Kokoomuksen oppositiopainajaiset

Eurooppamielinen kokoomus  aikoo tehdä oman epäluottamuslauseen elvytyspaketista, jottei se leimautuisi perussuomalaisiin. Toisaalta  hallituskipeä kokoomus  tasapainoilee sen kanssa , miten välttää tukemasta Marinin hallitusta ja olla aiheuttamatta  riitaa  EU:n kanssa.  Kokoomus tekee selvästikin  omaehtoista oppositiopolitiikkaa.

Kokoomus on perinteisesti tukenut  Euroopan unionin yhteistyön syventämistä   ja pitää itseään Eurooppamielisenä.  Kokoomus ei tue eikä liity  perussuomalaisten aiemmin tekemään  välikysymykseen.  Siinä perussuomalaiset kyseenalaistavat elvytyspaketin ja kysyvät, olisiko aika   järjestää kansanäänestys, jos EU on muuttumassa  liittovaltioksi.

 

Hallituskipeä kokoomus ei  halua tukea Marinin  hallitusta, sillä  kokoomus  ei ole tyytyväinen elvytyspakettiin, jota  hallitus on neuvottelemassa. Siksi kokoomus  aikoo ensi tiistaina  välikysymyskeskustelussa  jättää oman epäluottamuslauseensa hallitukselle, mistä äänestetään keskiviikkona  samassa yhteydessä kuin  perussuomalaistenkin epäluottamuslause. – Kummankohan välikysymys  voittaa, – perussuomalaisten vaiko kokoomuksen? Kuinka käy Marinin hallituksen? Kuinka käy EU-Suomen?

 

Oppositiossa oleva ja  EU:lle sielunsa myynyt Kokoomus ei  myöskään haluaisi niskoilleen syytä EU:n ajamisesta riitaan keskellä koronakriisiä.

Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi valitsema,  hallituskipeä Elina Lepomäki on   voimaintunnossaan  julistanut, että kokoomus aikoo kaataa hallituksen. Millä eväin?

 

Myöhemmin revanssihenkisen kokoomuksenkin  on ratkaistava eduskunnassa, hyväksyykö vai hylkääkö Suomi  EU:n seitsemän vuoden rahoituksen, jonka osa  kyseinen  elvytysrahasto on. Elämme vaikeita poliittisia aikoja,  jossa pelottava  pandemia lienee ikävin vastustaja.  Nyt jos koskaan  poliittinen yhteistyökyky ja vastuuntunto ovat koetuksella. Tajuavatko  likinäköiset poliittiset onnenonkijat ja keinottelijat ollenkaan sitä nenänpäätään pitemmälle?

Näin sitä  koronasairaan EU-Suomi-neidon  asioita hoidellaan demokraattisessa  yhteisymmärryksessä ja kristillisessä rakkaudessa.   Saas nährä kuinka  neidon käy?

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu