana oltaisi saatu enää lainaa ulkomailta ja Suomi olisi ajautunut konkurssiin, Suomikin olisi pönkätty pystyyn IMF:n toimesta. Ei tässä mistään sen kummemmasta ole nytkään kysymys, eikä EU ole mikään tauti, kuten yritetään esittää, vaan lääkäri, jollaisia jokataoauksessa tarvittaisiin, vaikkei EU:ta olisikaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomessa ei Viinasen ja Ahon hallitusten aikana oltaisi saatu enää lainaa ulkomailta ja Suomi olisi ajautunut konkurssiin ”
Niin, jokainen maa on itse vastuussa omasta toiminnastaan. Näin kai se on jokaisen maan nykyisiin lakeihin kirjattu.
Koronahan EI muuten ole nyt se syy tähän subventointiin, vaan etelän maiden löysä taloudenhoito, jossa verojen kiertäminen on kansan huvi. Mitäs luulet muuten, pitkäänkö pysyy tämä kannettu vesi kaivossa ?
EU ssa muuten kuulemma suunnitelman jo tohkeissaan uutta 1.500 mrd. tukipakettia. Ilmeisesti EU ssakin jo tajutaan, että muiden antamaa rahaa tarvitaan paljon lisää euron ( lue Saksan markan ) pelastamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Koronahan EI muuten ole nyt se syy tähän subventointiin, vaan etelän maiden löysä taloudenhoito, jossa verojen kiertäminen on kansan huvi.”
Minä kutsuin sitä köysää taloudenpitoa populismiksi. Se on kuin reikä kaivossa.
”Mitäs luulet muuten, pitkäänkö pysyy tämä kannettu vesi kaivossa ?”
Ei se pysy sielä kaivossa jos ei kaivon pohjassa olevaa reikää tukita, mutta se on vaikeaa se tukkiminen, kun on olemassa demokratia ja populismi.
Mutta jos reikiä ei tukita sinne kaivonpohjan reikään menee lopulta vedet muistakin kaivoista, vaikka joka maan kaivoissa taitaa ollakin omatkin populismireikänsä, niin on Suomenkin osalta asian laita.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta on olemassa vielä yksi konsti, jos kaivojen pohjia ei saada tukittua.
On olemassa lähde josta pulppuaa jatkuvasti lisää vettä, sitä vettä voi ammetaa loputtomasti, se ei koskaan lopu ja siitä lähteestä voi johtaa lisää vettä vuotaviin kaivoihin. Se lähde on EKP:n rahapaja.
Ilmoita asiaton viesti
Rahalla on aina hintansa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä, että jokaisen EU-maan pitää vastata ainoastaan omista veloistaan, kuten alunperin sovittiin. Puhut pelkkää asiaa muutenkin, kiitos.
Tarkoitan alkuperäistä no-bailout -sääntöä eli artiklan 125 on nähtävä edelleenkin Maastrichtin sopimuksen talouspolitiikan konstituution kulmakivenä. Tämä sääntöhän vaatii , että kukin EU-valtio vastaa omista veloistaan – ei muiden. Muut jäsenmaat tai yhteisön instituutiot eivät saa ottaa toisen maaan velkoja vastuulleen.
Onkin aiheellisesti moitittu , että tukirahoitus rikkoo perussopimuksen no-bailout-sääntöä.
Tarkemmin Sixten Korkman: Euro- valuutta ilman valtiota – mm. sivut sivut 52 ja 97.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä todellakaan ole tarkoituksenmukaista vapaassa keskinäisessä kilpailussa subventoida toisten liiketoimintaa ja taloutta. Se on vastoin vapaan markkinatalouden toiminnan periaatteita.
Noin toimien menee pohja koko kauppaliitolta.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on marjat ja näreet.
Ilmoita asiaton viesti
EU nykyisin käynnistää inflaatiota jakamalla ilmaisrahaa ilman takaisinmaksuvelvoitetta 390 miljardia euroa mukamas elvytykseen, vaikka koronakriisi on kaikkea muuta kuin käsitelty.
Yhteisössä epäjohdonmukaisuuksia ja vilppejä riittää aivan liian kanssa.
Viite:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hrautomaki/213251-eurooppalaisia-epayhtaloja-ii/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hrautomaki/213249-eurooppalaisia-epayhtaloja/
Ilmoita asiaton viesti