Kannabis: harmiton ja vaaraton huviko?

Kannabiksen uhkakuvia ei tarvitse maalata –  ne ovat jo totisinta totta maailmalla.  Silti puolet nuorista  ei usko, että kannabiksen kokeilusta olisi mitään riskejä.   50 000 allekirjoittajan eduskunta-aloite  on tehty kannabiksen dekriminalisoinnista.  Onko siinä mitään järkeä?

JÄÄKÖ  nuorena pössöttelystä pysyvä jälki kehittyviin aivoihin? Tutkimus paljastaa, että joka kymmenes 15-16 vuotias on jo kokeillut kannabista ja joka neljäs suomalainen on joskus sitä kokeillut.  Tekeekö kannabis  käyttäjät siitä riippuvaisiksi loppuelämäkseen?

RUOTSISSA  ja Norjassa  kannabiksen käyttö ei ole alaikäisillä kasvussa, vaan se on jopa  vähäisempää kuin Suomessa.  Entä kumpi on haitallisempaa kalja vai kannabis? Molemmista voi seurata vakavia sosiaalisia ja yksilöllisiä haittoja sanovat alan asiantuntijat. Mutta ne painivat eri sarjoissa.

https://yle.fi/uutiset/3-11057543

https://yle.fi/uutiset/3-11059040

 

ONKO kannabiksen poltto vaaraton ja riskitön huvi?  Riippuu miltä puolelta asiaa tarkastelee: käyttäjän , perheen tai yhteiskunnan.

https://www.ess.fi/Mielipide/art2581117

 

MITÄ mieltä on terveydenhoitolaitos (THL)  asiasta?  – Se ilmenee  selkeästi sen kirjasta: ”Kannabis ja terveys”.

https://www.julkari.fi/handle/10024/116243

https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/116243/Kannabis_ja_terveys_taitto_korjattu_2004.pdf?sequence

 

MITÄS mieltä  Te olette asiasta? Onko kannabiksen poltto vain harmiton pila vai eikä koskaan dekriminalitoitava huume?   Halutaanko teeman ”savuton Suomi 2033”  rinnalle ”huumeeton Suomi 2030”?   Saa nähdä mitä eduskunnassa päätetään asiasta.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu