Miten hallituksen ero vaikuttaa?

TAIKKA myöhemmin: MILTÄ hallituksen ero vaikutti??

Mitä hallituksen ero tarkoittaa käytännössä, ja mitä vaikutuksia sillä  on suomalaisten elämään?  YLE esittää 10 ”tyhmää” kysymystä ja vastaukset niihin.

Antti Rinne (sd) jätti tiistaina hallituksensa eronpyynnön. Hänen hallituksensa jatkaa enää toimitusministeriönä, kunnes uusi pääministeri ja hallitus on nimitetty.

Kummasta  demarista tulee Suomen seuraava pääministeri?  Sanna Marin ja Antti Lindtman kohtaavat illan A-studiossa klo 21:05.   Sekä HS että YLE ovat esittäneet kyselymittauksiaan, kumpaa demaria Sanna Marinista vai Antti Lindtman kannatetaan enemmän.  Sanna Marinia kannatetaan selvästikin enemmän.

Liikenne-ja viestintäministeri Sanna Marin väläytti oudosti, että hallitustunnustelija voisi hyvinkin olla eronnut Antti Rinne eikä  edellä mainitut sdp:n ehdokkaat. Miksi?  Sanna Marin on tunnetusti ollut Rinteen kannatusjoukoissa.  Mihin Marin pyrkii ehdotuksellaan?  Onko hänelle vielä napanuora Rinteeseen kiinni?  Tulisiko Rinteestä harmaa eminenssi, isähahmo,  taustapiru tai kummisetä Marinin pääministerikaudella ?  Politiikan asiantuntija Jokisipilä kummeksuu Marinin  erikoista ehdotusta.

TÄRKEINTÄ  olisi kuitenkin,  että Suomeen saataisiin mahdollisimman nopeasti luotettava, yhteistyökykyinen ja toimintakykyinen hallitus nähdyn Posti-revohkan jälkeen.  Aikataulullisesti olisi viisasta saada maahan pian toimiva hallitus.  Puhemies Matti Vanhanenkin toivoo  julkisuudessa niin.  SEN jälkeen olisi aika puida pohjamutia myöten  keskustan ja sdp:n ja muidenkin puolueiden väliset suhteet, jotta maan asioiden hoito ei  halvaantuisi keskinäisiin sättimisiin ja syyttelyihin ja lillukanvarsiin.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu